Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Joshi #2140 üzenetére

    A beszerzés meglepően gyorsan ment, tegnap délután át is tudtam venni.
    Még ki kell ismernem a készülék működését és beállításait, hogy egyértelműen pozitív legyen a véleményem róla.
    A fém ház, és a külső megjelenése az egyértelműen plusz pont. A távirányítóra kellően reszponzív.
    A rendszer és a Kodi beállításain igyekeztem végigfutni, hogy mégis úgy működjön ahogy kell, de van néhány opció, aminek a hatásával nem vagyok tisztában.

    Elősre a Kodi nem igazán nyerte el a tetszésem az erőltetett media tár mizériájával. Nekem nem kell tár, ott a vinyó, ha valamit megnéztem utána törlöm, nincs mit tárazni. Elsőre a fájlkezelő hasznosabbnak tűnik mint a kodi, mert ott legalább minden fájlt látok (nem akarok előre válogatni, hogy video, zene, vagy kép, ami media azt nyissa meg és kész. Ez pedig a fájlkezelőből is megy.
    Aztán a kodi beállításainál bekapcsoltam a törlés opciót és valahogy nagy örömömre eltűnt a media tár erőltetése is, így végre ott is fájlstruktúraként látom a meghajtót.

    1. A rendszer beállításoknál viszont nem értem, hogy mit jelentenek a HDR beállítások? Van ugye az SDR, valami HDR10, HDR Other és az auto. Feltételezem, hogy az SDR az a normál tv-re való beállítás, de mit csinál ténylegesen az auto és mi az other, meg a 10?
    2. Ennek megfelelően próbálgattam a színtereket (RGB, YCbCr és persze ezek 8 és 10 bites verziói). Mintha a 10 bites verziókkal kevésbé lenne beégésre hajlamos a kép, de még az is lehet, hogy csak bemagyarázom magamnak.

    3. Egyelőre ettől az Imprex engine-től se dobtam még hanyatt magam. Önkényesen össze vissza állítgatja a képet, ráadásul csak lejátszás közben tudtam a beállításait elérni. Aztán láttam, hogy egy csomó mindent dinamikusan akar kezelni, hát ezt rögtön le kell gyilkolni, mert az a csúcsfények kiégését okozza. Viszont az Imprex teljes kikapcsolásával a színek némileg fakók, illetve a kontraszt túl nagy. A sötét részek ugyan nem buknak be, de nekem a gamma alacsonynak tűnik. A szín optimalizálással ez javul, meg a szűrőket kikapcsolva szintén javul a helyzet. Van valami jól bevált beállításotok?

Új hozzászólás Aktív témák