Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mpados

    csendes tag

    Sziasztok,

    elolvastam a korábbi hasznos tanácsokat, követtem is őket több kevesebb sikerrel, a probléma leírása előtt gyorsan hogy milyen eszközöket használok van
    - Toshiba Satelita A300 3 GB RAM, Win7, ATI radeon mobility hd 3470 12.1 Catalyst Center
    - Harmon Kardon AVR 165 erősítő, amelyhez hdmi kábelen csatlakozik blue-ray (Samsung BD5500) és a laptop, hdmi-n küldi a jelet a tv-nek (2009-es Samsung).

    A reclock, a mpchc telepítése után 1080p videot a laptopon is és tv-n nézve is jól látsza le. Amit nem értek az a youtube: 1080-ban a telepítgetések (ideértve direct x end-user...? frissítést) előtt ment a videó, ha csak a pc-n néztem, de ha kiraktam a TV-re akkor szaggatott. Most már a gépen sem megy normálisan, a tv-n is változatlanul szaggat, sőt van hogy teljesen szétesik. Lehet még valamit itt javítani, vagy a youtube az tök más? Ez tök zavaró, ha már van egy ilyen eszköztáram.

    A másik problémám, hogy a 1920*1080 felbontás mellett a TV-n az asztal túllóg (ez az overscale, ha jól sejtem), a Catalyst Control Centerben viszont nincs underscale opció, csak 0-15%-ig lehet növelni a képet. A TV-n nem találtam semmilyen kapcsolódó állítási lehetőséget. Hogyan lehet ezen változtatni? Telepítsek régebbi ccc-t?

    Végezetül, amikor a blu-ray lejátszón külső hdd-ről nézek mkv filmeket (egyelőre csak 720p) akkor némely file-nál akadozik a lejátszás, illetve az erősítő időnként mintha eldobná és újra keresné a hangot (látni is hogy visszavált 5.1-re). Ezeken hogy lehet segíteni? Lehet hogy a file a rossz? Vagy a hdmi kábelek nem ugyanolyanok? Egyébként sima avi lejátszásakor ilyet sosem csinált.

    A segítségeteket előre is köszönöm, elnézést ha túl hosszú voltam. Ha valamit nem írtam le egyértelműen, jelezzétek, megpróbálok pontosítani.
    üdv
    Márton

Új hozzászólás Aktív témák