- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #129624 üzenetére
Soha senki a büdös életbe nem fogja leírni ugyanazon a közös nevezőn, hogy ha valami mondjuk RMS 8 Ohm 20-20k 0.05% 2ch mellett hajtva 125W-t tud, akkor hány Ohm mellett, milyen sávszélességgel, milyen THD mellett, hány csatornán mennyit is tud.
Az Audio Note 10W-ja annyi is. Ott nincs kis táp, A osztály, masszív minden, amiből eszik az erősítő oldal. Ha ugyanezt (nem az osztályt, hanem a tápolást és a hűtést) AB osztályoknál is tisztességesre méreteznék, nem kéne sumákolni, hanem ki lehetne tenni, hogy 9.4 és a speckók mellé ilyenek:
- 125W, 8Ohm, 20-20kHz, 0.05% RMS all channel driven
- 180W, 6 Ohm, 20-20kHz, 0.05% RMS all channel driven
- 250W, 4 Ohm, 20-20kHz, 0.05% RMS all channel drivenés nem lenne kérdés, adnám a fél vesém, tessék, vigyétek.
Ja, hogy nem tudnám felemelni sem97dB-s szettel könnyű Valahogy egyik teszt sem a 88dB-s ligából rakja ki a mozit egy ilyen vassal, pedig szent meggyőződésem, hogy Purifi-AMT kombóval is lehetne jókat lazulni egy Star Wars-ra, hát még a sztereó.
Zárójel bezárva, no offense, csak kb. az iparág továbbra is bevált sumákságán ellamentáltam. Van sok kreténség, amit az EU előír, egy ilyet előírhatna, hogy "all channels driven"-t is meg kelljen adni continuous/RMS-ben, uh lenne szégyen.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
kenwood
veterán
válasz vadkörte #129672 üzenetére
Vegulis ez is egy erv. Egyebkent az A07 milyen teruleten jobb,mint egy aktiv hangfalpar beepitett erositoje? Vagyis aki elvinne, az miert nem aktivat vesz ?
#129671 Koszi,ez alapjan fogok elindulni. Szerintem tudja egyutt szabalyozni amugy.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
turho
addikt
válasz vadkörte #129849 üzenetére
Én pl. ezt nézegettem a múltkoriban, de állítólag elég zajos (mondjuk ez relatív). Mivel még nem hallottam, így nem is mondok véleményt.
[link]
Amúgy az építési minősége jobb az elektronikáiknak, mint a full noném Alis cuccoknak...Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
turho
addikt
válasz vadkörte #130047 üzenetére
Erről irkálják, DIY fórumokon, hogy az ADAU elég zajos....
(Amúgy normális segédletük kb. van is meg nincs is. Akartam venni 2 db 4x100 -as szettet, aktívkodni, de ezek alapján elijedtem tőle...)[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
lapalapa
senior tag
válasz vadkörte #130022 üzenetére
Jriverből indítva szűkebb és pontatlanabb a tér, kevésbé élnek a hangszerek, szürkébb az egész.
Ilyenkor a kimenetet segéd programmal alakítom airplay2 protokolra, mert a streamerem ezt képes kezelni. Lehet hogy az átalakításnál tömörít valamit, pedig elvileg nem kéne. Vagy ki tudja.
Hallucinálok.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
tranceplanet
addikt
válasz vadkörte #130047 üzenetére
Ezt sokat nézegettem, amikor vettem a mostani procim, több mint egy éve. Akkor a Wondom még csak board -okat árult OEM kategóriában.
Most már van dobozos megoldás is: [link]
Az a baj ebben nincs végfok, kellene több csatorna is.
Én egy olyan " kulcsra kész" megoldást szeretnék:
- legyen benne vállalható DAC
-csatlakoztatod a hangfalakat
-csatlakoztatod az USB-s mérőmikit
-lefuttatod az auto kalibrációt
-mosoly az arcomon
-ne kelljen eladnom a fél vesémA Lyngdorf már jó régen kijött vele, jó drágán.
Megjegyezném nem AVR készüléket keresek.Sajnos továbbra is a MiniDSP Flex a kiszemelt.
2.2 vagy 2.4 lesz a kiépítés. Most 2.2 van." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
momcrew
tag
válasz vadkörte #130095 üzenetére
Ha jó felvételről van lekódolva, akkor nekem még a 256 is fejvakarós. Egyedül a 192-t tudom 100%-al kiszúrni, de azt kiveszem minden közül, mert az valahogy számomra kellemesen szól.
Pakoltam CD-ket, DVD-ket és megtaláltam egy elveszettnek hitt DVD mentésemet régi mp3-aimról. Ezek 90 évek végi zenék mp3-ban, zömmel 128, de akad 256 is. Hát valami ordenáré ocsmányul szólnak. Emlékeztem, hogy a hangszínszabályzó minden számnál aktív volt, de mai füllel katasztrófa. Persze abban az időben ismeretségi körben bevett gyakorlat volt, hogy mp3-at írtunk ki CD-re, majd az kölcsönadva mp3 lett, majd válogatás után ismét valakinél CD formátumban kötött ki, és így tovább. Egy mostani mp3 minőségi ugrás azokhoz a közel 30 évesekhez képest, pedig elvileg a codec nem változott.ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #130164 üzenetére
Dettó !! EOS 450D, Nikon D800, Oly OM-D E-M10, Sony a6000, Sony A7R IV. Minden szettben persze. Aztán most letettem, a mai telók gyaláznak, bármennyire is utálom ezt belátni.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
python1
veterán
válasz vadkörte #130354 üzenetére
Az egyik munkatársam így ment be a szuzuki szalonba szuzukit venni, bicikli letámaszt, susogós melegítő, láncfelöli oldalt csipesz a melegítőszárán, hogy ne kapja be a lánc, aztán elővette a vitara árát a szatyorból.
A só eztán vette kezdtetét, kazettás magnót kért bele, fél évbe tellet mire megcsinálták neki, természetesen a szuzukit elhozta hamarabb. -
python1
veterán
válasz vadkörte #131021 üzenetére
+1
Nekrm is kb ez a vèleményem, bár nekem zenère is bejött, de nyílván van azèrt feljebb.
A front sugárzók biztosan kapni fognak valami jobb D modulokat, vagyis a mozi többi rèsze is.
Viszont amit megfigyeltem, hogy van egy kimondottan èrzèketlen hangsugárzóm, amit AB - vel alig tudtam normálisan kihajtani, ezzel a vègfokocskával, lazán meghajtom, sokkal jobb hanzás mellett. -
Pityu.
nagyúr
válasz vadkörte #131069 üzenetére
Itt most nem egy minőségre menésről van szó csak általános zenehallgatásról valamennyi méllyel nem kell,hogy úgy érezzem magam mintha a színpad előtt ülnék.Arra kell,hogy munka közben bluetoothról valamit lehessen szólaltatni vagy ha mondjuk az ember kint beszélget mondjuk a ház előtt akkor szóljon valami.Egyébként minek dobnék ki 3 hangszórót ha amúgy működnek?A másik meg írtam,hogy nagyon max 15EFt a keret.Tehát magyarán hiába 24volt az adapter ha az amper csak 3 akkor nem lesz jó.
Na a te példádhoz viszonyítva ez már pl 20V 6A adapter,ez jó lehet akkor?
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
python1
veterán
válasz vadkörte #131095 üzenetére
Nálam sajnos zajos a két monoblokk, sziszegés hallatszik belőlök alapban, egyébként erőre, hangra teljesen jók lennének, ki is raknám a mozit belőlük, mert annyira tetszik a hangjuk, de így egyelőre csak próbálkozom velük.
Annyi, hogy keddre érkeznek még szűrőtagok a táp és a kártyák közé, azt még bepróbálom, ha nem vezet sikerre, hagyom egyelőre.
Viszont kérdeztem felhasználókat, a dobozolt AIYIMA A07 vagy Fosi audió V3 stb dobozolt változatai, nem sisteregnek, lehet, hogy már tovább én is ezek irányába mozdulok, ha nem tudom a sziszegést megszüntetni.
Addig ezeket a kártyákat senkinek nem ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz vadkörte #131170 üzenetére
Köszi!
Be is rendeltem mindjárt az elsőt, a másik wondom lehet holnap jön, de szerintem hétfőn. az ugye kisebb teljesítményű.
Remélem ez bejön, mer sok kell belőle, és ez tényleg szemtelenül olcsó, az igazat megvallva a 3116D2-es chip-pel szerelt kártya is túlszárnyalta a jelenlegi AB végfokomat, ezt jobb hangúnak írták, szóval bízom benne nagyon.
Mégegyszer köszi az ajánlást!
Fercsa
Neked is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
-
h1mpi
félisten
válasz vadkörte #131194 üzenetére
Nem titok, fogalmam sincs, hogy a 14 éves fiamat mi vitte rá. Én csak spotify-t hallgatok, nekem az bőven elég. Biztos valamelyik előző életében nagy gyűjtő lehetett
Egyszer csak vett magának a zsebpénzéből egy lemezt, majd még egy párat. Azóta szinte szerelmes ebbe, csodálja a lemezeket és az egész témát. Imádja a régi autókat is, ezért nem töröm le a lelkesedését, hanem támogatom benne.Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
válasz vadkörte #131196 üzenetére
Köszi én abszólút nem ilyen beállítottságú vagyok, de Őt semmi ilyenben nem gátolom meg, legyen Önmaga. Ez el van adva sajnos, amit linkeltél
Így is elég erős ajándék lesz, mert a lejátszó 130e, a hangfal hozzá 100e Ft. És tudom ez az alja midnennek, innentől indul az ár a végtelenségig.[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
fehér_ember
addikt
Nekem meg az ötlött fel, hogy hogyan jut eszébe embereknek "olcsó" csöves cuccok vásárlása. Talán túl részletes a hangkép és rontani kell rajta? Bár már abban sem vagyok biztos hogy a drágábbak meg tudnának győzni (mert azok meg mintha erőltetnének valami "nem oda illő" + mélyet).
Vinyl kellemes hangzást tud nyújtani, főleg a helyigénye tart vissza (bár a falra fel tudnék még fúrni egy állványt; a tv mellé a hangdoboz felett, igaz akkor nem lehetne rálátni hallgatás közben); illetve nem is olcsó.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz vadkörte #131198 üzenetére
Szerintem úgy gondolják, hogy bemész a boltba és megveszed az új lejátszót. A korábban linkelt bolt is azt a véleményt ossza, amit többek mondtak már, hogy az AT-120 alá nem érdemes menni új lemezjátszó vásárlás esetén. A használt más téma ott gondolom töredék összegért veszel ilyet.
Fully electric lifestyle!
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Csövik óriásit szórnak, mind thd-ben, mind egyéb tudásban. Nehéz emiatt egy kalap alá venni ôket.
Itt is van AB osztály, teljesítmény, ha úgy akarjuk. A fûtés az extra fogyi, valóban.
A legtöbbjük nem nyák alapú (bár az is elterjedt mostanság), így marha könnyen javítható mindenük. Kb. örök élet, szó szerint elkísér egy csöves erôsítô egy embert fiatal korától kezdve élete végéig, egy marék tartalék csôvel.
Aki szereti a csöves "meleg" hangot, annak a mosfet alapú tranyós is bejöhet. A Vincent ügyes a hibridjeivel: feszültségerôsítés csôvel, aztán áramot mosfettel tesz alá a kimeneten. Ha boltit kellene néznem, ilyenem tuti lenne. DIY-ban klassz lehet egy Purifi végfokot egy jó kapcsolású fully balanced (alacsony zajú) csöves elôfokkal megetetni, egyik álmom az OTL után ezt kipróbálni, megérzésem szerint beteg jó lehet.
-
Mathiask
senior tag
Tényleg érdekel, hogy mi visz rá embereket, hogy a streaming korában ilyen szinten idejétmúlt hangforrást hallgassanak.
Elmondom engem mi visz rá. Egyszerűen más élmény*. És néha kell az is. Engem lelassít. Odamegyek, kiválasztom a lemezt, felrakom, átváltok a megfelelő bementre, visszaülők, nézegetem a borítót. Nincs track váltás, ugye fel se merül így, nem úgy mint a streamingnél. Lenyugtat. Néha olvasok is közben, aztán oldalt váltok, felrakok egy újabb lemezt.* Pl ugyanazt az ételt tegyük fel ugyanúgy elkészítve meg lehet enni otthon is a tv előtt, meg tegyz fel ugyanazt az ételt egy elegáns étteremben is meg lehet enni. Ugyanaz a kaja, ugyanaz az íze, ugyanúgy jól laksz, de azért az élmény összességében más.
-
tranceplanet
addikt
-
denesdr
addikt
válasz vadkörte #131339 üzenetére
Jó, lehet, hogy egy kicsit overkill két ekkora doboz , de csak olyan szempontból, hogy valószínűleg nem nagyon lesz kihasználva teljes mértékben szobában, hangerő tekintetében. Béna hasonlattal élve kicsit olyan ez mint autóban egy V8, annyi, hogy ez nem fogyaszt feleslegesen sokat, hanem inkább kevesebbet, mint egy kicsi hangsugárzó. Bár a megépítésnél nyilván nem a fogyasztáscsökkentés volt az elsődleges szempont.
-
tranceplanet
addikt
válasz vadkörte #131388 üzenetére
Jogos az ár, de mivel nagyon jó a szoftvere és minden platformot támogat, ezért úgy gondolom megéri a felárat. Magamnak a WiiM Pro+ változatot venném a jobb DAC miatt, de ez egy újabb ár növekedés.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
python1
veterán
válasz vadkörte #131476 üzenetére
A BDM8-as elé én is 36V-os változatot teszek.
tranceplanet
Azt olvastam a tápolásokról Amir fórumába, hogy a 8 Ohm-os hangsugárzókhoz a 48V-os tápok a jók, viszont sinadban meg a 36V-os tápok jobbak, bár szubhoz biztosan jók a 48V-osak, ha meg Mean Well tápot veszel, ott még állítási lehetőség is van, bizonyos szinten.
Viszont arra figyelj, hogy szerintem az 500W-os kártya 8 Ohm-on 250W-nál többet nem tud.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #131476 üzenetére
Persze hogy van élet high-end-en kívül, ők tudják csak igazán, ne nekik mondd
A 3225-el viszont hova is esünk ?
Mérés szempontból vicces, a high-end feelinget pedig megadja a motyóknak egy jó ötletes kézműves ház, kézműves hangfalszett. Kell CNC-s cég, krómozó cég, jó asztalos, jó fényező, ezek mind adottak, a többi már csak némi kreativitás. Ja, meg kell valami fancy név, egy random elegáns weboldal-t összeütni neki és már kiállításra is lehet vinni. Lényegében erről szól, persze lehet az mdf-be üregeket marni és 48 karátos gyémánt darabkákat belesüllyeszteni szűzlányok p*nedveiből előállított ragasztóval az örök élet és fiatalos hangzás jegyében, de hogy őszinte legyek, én elhagynám, mert ezt a 0.0001%-nyi változást már nem hallanám meg, de az előjelében sem vagyok annyira biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple notebookok
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- 3D nyomtatás
- Filmvilág
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- További aktív témák...
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest