Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AMDFan

addikt

válasz #56474624 #15914 üzenetére

Én sem vigyázülésben hallgatok zenét, hanem hátradőlök, feldobom a lábam, és csak lubickolok a hangáradatban :D
    Egyébként nyilvánvalóan háttérzeneként is lehet élvezni csak magát a zenét, de nekem nagy élmény úgy is zenét hallgatni, hogy közben látom magam előtt ahogy a dobos jobbról balra végigpüföli a szettet, előtte meg nekem énekel az énekes :) Igazából szerintem a hifinek ez a sava borsa, a zenét akkor is élveztem amikor a Creative 4.1-es recsegőkön hallgattam.

De azért hozzátenném, hogy ahhoz, hogy a jazz felvételek igazi hangulata átjöjjön, ahhoz nekem kell ez a tér, különben könnyen unalomba fulladna. Minél jobb hangfalaim vannak annál inkább kedvelem a jazzt.

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz #56474624 #15914 üzenetére

Erősen szubjektív a kérdés. A hifisták egy részének nagyon fontos a térélmény, a többiek meg nevetségesnek tartják, mivel "az nem a zene része". Nincs mindenkire érvényes válasz, de mikor otthon leülsz, nem csak zenét hallasz, hanem egy hangélménnyel szembesülsz, aminek sok összetevője van, köztük a tér is. Egy hangszer hangszíne sem közvetlen zenei tartalom, de elég fura lenne eltekinteni tőle. Azt hiszem, a nézőpontok különbsége onnan fakad, ki miként éli meg a muzsikát. Jómagam mindig magam előtt látom a zenekart zenehallgatás közben, így számomra evidens a térérzet fontossága, míg másoknál meg egy mindenhonnan áradó hang az elvárás. Gyanítom, ennek már köze van a koncertlátogatási szokásokhoz, élményekhez is.

Új hozzászólás Aktív témák