-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
krichd1
addikt
válasz
bopejape #59828 üzenetére
Alacsonyabb álló hangdobozoknál azt szokták alkalmazni, hogy kicsit megdöntik az előlapját vagy az egész doboz testet, így a hangszórók a hallgató füle felé sugároz, persze ehhez be kell állítani a megfelelő hallgatási távolságot. Néhány ilyen doboz példaként hogy értsd mire gondolok: Ruark Templar vagy a Talisman, Royd Minstrel vagy a Troubadour, Chario Constellation Cygnus vagy a Pegasus.
A Castle 3-nál nem alkalmazták ezt a trükköt, viszont a tüskék beállításával vagy alátéttel játszhatsz egy kicsit, hogy picit hátradöntsd a hangdobozt. -
simongab
senior tag
válasz
bopejape #59769 üzenetére
Szia. Asszem én voltam. Ezek az állók csak a praktikum miatt lettek javasolva és mert jól szólnak
Nem nagy dögös dobozok. Ráadásul állvány mindenképpen jó lenne. Én a magam részéről nem nagyon értem a sokhangsugárzós álló dobozokat, de ezek nem ilyenek...
Ha megveszed a hangsugárzókat akkor lesz a nagy álleesés
-
Satellite
tag
válasz
bopejape #59420 üzenetére
bobejape!
Ha még aktuális a kisméretű hangfal: akkor (ha még nem ajánlotta volna valaki) a JPW Sonata-t nem szabad kihagyni.
Szerintem minden elvárásodnak megfelelne, és [ennyiért] vagy [vagy ennyiért] nem sok dobozka szól jobban/elfogadhatóbban.
(volt még egy, de azt már [elvitték].Olvasni-való: AUDIOPHILE 1992/01 Slágerlista: "Egyszerű komponensekből nagyon okosan van összerakva. Kiegyenlített és meggyőző."
HFM 1992/2: [Hangszórók a porondon].
Ear blog: [JPW Sonata].
[Egy kezdő hifista kalandjai].
[Halfnote blog].Ha tudod, feltétlenül hallgasd meg.
-
simongab
senior tag
válasz
bopejape #59421 üzenetére
A kábelezés szerintem bőven nem számít annyit amennyit itt tartanak róla. Kis jeleknél, nagy frekvenciáknál hosszú úton, vagy ha extrém terhelést kap, mondjuk a nagymama minden nap áttotyog rajta van értelme foglalkozni vele, de ilyen szinten egy 5-10 ezer forintos interconnect, és egy pár 100 ft / méter hangsugárzókábel bőven elég...
[/Jöhet a VvvvvááááváááOFF] -
krichd1
addikt
-
simongab
senior tag
válasz
bopejape #59357 üzenetére
Ez a NAD amit belinkelt a kolléga és általában a NAD-ok egy felkapott de nem tisztességesen megépített olcsójános berendezések szinte kivétel nélkül. Senkinek sem ajánlanám. Valamikor a 90-es évek elején az olcsósága miatt nagyon népszerű volt azóta tart a hamis fényének tompa csillogása...
A KEF remek cucc, azt én is tudom ajánlani, a többiek közül van egy pár túlárazott főleg a kilátásban lévő akció ismeretében...
És még DAC-od sincs, így ha azt is beleszámolod a minimál kábelezéssel (ami szerintem bőven elég) jóval 200 felett vagy. Elgondolkodtató.
-
krichd1
addikt
válasz
bopejape #59357 üzenetére
Szerintem (is) először a hangdobozaid kellene cserélni. Az erősítő listádra tedd fel ezt a NAD párost, még alkuképes is. Illetve ezt a Rega Brio-t, bár erre még bőven lehetne alkudni szerintem. Mindkettő ajánlás kipróbálásra való javaslat természetesen.
Hangdobozokra példa, amik beleférnének a keretbe és érdemes lenne meghallgatnod szerintem:
Castle Compact Column
Ruark Talisman I. (ezt először 85k-ért tették fel)
Heed StandArt 2PRO
Kef Q65.2
Quadral Wotan MK IV(#59399) Mezga Aladár: Chesky Records, Marantz, Focal tesztlemezek között keresgélj.
-
simongab
senior tag
válasz
bopejape #59376 üzenetére
Megbánnád talán, és én az akciós hangsugárzót választanám. Szerintem ugorj be a bemutatóterembe és barátkozz össze a cuccal.
És amiket írtál zenék, főleg én is ilyesmit hallgatok, azért ennél nagyobb térben, de erre ez a cucc teljesen elegendő. És ez a francia erősítő szépen meg van építve, talán a presztizse nem olyan mint a többié, de ezt a békát le kell nyelni. Szerintem egy élmény lesz hallgatni a vidi dobozok után a láncot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest