Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AthlonXP

    őstag

    Sziasztok!

    Két hete vettünk egy Tefal 7 in 1 olajsütőt.
    Kérdezném azoktól, akiknek van, vagy volt ilyenjük, esetleg a másik (9 in 1) verziója, hogy nekik hogy vált be ez a termék?

    Eddig egyszer volt használva, konkrétan csirkét és halat rántottam benne, amit végül is rendben megcsinált, bár olyan érzésem volt vele kapcsolatban, mintha nem melegítené fel az olajat rendesen, a beállított 180 fokra.
    Pár nap múlva, lángost próbáltam sütni benne, de hiába volt 180 fokra állítva a hőfok, amikor bele tettem a lángost, az olaj még csak el sem kezdett "sercegni" benne, ergo nem volt elég forró, pedig a fűtést jelző lámpa már nem világított, vagyis a gép szerint már 180 fokosnak kellett volna lennie az olajnak.
    Végül sima serpenyőben sütöttem ki a lángost. :(
    Ma apu próbált vele egy kis fagyasztott csirke fasírtot melegíteni, de szintén nem járt sikerrel.
    Ekkor már gyanússá vált a dolog és egy digitális multiméterrel, ami hőmérsékletet is mér, megmértem az olaj hőmérsékletét.
    Megvártam, hogy a fűtést jelző lámpa már ne világítson, így elvileg már 180 fokos kell legyen benne az olaj. Hát a mérés szerint ez bizony csak 150 fok volt, ezért sem sikerült a dolog.
    A fűtés többszöri ki-be kapcsolására ugyan egyszer sikerült elérnie a műszer által mért 180 fokot, amikor rendesen el is kezdett sülni az étel az olajban, viszont ahogy kikapcsolt a fűtés, az olaj rögtön visszahűlt 150 fokra! Nem is nagyon akart vissza melegedni.
    Korábban egy Tefal Uno M típusú kis olajsütőnk volt, az amint elérte a kívánt hőfokot ( kikapcsolt a fűtést jelző lámpa ), azonnal lehetett használni, forró volt az olaj benne, azt is mértem műszerrel és ott rendben volt a hűmérséklet.
    Az is vissza hűlt nyilván, amikor bele helyeztük az ételt, de gyorsan vissza is melegítette a gép, ellenben ezzel a mostanival.

    Szóval másnak milyen tapasztalata van ezzel a 7 in 1 készülékükkel?

    Arra gondoltam most, hogy csinálok majd fényképeket az olaj fűtésről és a műszeres mérés eredményéről, amit elküldök a cégnek, ahonnan vettem és meglátjuk mi lesz, hisz garanciális a gép.
    Mert szerintem nem így kéne működnie, így használhatatlan. Gondolom a hőérzékelő része nem jó, de végül is mindegy....

Új hozzászólás Aktív témák