Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Bence01 #39585 üzenetére

    Mi Ikeában vettük, relative olcsó, sok garival. A keretedbe egy alapabb komplett 3-4 helyes főzőlap bele is fér.
    Neked is ajánlom gondold át kell-e egyáltalán beépítős, vagy elég-e a mobil főzőlap, kb. ugyan azt tudja, én ma már inkább mobilt vennék, ha most kéne választanom.

    Gondolom a melegedés miatt kapcsol le a régi villanytűzhelyed automatikusan. Az indukciósnál csak az edény melegedik, az "melegíti vissza" a főzőlapot, de ez a hatás elhanyagolható a régi rezsókhoz/kerámia főzőlapokhoz képest. Alacsony/közepes hőfokon bármeddig elrotyoghat rajta az ebéd.

    Meg az érdekelne, hogy a folyadék nélküli pici olajjal sütött húsok hogyan készülnek el benne, nem éget nagyon vagy van valami extra technika hozzá?

    Mivel az indukciós nagyon "intenzíven" melegít, a vékony falú edények meg nem vezetik eléggé el a hőt, magasabb hőfokon (tehát ha sütsz) akkor a mágneses ívben bizony le tudod égetni a kaját (alacsonyabb hőfokon - főzéshez - nem szokott gond lenni). Magyarán ne a nagyi max 2 mm falvastagságú zománcos edényében süsd a húst, mert abban bizony odaég (bár abban szerintem gázon is). Ha van normális vastagságú, mágnesezhető fémmagos serpenyőd (indukciós Tefalok pl. ilyenek), azzal nem lesz gond.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák