Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GogistarHUN

    csendes tag

    Sziasztok!

    Probléma: ASUS laptopra előre telepített windows 10 Home-os hgst721010a9e630 hdd-t teljesen formáztuk, de külső merevlemezként nem képes működni.

    Diskpart-tal, windows telepítő alatt formáztuk a HDD-t mert USB-n keresztül CRC hibát ír ki a Windows lemezkezelőben. Hdd regenerator-ral USB-vel csatlakoztatva a hdd windows alatt folyamat hibát ír, meg rossz szektorokat ír, MBR hibát, közben ha simán bent van a laptopban, akkor a Hdd regenerator bootpen-ről semmi hibát nem ír ki. (végigfutott egy teljes scan)
    3 féle dokkolóval próbálkoztunk, mindegyik jól működik, más HDD-kel nincs gond, csak 2 darab ilyen ASUS-ból kiszedett HDD-vel. 2 SSD lett róluk klónozva, tehát volt újratelepítve Windows-zal, klónozás után Diskparttal törölve a lemezekről minden, és hiba... USB-n keresztül meghülyülnek, holott simán telepíthető rájuk Windows SATA-n keresztül, SŐT, még mielőtt teljes formázás jött volna, visszatettem a laptopba a lemezeket amikről ment az SSD-re klónozás, és bootolt a windows..... regenerator probléma mentesen futott le SATA-s csatlakozással, diskpart is csak usbvel csatlakoztatott hdd-vel hal meg.

    Ja, és csavar az egészben, hogy egy ugyan ilyen HDD-t az ELSŐT! (3 laptop lett véve, SSD-t később raktuk bele) simán átemeltünk dokkolóba, látszott rajta a telepített windows (ekkor már a klónozott SSD-ről ment a rendszer) és simán formáztuk, és semmi problémája nincsen mostanáig sem.

    Más külső HDD-vel nincs gond, a laptopban pedig tökéletesen működnek a fent említett HDD-k.

    Bármi segítséget köszönök, Hiren's boot cd rendelkezésemre áll.
    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák