- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Stark95 #111867 üzenetére
Szubjektíven természetesebb a DSD. Lehet csak placebo ám és vakon buknám. De nekem így kiváló, szóval a hitrendszerem bejátszik. Kihasználom a DAC-ban a "Volume bypass" utat is így. [ábra] Aztán hogy van-e hallható értelme, más kérdés.
Csak egyszer amikor életemben először kipróbáltam ezt JRiver alatt, nagyot pislogtam, hogy ez mi ? Olyan eszméletlen természetesen játszottak az adott számban, hogy hű mondom, ez hogyan ? Vissza PCM-re, jóóó, jóóó, de "klinikai" (relatíve), pedig az AKM alapjában véve amúgy pont nem klinikai. Vissza DSD-re, megint az az elképesztő természetesség. Szóval így maradtam, nekem nagyon bejön.
denesdr: yes, Sir
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Stark95 #111895 üzenetére
Amúgy lehet hülyének nézni, de szerintem nempara.
Legalábbis szülők lelkére kötöttem, h a hifire nem tehetnek semmit. Erre a két állón ott a kis fehér csipke alátét, rajtuk 1-1 cserepes virág, szintén alátéttel. Na mondom oké, anyám menthetetlen.
De hogy rosszabbul szólna tőlük valami, hááát, nem biztos. Nem nagyon kavar be.
Persze nem ez az ideális konstelláció, csak leírtam...
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Stark95 #113133 üzenetére
A plüss dobókockát kihagytad.
Mindenesetre, ha így kívülállóként a partvonalról véleményt alkotsz egy topic fórumlakóiról, lenne két ötletem: maradj ott és tereld figyelmed olyan topic-ok irányába, amikkel tudsz azonosulni. Ahol nem zsigulival járnak, rózsaszínt böfögnek és ahol nem csak Ti ketten, de még sokan mások tudtok mindenféle egyéb, Számotokra végtelenül kellemes sztereotípiát felállítani az ide írókról. Hidd el, nagyobb élvezet lesz Neked is, sokan ezt már tudják és fél füllel úgy hallottam, csodásan érzik magukat...
... ja, nem. De én még bízom abban, mélyen hiszem, hogy ha nem tetszik az, amilyen szellemiséget képviselnek a csúnya gonosz "digitál hívők"-nek bélyegzett "analóg lenézők" - elnézést, egyelőre csak én kaptam meg utóbbi jelzőt , a többieken már túl vagytok, akkor megtaláljátok a helyeteket és azt a célcsoportot, akikkel együtt karöltve egy jó sörözés és jódlizás közben el lehet kacagni az itt lévők "nyomorán".
Igazából, ezzel semmi de semmi gond nincs. Eltérőek vagyunk. Csak ne itt történjen, mert olyan, mint az LP-n az alapzaj, tudod, feltekered a hangerőt és "ksssssshhhkkkkssssshhhh" (a ripp-ropp-tól most tekintsünk el), szóval rontja a fidelilty-t, azt meg nem akarhatjátok, hiszen nem rosszindulattal jöttök Ti sehova, csak próbáljátok elmagyarázni a tudatlan sötétségben élőknek, hogy hol van a szent grál, tudom én.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Stark95 #114038 üzenetére
Olyanok beszélgetnek itt, akik törekednek a minél jobb zenehallgatásra, úgy, hogy objektíven megértsék azt. Erre a hagyományos hifis hozzáállás nem alkalmas, az csak eszközök véletlenszerű cseréjéből várni, hogy valami úgy legyen jobb, hogy közben nem tudnak róla semmi szakmait mondani. Tényleg az áll két lábbal a földön, aki azt mondja, hogy ő aztán mindent hall, amit más bizonyítottan nem (és akkor még olyan dologról beszélünk, ami létezik, csak túlmutat rajtunk halandókon, kivéve a hifiseken, akik előkelő utolsók lettek hallásteszten), ezt el kéne hinni neki?
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Stark95 #114045 üzenetére
Ez így igazi klasszikus hifis beszélgetés lesz:
- Valami így van és pont.
- Elmondod, miért?
- Nem.Amúgy mindenki valódi zenét hallgató hifista itt, csak a hozzáállás más. Nem egy jó hozzáállás, hogy akivel nem egyezik a véleményed, azt kívülállónak hívod. Mintha előre eldöntötted volna, hogy igazad van, történjen bármi (tudom, hogy ez a klasszikus hifis hozzáállás, de polkorrektségből fel kell vetnem, hogy nem minden hifis ilyen).
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
nagyúr
válasz Stark95 #114038 üzenetére
"Egyedül a dgyurit látom olyannak, aki ebben 2 lábon áll a földön, tudjátok aki tényleg komolyan gondolja, és csinálja ezt a hobbit"
Ebben k@rva nagyot tévedsz. (A többiben kicsit. ) Egész egyszerűen más a megközelítés itt, mint a "hagyományos" hifista topikokban, és pont ez a más megközelítés áll sokkal inkább két lábbal a földön. Ezt lehet szeretni vagy nem szeretni, lehet ragaszkodni a régi begyepesedett dogmákhoz, de tudomásul kell venni, a minőségi zenehallgatást többféle úton el lehet érni. Természetesen ezzel a más megközelítéssel is MINDENKI a minél jobb hangminőségre törekszik! Milyen alapon gondolod, hogy csak ti vagytok ennek a letéteményesei? -
nagyúr
válasz Stark95 #114045 üzenetére
"Nem. De te is besorolhatod magad valahova."
Ja, értem. Egyébként nem magamat akartam besoroltatni veled, csak gondoltam, ha ilyen határozottsággal kéred számon egy topikon a valódizenehallgatóhifista-ságot, akkor biztosan tudod, hogy milyennek kell lenni egy olyannak. Mert szerintem itt is olyanok vannak, ha a hifi-nek, hifistának az eredeti értelmét vesszük alapul, nem pedig azt, amivé évtizedek vadhajtásai miatt vált ez a fogalom. Megvan még? Hanghűség Magasfokon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Excel topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest