- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Sziasztok! A segítégetek kérném.
Sztereo rendszert szeretnék rákötni a 2016-os LG tvre, digit optical kimenet, meg hdmi stb.
A szobám 17m2. Találtam a neten frankó erősítőt hangfallal csak azt kicsit drágállom. Marantz M-CR 611 + Dali Zensor 1 A mellékelt cucc milyen minőséget képvisel egyébként?Szóval az a kérdés hogy egy Bt összeköttetéses, Digit bemenetes stereo erősítőt egy 17m2-es szobára olcsóbban össze lehet hozni? És ha igen akkor írnátok 1-2 ötletet?
Előre is köszönöm! -
Bali27
addikt
Valaki #87894 -re?
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Hozzám került egy jó régi Sony MHC BX5 mini hifi szett. Elég érdekes a torony része de a hangszórók a 17nm-es szobámba szépen szólnak.Ezek az adatok: bármit is jelentsenek...
DIN Power Output (rated) 80 + 80 watts (6 ohms at 1 kHz, DIN)
Continuous RMS power output (reference) 100 + 100 watts (6 ohms at 1 kHz,10% THD)
Music power output (reference) 170 + 170 watts (6 ohms at 1 kHz,10% THDEgy 2.0-ás erősítőt szeretnék venni hozzá, amit később hangszóró fronton több mint valószínű hogy tovább fejlesztenék. .(kb 100.000 Ft-ig )
Elsősorban zenére, és Bt, vagy az Wifis Air akármi jó lenne ha lenne benne. (TV is rá lenne kötve.)
Tudnátok segíteni az ötletelésben? -
Bali27
addikt
válasz cappa72 #88862 üzenetére
Szia. Igen, van benne, csak a hifi részét nem szeretném használni.
Cd nem működik, kazetta nem kell, távirányítót elhagyta a régi gazdája, a hifi részen össze vissza működnek a gombok. Megnyomod a kikapcsolót és még 3x meg kell nyomni hogy kikapcsoljon, mert csak az EQ-t állítja kikapcsolás helyett. Amikor meg az EQ-t állítanád akkor ha úgy van kedve át vált TAPE-ra.. ilyesmi
Az Optikai csak és kizárólag a CD-hez van. Én is benéztem, ezért hoztam el. Uh most sima AUX al van rádugva a tv-re de úgy is szépen szólnak a 3 utas hangfalak. -
Bali27
addikt
válasz cappa72 #88862 üzenetére
Miért előlegezted meg hogy leszolják az Advancedet?
Tesztet olvastam róla es el voltak ájulva hogy milyen audiophil meg minden. Persze nem olcsó. Lehet hülye k kérdés de azért teszem Feri mert nem tudom, szóval erre a 2eres kábelre fel lehet - e olyan végeket eakni hogy jo legyen a jelenleg emlitett erősítőbe. -
Bali27
addikt
válasz cappa72 #88905 üzenetére
Ja értem. Igaz egy mukkot se értetem abból amit a srác írt, mert nem értek a zene cuccokhoz.
Nekem csak egy 17 nm-es szobába kellene egy kisebb erősítő ami viszonylag szépen szól és amihez később tudok venni valamivel minőségibb (ésszerű anyagi keretek közt) hangfalpárt.
Ugye csak néhány termék neve érdekelt volna hogy itt van ez a 3-4-5 féle ebben az árkategóriában ami jobban sikerült darabok... de úgy látom ez igen csak nehezen fog össze jönni. -
Bali27
addikt
Sziasztok!
Van egy ősrégi Sony SRS D3-as 2.1-es cuccom. [link] Mai napig szépen szól meg minden.
Pár napja rákötöttem a tv-re jack dugóval (mivel ez a szűk keresztmetszet a hangszórók felől) és a közép fakóbb volt a magas meg majdnem eltünt. Sz.gépen minden rendben.
Ez mitől lehet?
Ja a szobám 17m2, szóval még elég is lehetne....[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
válasz bkercso #93677 üzenetére
A tv-m egy 2006-os 4K-s LG.
Volt egy alirol rendelt digitqlis atalakitom (tönkrement)amire rakotottem a régi 5.1 et és rendben volt. Amikor ugyanezt stereoba tettem ugyan az lett a vége mint a kis sonynak.
Lehet a stereo bemenettel vannak gondok?
Mert most akarok majd erősítőt venni valami jó kis bronze 2 hangfallal -
Bali27
addikt
válasz dgyuri0123 #93694 üzenetére
Ha igen..2016-os...
Rádugtam a jackre mivel csak az van a Sonyn és eltűnt a magas... Amikor digit konverterrel tettem rá a Samsung 5.1-et akkor jó volt még ha 2,1-re váltottam akkor is -
Bali27
addikt
Üdv!
16nm-es, stereo rendszerhez elég rossz adottságokkal rendelkező nappalimba szeretnék tv-re is köthető, Bt-s ilyen muzikálisabb rendszert Mindenevő vagyok.. Komolyzenétől Boris Brejchán át a kelta zenékig..... Metált nem nagyon szoktam hellgatni mostanság..Tudnátok segíteni az elrendezésben (én a tv mellé gondoltam a 2 hangszórót) és a rendszer kialakításában max 200 ezerig? [nappali]
Első nekifutásra Tangent Ampster BT II -t és Monitor Audio Bronze 2 -re gondoltam.. Persze ha hasonló hangszórót lehet olcsóbban beszerezni (Black Friday esetleg???) akkor melyik jöhetne még szóba?[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
válasz szazbolha #93778 üzenetére
Sajnos sokkal jobbat nem tudok jelenleg kiötleni mert tényleg nincs hova rakni őket.
Mondjuk amit írtál arra az 1-2 órára kb 1m-rel tudom őket száljelebb tenni de akkor a földön lesznek.
Most lemértem a jelenlegi távolságokat..
A 2 hangszóró 175 cm-re lenne egymástól, és ahol ülök kb a fülem olyan 250 cm-re lenne a hangszóróktól. -
Bali27
addikt
Szerintetek egy jobb polchangszóróhoz (pl Monitor audio Bronze2) hangminőség terén nagy különbség lesz-e egy Tangent ampster II és egy Yamaha r-n3003 között?
-
Bali27
addikt
Valaki tudna írni egy olyan kábelmárkát amiből 2x170cm kellene nekem és jónak mondott, meg nem kell banki kölcsönt felvennem hozzá
Tangent Ampster II és Yamaha R-n3003 hangimősége (jobb polcsugárzóval) között sok különbség van???
Szoba 16m2 -
Bali27
addikt
Vannak olyan boltok ahol Black Friday lesz? Mert akkor a Bronze2 mellé valami jó kis 200 körüli Yamahát vagy BT-os Onkyot beszereznék.
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Onkyo TX-L20D-ről van valakinek tapasztalata? Neten alig lehet fellelni róla valami érdemi infót.
Egy Dali Oberon 3-al szeretném használni. -
Bali27
addikt
Valakinek az új Denon PMA-600NE-ről van már tapasztalata?
Kellene a segítségetek hogy Dali Oberon 3-hoz 150.000-ig milyen erősítőt vennétek?
Bluetoothos előnyben. -
Bali27
addikt
Sziasztok!
Dali Spektor 2-höz melyik menne karakterben? Lényeg hogy minél kellemesebb legyen a zene.
Onkyo TX-8220, Yamaha R-n303D -
Bali27
addikt
Yamaha R-n303 és R-n402 között mi a különbség?
-
Bali27
addikt
Sziasztok. Audioquest G2-es kábelen van egy nyíl. A nyilnak az erősítőből a hangfal felé vagy a hangfalbol az erősítő felé kell mutatni?
-
Bali27
addikt
válasz szazbolha #95304 üzenetére
Szia.. Oberon 5-ösök alà esetleg valami keményfa tàbla, aminek az aljára ilyen padló és bútor közé a karcot hivatott kb fél cm vastag rezgéscsillapitos rugalmas lap van téve?
Gondolkodtam még régi mouse padon...A bejârazos cdnek a 2006 os verzioja van meg. Az új többet tudhat valamivel, vagy csak az idő rövidült le lényegesen?
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Dali Oberon 5 stereo pár / Marantz Mcr 612-es erősítővel / Audioquest G2 hangfalkábel
Az érdekelne hogy kábellel lehet -e a dinamikán javítani? Főleg rockosabb zenénél hiányolom azt az átütő "vadságot"... Szoba 16m2. -
Bali27
addikt
válasz dgyuri0123 #95878 üzenetére
Még új vagyok szóval nincs tapasztalatom a színezésről.. 😁
De itt az a bajom hogy a magas legtöbbször baromi erős, és a mélyet is túltolja. Persze nem mindegy milyen a felvétel stb. Kicsit el vagyok keseredve mert lehet az 50 ezerrel olcsóbb Yamahaval vagy Onkyoval jobban jártam volna, ezt meg eladni elég nagy bukta lenne..
Kábelre vissza térve meg 2x1,5 méter kell szóval picit drágább is belefér ha tényleg segít valamit.. Persze olvastam hogy az erősítő meg a hangfal a szűk keresztmetszet... -
Bali27
addikt
Amúgy 200 alatt Dac-cal valamit tudnátok ajánlani aminek tényleg dögös hangzása van?
Most Marantz Mcr611 van. -
Bali27
addikt
válasz fehér_ember #95897 üzenetére
Persze olvastam hogy az erősítőm a xar.. Ezt így többet nem kell hangsúlyozni szerintem. Elég baj az nekem hogy így beleugrottam.
Viszont az internetrádiók valamiért sokkal szebben szólnak a cuccon mint a letöltött FLAC-ok.
Ez attól lehet hogy az EQ-be van lőve a rádióknál? -
Bali27
addikt
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok-e? Van egy Dali Oberon 5-öm, és kaptam hozzá tüskéket, és gumitalpat is gyárit. Parkettám a "régi"fajta mozaik...
Nem tudom hogy behaluzom -e de amikor a tüskéken állt és kicsit ugye bemélyedt a parkettába mint ha szebb lett volna a mély, mint amikor tüskékkel kitettem pénzérmére, vagy gumitalpra.
Lehetséges ez? -
Bali27
addikt
válasz #92251648 #97479 üzenetére
Árnyalatnyi különbségek vannak max.. Barátnőmmel úgy véltük hogy a natur tüskén a legjobb.. AZtán próbálkozam pénzzel, pénz aljára ragasztott vastag filccel, gumírozott talpú bútorlappal stb... De a parkettát meg sajnálom + takarításkor így főleg bnömnek nehezebb alrébb rakni és nem akarok kockázatatni hogy szétverje
Már egy ideje gumitalpon van és gondolkodom a tüskén ujra... Az Alin kapható ilyen fém talpak tüske alá érnek valamit? -
Bali27
addikt
válasz dgyuri0123 #97482 üzenetére
Ilyennel már én is szemeztem régebben csak ugye nem tudtam hogy melyik éri meg....
Ezt hogy lehet beszerelni ebbe? [link] Alul csak 4 kis menet van vágva rá- -
Bali27
addikt
válasz szazbolha #97485 üzenetére
Ok, azon leszek.
Lenne még egy kérdésem.. Az adott [képen] a jobb szélre akarom majd húzni a hangszórókat. Jobb a hangzás is meg a stereo élmény. Csak szerencsétlen a szoba :S
Hogyan lehetne eltüntetni úgy a parkettán a kábelt( kb a zöld csík mentén menne) hogy ne bukjunk orra benne?[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
válasz dgyuri0123 #97488 üzenetére
Alul van a talpban gyárilag menetes hely.
-
Bali27
addikt
válasz fehér_ember #97489 üzenetére
Amikor széjjelebb dobom akkor valahogy szebben szól szerintem. A stereo hatásban ég és föld, de az alap zene is máshogy hat. Bal oldalt nem a sarokban lenne.. Fal mellett igaz, de kb 1 m-re az erkélyajtótól. (valahol a puff helyén)
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Üdv! Lehet kissé hülye kérdés de jól érzékelhetem hogy a hangszóró elején lévő védőrács kissé "kásásítja" a magas hangot?( [link] ) Mint ha tisztább lenne nélküle. "A macska miatt nem mertem eddig levenni"
-
Bali27
addikt
Sziasztok. Van egy Marantz Mcr 611em és a multkor olyat csinált hogy a 60-ig skàlàzott hangerőt meg akartam nézni hogy mennyit bír, és 50 körül kikapcsolt a cucc.Kb 3 percig piroson villogott aztán újra használható lett. Ez mitől lehet?
-
Bali27
addikt
válasz Eugene Roe #98527 üzenetére
Értem.A leterhelés mitől függ? Más hangfallalis ez lenne?
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Audioquest G2-es kábelem szeretném leváltani valami dinamikusabb hangzásra ahol nem baj ha valamilyen szinten megjelenik a színpad is )
Kb 4000 Ft/m ig bezárólag.
Szépen szólnak a komolyzenék és a house és hasonlók, de a rockzene nem túl élvezetes.
Dali Oberon 5, Marantz MCr611 (tudom hogy ez sem egy vadállat ) -
Bali27
addikt
válasz zonusz #99236 üzenetére
Komolyzene ès trance,house egész jól áll neki, de a rockzenébe nem sok dinamikát érzek.Rappet nem hallgatok nagyon, reméltem hogy ezzel megszeretem, de nem igazán jött össze. Még gyengébben viszi mint a rock zenét...Ja nem telorol megy a zene hanem usbről, kb 90%-ban flac...
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Sziasztok.Marantz Mcr611-em van. Novemberben vettem. Ma reggel bekapcsolom, hallgatnék ràdiót(ritkán szoktam) és kiírja hogy adjak pénzt mert fizetős lett a rádiója..A pofàm leszakad... Ez normális szerintetek? Régebbi firmware gondolom nem jelent megoldást....
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest