Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gino20

    őstag

    válasz Sanci38 #82087 üzenetére

    "annál irányfüggőbb a karakterisztikája"
    Természetesen ez világos és egyről beszélünk, amikor azt írom, hogy "a magas irányítottabb, a közép kevésbé.....", és az is, hogy a magasat jellemzően fülmagasságban érdemes elhelyezni (vagy dönteni), függetlenül attól, hogy álló vs állványos dobozról beszélünk.


    "színuszhullám körbeér" :F
    Jelen esetben a különböző tartományokban a különböző hullámoknak más és más a periódus hossza.

    Természetesen én sem vitaindítónak szántam csak érdekelt, hogy honnan jön a 2m vagy esetedben a 2.7m, hisz azért van pár változó és furcsáltam ezeket a konkrét értékeket, de ezek szerint "a két legtávolabbi driver távolságának a triplája" és kaptunk egy jó megközelítő választ a kérdésre.
    Egy sub esetén teszi a dolgát a dirac. Több sub illesztéséhez javasolt a multi DLBC vagy valamilyen DSP, de ez más sztori.

    #82088VoidXs: Értem. Mivel HM topikban vagyunk így feltételezem, hogy a felhasználok jelentős többsége használ valamilyen szobakorrekciós szoftvert, így talán elértünk oda, hogy valójában kissebb helyiségbe is kerülhetnek álló hangfalak és nem feltétlen kell hozzá ~20+m2 és így sweet spotból sem lehet olyan sok, vagyis ez sem feltétlen lehet probléma. Témát illetően a gyártók is különböző trükköket alkalmaznak, hogy vertikálisan is minél jobb legyen a sugárzók közti integráció. Gondolom, ha egy gyártó ebben jó és pl vertikálisan is széles sávban képes sugározni, akkor ezek ismét befolyásolhatják az eredményt, de persze lehet téves a megközelítés.

    #82091lezso6:
    "Leginkább a közép és a magas közötti távolság számít."
    Alapvetően erre gondoltam én is, hogy talán az irányítottabb karakterisztika esetén lehet ez problémás, de álló vs állványos között a közép és magas meg jellemzően hasonló távolságokra vannak egymástól és innen jött a kérdés, de fentebb írtak szerint mégsem erről van szó.

Új hozzászólás Aktív témák