- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Nálunk szintén a mosókonyhában kapott helyet a külön fagyasztó. A konyhában esélye sem lett volna, de szerencsére a hűtőnk fagyasztó része kellően nagy ahhoz, hogy a gyakran használt dolgokat ott tudjuk tárolni.
A fagyasztó eredetileg a melléképületbe került volna, ami már tényleg kényelmetlen távolság (főleg télen), de a keskeny ajtó miatt nem fért be. Viszont a mosókonyhában nekünk nagyon is ideális, tekintve, hogy no-frost-os, így szinte non-stop megy a kompresszor és/vagy a ventilátor, aminek a nappali-konyhában kifejezetten zavaró lenne a hangja (pedig Liebherr). -
-
BBéci
legenda
válasz st6969 #55601 üzenetére
Az illetőnek korábban hatalmas, széles hűtője volt, elfért benne minden. Jött a beépítős mánia, ezért a kényelmes, nagy gép helyett lett egy keskeny, amibe sokkal nehezebb pakolni, plusz sétálgathat a konyhából az előszobába, majd a fürdőszobán keresztül a mosókonyhába, majd vissza. A helyében dobtam volna a beépítős marhaságot. Pláne annak fényében, hogy nagyon tetszik neki az én Sharpom.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
oleee
tag
Sziasztok!
9-10 teritekes, 45 cm szeles mosogatogepet tudnatok ajanlani? Nem szempont a teljes beepithetoseg, viszont preferalt ha a vezerles nem az elolapon van.
Koszi.
-
flegga92
senior tag
válasz Ádám16 #55587 üzenetére
Evekig használtam egy noname 6 terítékes mosogatógépet, tökéletesen működött. Meglepően sok cucc belefér, ki kell tapasztalni, hogy a jó pakolni bele. Ha főztünk volt, hogy 3x is ment egymás után.
Más:
A korábban emlitet mosogatógépben a DM-es mosogatógép por tökéletesen feloldódott. Most költöztünk, itt egy Whirlpool adg 790 ix van. Ugyan ez a por, csak becsomósodott már 2. alkalommal az adagolóba. Lehet ezzel valamit kezdeni? -
peppe79
senior tag
válasz flegga92 #55606 üzenetére
"A korábban emlitet mosogatógépben a DM-es mosogatógép por tökéletesen feloldódott. Most költöztünk, itt egy Whirlpool adg 790 ix van. Ugyan ez a por, csak becsomósodott már 2. alkalommal az adagolóba. Lehet ezzel valamit kezdeni?"
No, ez egy érdekes kérdés! DM-es mosogatóport használok már évek óta. A korábbi Elux mosogatógépem adagoló rekeszét minden egyes alkalommal csont szárazra kellett törölnöm, ha nem akartam, hogy a mosogatópor - egy része - belecsomósodjon. A kialakításánál fogva, valószínűleg némi mosogatópor bennreked, és nem ér oda a vízsugár, ami segítene onnan kimosni.
A mostani Bosch-al nincs ilyen gondom, simán beleszórhatom a mosogatóport akkor is, ha vizes az adagoló rekesz. -
peppe79
senior tag
válasz Teaway #55609 üzenetére
Meg az adagolórekesz elhelyezése, kialakítása is jobb. A régi Eluxon az ajtó bal oldalára került, a felső kosár alá, ráadásul csapfedéllel. Ritkán ugyan, de előfordult, hogy ha alulra valami magasabb dolog került, túl közel az ajtóhoz, akkor nyitáskor megakadt a csapfedél.
A Bosch csúszófedelet használ, ráadásul a felső kosarat eleve úgy alakították ki, hogy még csak véletlenül se lehessen semmit se az adagolórekesz közelébe pakolni. -
flegga92
senior tag
-
Nagya21
addikt
válasz Ádám16 #55590 üzenetére
Hali!!
Bármelyik gyártmányt nézed, ugyanaz (Candy, Klarstein, Nei etc etc.), csak a kezelő panel más.
Ezek 55cm szélesek, csak úgy férnek el a 45cm helyre ha a válaszfalat kivágod.
A mai 6 terítékesek belvilága alacsony,( a régi eluxunk belseje magasabb volt ugyanolyan külső mellett)
A 8 terítékes ippen befért magasságra, de ki kellet vágnom a házgyári panel szekrény alját, mert a magasság 57v58cm.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
arcsin
senior tag
válasz flegga92 #55615 üzenetére
Meg a programokon. Mi pld a leggyakrabban az üvegmosót használjuk az az egyik leggyorsabb, de szépen el is mosogatja a poharakat, evöeszközt, müzlistàlakat, stb.(75 perces). Van benne öblítés meg minden, a napi, nem túl durva dolgokat elmossa.
Szóval programtábla alapján érdemesebb összehasonlítani ha nincs szembetünö eltérés.(program végi automata ajtónyitás, sóhiány, stb led, program végi csipogás(ez fontos..nem nevet)) -
lehella
senior tag
válasz Gömbike #55583 üzenetére
Ezen a Candy szárítógépen nincs elérhető helyen cső, amire tudnám csatlakoztatni a kifolyó vizet. Az ajtóban van a vízgyűjtője, amibe felülről folyik be egy 2 centis csonkon a víz. Ezt csak akkor tudom elérni, ha nyitva van az ajtaja, lehetséges, hogy bontani kell a gépet a kivezetéshez?
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Gömbike
senior tag
-
Teaway
veterán
válasz lehella #55619 üzenetére
Az angol leírás szerint a gép aljában gyűjti a vizet, melyet átszivattyúz az ajtóban levő tartályba. Ez az, amit te is látsz és ürítesz. Az alsó tartály víztelenítését/külső lefolyóba történő elvezetését csak az angol, német, francia, stb. leírások említik, a magyar, szlovák, román, stb. NEM!
Angol leírás (PDF) 8. oldal ► linkNincs itthon csokid??
-
lehella
senior tag
válasz Teaway #55621 üzenetére
Köszi, hogy utánanéztél. Sajnos ez nem ennek a szárítónak a leírása lehet, a kézikönyv angol példánya nem említi ezt a megoldást sajnos (40013689) A gép alja is levan burkolva, nem látszik rajta az alsó tartály. Összesen 7db csavarfejet láttam ami mozdítható.
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Nagya21
addikt
válasz Ádám16 #55614 üzenetére
Hali!
Mi a 65fok 1.35h programot használjuk, szépen elmos ezen is mindent, de van durvább is ahol 2x előmosogat, majd a 70fokos mosás.
Van gyors program is ahol hama hama mosogat, de ott nem kever öblítőszert az öblítéshez, és a szárítás rádmarad.....
Üdv Nagya......Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
agabe
addikt
Sziasztok!
Az normalis, hogy egy mostani energiahatekony mosogatogep belseje a program vegeztevel teljesen nedves, es a muanyag elemek + tanyerok szinten ?
A normal tanyerok, edenyek, evoeszkozok szarazak, de kb minden mas kisebb-nagyobb mertekben (programfuggo) vizes a gepen belul.Egy 30 perces gyorsmosas utan (ekkor a legkevesbe hatekony a szaritas) ilyen az eredmeny:
oblitofolyadek van a gepben. anelkul meg a tanyerok is vizesek lehetnenek gondolom.
Az eddigi (elromlott es le kellett cserelni 15 ev utan) gepben ehhez hasonlot sem tapasztaltunk.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz arcsin #55633 üzenetére
Most megy egy normal program, majd beteszem kepekben annak az eredmenyet is. Ennel jobb, de az sem olyan mint ami volt a regivel.
Tegnap erkezett a gep, este beszereltem aztan ma probalta parom es nem tudta eldonteni normalis-e vagy sem.
A gep a vegen (normal programoknal) ki is nyitja az ajtajat, kb fel oraval ezutan (annak lattam az eredmenyet) meg mindig nem csont szaraz. Ilyesmi nem volt eddig.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Mondom, nézd meg a programtáblázatban melyik program mit csinál. Használati utasítás, kiskönyv, pdf. Szerintem ha ennyire mindegy, dobj kockával melyik programot nyomod be. Ha szeretnéd tudni mit csinál az adott program, és netán a bent lévő edényekhez igazítani azt, akkor mint mondtam..programtáblázatban megtalálod ezt. Értem hogy 15évig MÁS volt. de most ez van.
Szerk: Ott van hogy nincs szárítás a 30percesen. A többi választható dolog nem tudom micsoda pontosan, mert nekem mint látod fix programok vannak a gépen.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Az ilyen rövid gyorsprogramokban sosincs plusz szárítás. Mikor is lenne?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
agabe
addikt
válasz arcsin #55635 üzenetére
Ahol nincs pipa az a natural dry ami csak annyit jelent, hogy a program vegen kinyitja a gep az ajtot, hogy a folos goz el tudjon tavozni es meg hatekonyabb legyen a szaradas, de szaritas minden egyeb programnal van (ha a gyorsnal nincs is)
Hatekonyabb is, de akkor sem tokeletes (lesznek kepek 1 ora mulva kb), es a regi gepbol csukott ajtot kinyitva (az nem nyitotta ki magatol) barmely program vegen minden szaraz volt.(#55637) Digitalpimp
Ok. vilagos, a mostani gepek nem szaritanak gyorsban a regiek (legalabbis ami volt Fagor) meg szaritottak.A kerdest az vetette fel bennem, hogy a normal , szaritasi szakaszt tartalmazo programoknal ha jobb is az eredmeny az sem 100%-os, de lesznek majd kepek es hatha ugy ertekelhetobb.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Kb ugyan ez a gépünk van, szerintem gyarkorlatban a szárítás annyit jelent,hogy jól melegen tartja az összes holmit benne, hogy utána ha kinyitja az ember akkor könnyebben száradjon.
Mi úgy csináljuk, hogy mosás után kinyitjuk és kihúzzuk a tálcákat így gyorsan szárad (csak a k*csög ételesek peremében marad meg a víz kivétel nélkül.) -
Terentius
őstag
Sziasztok!
Vettem egy hűtőt ami köré beépített szekrény készült és most vettem észre hogy a hűtő mindkét oldala kézzel megvizsgálva nagyon forró. Ha kihúztam csökkent a hőmérséklet. A hűtő fölött direkt hagytunk rést hogy tudjon szellőzni de úgy látom ez a hűtő oldalt adja le a hőt. Lehet baja ebből a melegedésből?
[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
-
Degeczi
nagyúr
válasz Terentius #55643 üzenetére
Nagyobb fogyasztás, nem megfelelő hűtés, és idővel akár tönkre is mehet a túlerőltetett kompresszor.
A hűtő nem olyan csodagép, h minden külső következmény nélkül hideget csinál odabenn, hanem az élelmiszerektől elvont hőt (+a saját működésével járót) le kell adnia a környezete felé - azaz alapvető, h jól szellőző helyre kerüljön, a falra se legyen rátolva, és oldalt is maradjon szabad tér. Ha a bal oldali szekrényt megszünteted, kb. jó (ha mögötte is marad elég hely) -
agabe
addikt
Akkor ez ilyen gepnel (ez pl. egy whirlpool WIC323 PEF) z lenne a normalis ?
Itt vannak a normal napi mosas utan (a vegen automatikusan kinyilt, es nemsokkak utana jelzett, hogy vege a programnak) keszult kepek.
Szerintem ilyenkor is tul sok a nedvesseg.
A porcelan, uveg, fem edenyek szarazok (most is mint a gyors programnal), de a muanyagok nem.
A kerdes, hogy letezik-e a mai mosogatogepek kozott olyan ami a muanyagokat is megszaritja ugy, hogy mar a program vege utan rogton elrakhatok mert szarazak ?
-
Danex
addikt
Szerintem normális, legalábbis, mivel semmi pára nincs kivezetve a gépből mosás végeztével es ventilátor sincs benne igy csak a passzív száradással számolok az meg ennyire jó szerintem.
De ez az első mosogatogepem igy nincs tapasztalatom más gépekkel kapcsolatban, hogy hogyan kéne uzemelnie
-
Galgogergo.
csendes tag
válasz ribarszki #43268 üzenetére
"Teljesen felesleges a szigetelés. A portartálynál semmi nem jön ki. Annál inkább minden máshol. Ajánlom figyelmedbe ezt a videót 1.22-től! Itt a Xiaomi és a Dyson amin a füsgépből kiszívott füstből semmit nem enged vissza. Majd jönnek a többi csodák, mint Süsü a sárkány. (Még a Hoover is elvérzik..)
Sajnos a tiédi pont ezt csinálja. Ez nem szigetelés kérdése, hanem egy rossz hatásfokkal működő monociklon rendszer van benne. Majd tapasztalni fogod ahogy csökken a szívóerő pár perc után, hogy mindig mosogatni kell a tartály utáni szivacsokat, stb. Illetve a normális szűrés hiánya, és a tömítetlenség hiánya. De ezeket otthoni megoldásokkal soha nem fogod orvosolni."
Hmm...
Tudtok olyan botporszívót 20-30 ezer forint körül, ami ezt nem csinálja? Ilyen Hausmaistert, meg Adlert nézegettem (nem baj, ha kábeles, a 30m2 albiba pont elég) Viszont fontos lenne, hogy ne a port keringesse, szigeteljen normálisan...
Any ideas? Van ilyen áron, ami most bestbuy?
A Jimmy JV51 is 60eFt, ami a VacuumWars-on már átment a teszten....
[ Szerkesztve ]
/.?
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Új mosogató gépet nézek, elmentem a közeli MM-ba, és az alábbi típusokat találtam amik megfelelőek lennének. Szempont volt a nagyobb térfogatú dob, valamint olvastam a topicot és próbáltam az ajánlottabb LG/Electrolux/Aeg/Bosch vonalon nézelődni.Ki melyiket választaná ebben a 100-150e Ft.-os árkategóriában? Esetleg valami másik modell / bolt, ami jobban megéri, több gari van rá?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik