Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz #32577792 #41632 üzenetére

    Azért tettem hozzá, hogy ez a megszokás, és a gőzteljesítmény függvénye is. Ha te a normál programhoz képest, ajtónyitáskor semmi változást nem észlelsz, akkor azt a mosógépet vagy nem a programnak megfelelően használod, vagy meghibásodott, vagy eleve gyenge a gőzteljesítménye.

    A Miele esetében például egy különálló fűtőegységből, szelepeken keresztül juttatják a nagy nyomású gőzt közvetlenül a dob belsejébe, illetve külön a dob felületére is. Itt, ajtónyitáskor előfordulhat, hogy a meleg levegő "képen vág", és az is természetes jelenség, hogy bizonyos esetekben gőz áramlik ki a mosószertartó rekeszből.

    Ehhez képest az AEG mosógépeknél egy igen elterjedt, és rendkívül "bonyolult" megoldást alkalmaznak: az üst aljában lévő fűtőszál egy kevéske vizet forral fel, és a felszálló gőz - pontosabban: annak egy része - a dobba jutva igyekszik felfrissíteni a ruhákat.
    Ez a csoda nagy "innováció", a regisztrált védjeggyel ellátott, ún. Prosteam technológia. Azt ugyan nem állítom, hogy nem ér semmit se, de ez a "passzív gőzölés" inkább csak egy jó marketingfogás, ami leginkább azt a célt szolgálja, hogy nulla plusz befektetéssel növelje a mosógép árát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák