Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    válasz Kernel #37418 üzenetére

    Végső soron nem titok :) Ennek kell majd biztosítania a töltéshez szükséges energiát, a Skori honlapján található "Fél-szinkron" egyenirányító kapcsoláson keresztül, melyet megkeresésemre tervezett, és már eddig is remekül teljesített a gyakorlatban. Ezúton is köszönet érte Skorinak.

    Ez semmilyen körülmények között nem fog tudni 3,5A-t leadni, ezért írtam korábban is, hogy szerintem szükségtelen az áramkorlát, de egyéb esetben természetesen nélkülözhetetlen. Való igaz, hogy nem írtam eddig konkrétan mi fogja táplálni, ez az én saram :)

    Egy ilyen áramköröm meg van is itthon, pár hete érkezett meg. Így nagyon leegyszerűsödött a dolog, eredetileg ezt a töltő elé szántam a stabil (bemenetnél nagyobb) feszültség előállítására, de akkor ez lesz önmagában a töltő is.

    Viszont akkor felmerül egy újabb kérdésem: hogyan tudnám egyszerűen jelezni a töltés meglétét, illetve a feltöltött állapotot? Az volt a tervem, hogy a step-up és a töltő közé (ahol a feszültség fix) berakok valami figyelő áramkört, amiből találtam egyszerűbbet:

    és kicsit bonyolultabbat is:

    Esetleg van ezeknek olyan verziója is, ahol az ellenállás helyett Schottky diódát használnak, azon már stabilabb a feszültség esés, de ha jól gondolom, azért az mégsem megoldás, hogy 0,3-0,4V-al magasabbra állítom a töltőfeszültséget, mondván úgyis esik annyi a diódán. Itt azért ennél pontosabb kell.

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák