Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gtaati

    őstag

    válasz sebgutkopf #5606 üzenetére

    Helló!

    Full HD 1080p-s anyagokat nézek, és 2160p-s 4K és Hdr filmeket és ugy, hogy a Himedia mindig 2160p-s jelet küld ki a forrásanyagnak megfelelő Hz-el.

    Vannak dolgok amiben osztom a véleményed és van amiben nem. Én személy szerint az imprex használatával jobb és szebb képet látok még az új 4k-s oleden is. Szerintem ez is itt személyenként és ízlésenként változik. Én szívesen megkérdezném itt a Q10 Pro és Q5 Pro tulajokat, hogy hányan használják az imprexet és hányan nem...

    Ez a kapcsolj ki mindent dolog azért érdekes, mert a tv topikokban vagy tesztekben is azt tanácsolják, hogy kapcsolj ki mindenféle baromságot, de kapcsold ki a lejátszónál is, akkor mi értelme az egésznek?

    Az hogy egy tvt egy médialejátszóhoz hasonlítunk, persze lehet, de nem értek vele egyet teljesen, mert egy tv rendkívül sok elemből álló médiaközpont a a mai világba és tele van pakolva minden, sokszor felesleges cuccal. Pl ha lebontjuk, Kijelző, dizájn elemek, alaplap, tuner, táprész, hangrendszer, okos rendszer, médialejátszó rész, szolgáltatások, alkalmazások, jogdíjak stb ezt mind megfizeted egy mai tv vásárlásakor, na most akkor ennek a teljes összegnek kb hány %-t teszik ki a tv-ben lévő médialejátszó, illetve a kép és jelfeldolgozó része amihez jelen esetben a Q10 Pro-t hasonlítjuk.

    Kérdezd meg itt pl Joshi-t aki 1 millás Sony oled boldog tulajdonosa és ahhoz van a Q5 Pro-ja és igaz egy Oppo 203-sa, és pár hozzászólással fentebb kértem ki a véleményét az Himedia és az Oppo vonatkozásában.

    A motivációm az imprex kapcsán meg csak annyi, hogy egyszerűen nekem szebb a kép imprex-el mint nélküle még az új oleden is. Imprexnél zajszűrők kikapcsolva, színhez nem nyúl, dinamikus kontraszt low, élesség 50 és HDR szaturáció is gyári alapon van. Én kb mindig így használtam és hol volt villogás hol nem.

    Ennek ellenére én köszönöm a tanácsodat és ki próbálom úgy, hogy imprex teljesen off és a tv-n is kb minden off, mert egyébként úgy van és csak a tv dinamikus kontrasztjával játszani egy kicsit. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák