Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speeedfire

    nagyúr

    válasz Lompos48 #13931 üzenetére

    Innen jön az 1.5Vx200mA=300mW vagy 1.5Vx20mA=30mW diódánként. És az USB 500mA-éből még mindig rendelkezésedre áll 300mA.
    De épp emiatt lett készítve a 3.5V-os fesz. stab. Mert akkor 0V*200mA vagy 0V*20mA.
    Mint írtam nem feltétlen akarom usb-ről üzemeltetni, mert még nem vagyok benne biztos. Így viszont pont akkora feszt kapnak amekkora kell nekik a nyitáshoz. Viszont amit írtál, hogy marad 300mA az igaz, erre írtam, hogy akkor azt valóban el kellene "fűteni". Vagy legalább, ahogy fent is írták egy áramosztót oda rakni, ami utána ki is lett számolva, hogy 12Ohm 1watt, kell sorba a ledekkel előtétnek.
    Ehhez lehetne még annyit csinálni, hogy minden egyes led elé kötni mondjuk 10ohmos ellenállást, hogy akkor mind egyenletesen világítson, amit TE is írtál már nekem az elejétől kezdve.

    Egy bonyolult esetben már nem lesz, aki megmondja, hogy mit, mivel és hogy mérj meg valamit a 217. pontban például.
    Ha ide lyukadnék esetleg akkor annak utána fogok nézni, eddig is utána néztem aminek tudtam vagy úgy éreztem, hogy fontos lehet. :)

    Mire jó a híd a 4 Schottky diódával a rajzodban, ha eleve egyenfesszel látod el a táp bemenetét?
    Nem egyenfesz megy be, csak nem találtam a megfelelő mintáját a váltakozónak.

    Nem akarlak én megdumálni téged, hogy tanulj, de akkora tapasztalat van mögöttem, hogy tudom, hogy úgyis ez lesz. És nem én leszek az, aki gyakran használja majd ezt az emotikont:
    Valamilyen szinten úgy is el fogom sajátítani ezeket a dolgokat amennyire lehet, de ne mondja nekem senki se, hogy akkor most üljek le. Olvassak ki 10-20 könyvet értsem is meg, aztán amikor egy ilyen feladat van akkor egyből meg is tudjam csinálni.

    De az erősítős rajzban azon kívül, hogy nem lett esztétikus, a visszacsatolás nem lett meg és a hangerő potival gond van, ezen kívül mi a baja? :U


    totya694: Elhiszem, amikor a dac-ot építettem én is benéztem 1-2 dolgot, de a végére jó lett. A feszek megjelentek ott ahol kellett, sajnos egy kis gagyi pákával készítettem, így nem lett esztétikus, de funkcionál. :)

    [ Szerkesztve ]

    Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

Új hozzászólás Aktív témák