- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz szabeska #59950 üzenetére
Simán megoldható, Equalizer APO-ban össze tudsz neki rakni egy crossovert, pl. ez egy kezdő LR2 24 dB/okt. verzió, állítható crossover ponttal, ha átírod az első sort és újratöltöd a fájlt:
Eval: Freq=80
Channel: SUB
Filter: ON LP Fc `Freq` Hz
Filter: ON LP Fc `Freq` Hz
Channel: L R
Filter: ON HP Fc `Freq` Hz
Filter: ON HP Fc `Freq` HzW̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés lesz; Sony DH790-es erősítő kifutó vagy csak szimpla készlet hiány alakult ki?
Soncity-nél is 2napja még nem elérhető státusz volt, de sehol máshol nincs belöle.
Most van náluk, de nem ott szeretném megvenni. -
Gaben360
senior tag
Segítséget szeretnék kérni egy Yamaha rx-a tulajtól, akár privátban is, mert nem boldogulok az 1060-nal.Bárhogy állítom, sehogy nem szól jól, már többször is mértem.
Olyan a hangzás, mintha valami visszafogná az egész rendszert, a középtartomány is elég harmatos.Mindenféle biszbasz ki van kapcsolva.
A dobozok Smallon 80Hz-es vágással, a subot nem is lehet vágni vagy mi? Próbáltam largeon is, úgy legalább még szarabb...Adaptive DRC offon, a dynamic range meg ki se kapcsolható, így minimum/auto-n van. Most én vagyok a béna, vagy ennyit tud a yamaha prezentálni 400k-ért?
Lassan ott tartok, hogy megy az apróra...Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
I'am Dony
őstag
válasz Gaben360 #59954 üzenetére
Pár gondolat, hátha segít...
A subot nem tudod vágni, mert 120 Hz értékre (az LFE max. határa) gyárilag be van állítva.
Amit rosszul állítottál be az a "Dynamic range". Ezt Te bekapocsolva hagytad, a minimum/auto beállítással. A kikapcsolt állapota helyesen: maximum. Ez kb. elég is ahhoz, hogy hazavágja az egészet. Írtad, hogy mindenféle .... ki van kapcsolva. A YPAO Volume is? Ha nincs, akkor legyen ez is off, akárcsak az: Enhancer és Hi-res mode is.
[link][ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Urak, kérnék egy kis lifehack segítséget.
Hogyan tudnék az erősítőre csatlakoztatni egy 12 centis ventit. Az alany egy Denon X4000.
Eddig az előlapi usb-re volt kötve egy usb-4pin átalakító kábellel. Az USB-ben lévő 5V teljesen jó is.
Mindig csak akkor ment a venti, amikor az erősítő is be volt kapcsolva.
A probléma csak az, hogy az előlap folyamatosan le van billentve.
Ezért kéne megoldani másképp. Ötletek?[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz I'am Dony #59956 üzenetére
Nekem mondjuk a “YPAO Volume” be van kapcsolva mert úgy tűnt így alacsonyabb hangerőn is nagyobb a dinamika. Pont emiatt van bekapcsolva még nálam az “Adaptive DRC” is.
Én alapvetően nagyon ritkán tekerem -25dB-nem hangosabbra. Kipróbáltam egy akció dúsabb filmnél és -20dB felett már nem esett jól... Kipróbáltam mert ugye azt olvastam több helyen hogy a -15dB/-12dB kb a filmhez a referencia. Így én már nem tudtam élvezni..
A zenét sem hallgatom -25dB felett. Szól ez így is rendesen számomra -
Morris
veterán
válasz Teal'C #59963 üzenetére
Jó, de engem konkrétan az érdekelne, hogy hogyan tudnék levenni a hátoldali csatlakozókról vagy máshonnan (és nem az előlapról) 5V-ot a ventinek. Semmi más verzió nem érdekel.
Ha nem megy, akkor marad így, de kicsit gáznak találom, hogy az űrkorszakban, ezt ne lehtne megoldani. Pld hdmi kábel csatlakozóról. Ha egyáltalán ezt lehet.
Nekem ne kapcsolgasson hőre meg semmire. Akkor menjen amikor az erősítő is be van kapcsolva. Ergo master-slave elosztó sem kell.[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz Morris #59965 üzenetére
Ha követelmény hogy az erősítővel együtt menjen, csak barkács megoldásaid lesznek a trigger kimeneten. Manual szerint nem terhelhető annyira amit a venti enne, így azzal kell mondjuk egy elosztót vezérelned, vagy egy relét, stb. De éves szinten beszélünk párszáz forint áramról ha nonstop megy (pl. nálam sem áll le sose, nem hallható ha igényes ventit veszel: Noctua, Be Quiet pl.)
Mégsenem
-
VoidXs
Topikgazda
válasz mikrofon #59968 üzenetére
Ha csak egy kicsit kell korrigálni, még az olcsó akusztikai szivacs is megteszi. A magasabb szint a panelezés. Ha szerencséd van, ingyenes próbaként szőnyeg, függöny, stb. épp van egy szomszéd szobában.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
mikrofon
veterán
válasz VoidXs #59969 üzenetére
Uhh tényleg a függönyök. Erre nem is gondoltam. Az ajtókkal meg egyéb dolgokkal már próbálkoztam . Itt van ablak felület és függönyök is vannak csak ugye általában kihúzva.
Még a hátsó falra kéne valami.
Egyébként a tapétázott falfelület számottevően jobb mint a festett?Akusztikai szivacs természetesen nem játszik a nappaliban .
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz Habell #59942 üzenetére
Ezek a W-ok zenei teljesítményt jelölnek, semmi közük a felvett/leadott tényleges W-okhoz. Már a gyártói oldalon is elég szűkszavúak a specifikációt illetőeb, de ez: "TELJESÍTMÉNYFELVÉTEL 85 W", azért érdekes az állítólagos 600W összteljesítményhez képest. A felhasznált hangszórók méretéről sem találtam pl. semmit így elsőre. Szóval sokat tényleg nem szabad várni tőlük.
W-ok tekintetében gyaníthatóan barátnőd rendszere is ugyanígy lesz, csak max az egy szerencsésebben sikerült darab, ésvagy jobb az elhelyzés/akusztika.
A hang késése pedig BT átvitel sajátossága, a rendszered pedig nem ismer alacsony késleltetésű BT formátumokat (low latency), amiket pont ezért találtak ki, pl. AptX LL,
https://www.soundguys.com/understanding-bluetooth-codecs-15352/Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
atirag
őstag
Tud valaki véleményt mondani egy yamaha sr601 vs onkyo sr252-es erősítővel kapcsolatban.
Ezt a kettőt néztem ki magamnak. A yamaha árkülönbsége kb 30K.
Tudom alma és körte. De helyem kb a yamaha. De már volt onkyo méretre is megoldásom. de a yamaha jobban néz ki az állványban. -
VoidXs
Topikgazda
Hifis célközönségnek hirdetnek, mit vársz? Csak bedobálnak random dolgokat, aztán ha elég drága, akkor biztos jó. Lehet, hogy emiatt lesz mondjuk két oktávon -15 dB szakadás, de legalább sok pénzbe került az a szakadás, fel lehet vele vágni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Morris
veterán
Szerintetek mennyiért lehetne elpasszolni egy Taga TSW 120W mélynyomót?
Egy 115SW-n gondolkozom mint lehetséges váltás. -
mikrofon
veterán
válasz VoidXs #59981 üzenetére
Akkor mi az, ami olcsóbb és jól működik.
Végül is egy megfizethető árú és egyszerű de szép függönnyel akár leválaszthatnám a nagy nappali étkező konyha helyéből a 4x5m-es nappali részt csak mivel 4,2m hosszan kell így nem árt a jó ár. Ez még az esti filmezésem élvezhetőségét is növelheti ha tényleg észrevehetően csökkenti a hang átjutását.
Ezzel szembeni oldalra is mehetne ilyen mert ott ablakok vannak. Tehát így már 9m...... -
VoidXs
Topikgazda
válasz mikrofon #59983 üzenetére
Jó dolog a panel, csak egyenletesen kell őket megválogatni, hogy minden tartományban csillapítsanak. Ez választja el a jó és rossz szakemberek munkáit. Van, aki olyan jó szobákat épít, hogy még egy AVR-es önbemérő is elég a maradék hiba kipofozásához, valaki viszont olyan rossz szobákat hagy maga után, hogy lassan már olyan EQ-val se tudok utána takarítani, ami még bőven kísérleti fázisban van, kiadatlanul. Én a válogatáshoz annyira nem értek, 1-2 tréninget végeztem el, de ezek lényegében nem érnek semmit, csak az eredményeket tudom elemezni. Csak azt tudom javasolni, hogy először olcsó dolgokat próbálj, szőnyeg, szivacs, függöny, stb., aztán tartomány alapján válassz paneleket, ha tetszik az irány. Basszuscsapdát soha ne vegyél, egyrészt ronda, másrészt az EQ megoldja ugyanazt, csak sokkal jobban.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz ctrlaltdel13 #59978 üzenetére
Trolloknak és kibiceknek ez nem való nekik semmi sem drága és szent.. Hogy lehet ezt is kiforgatni itt példa.
Amit [VoidXs] írt aszerint kell eljárni, méretni kell hangmérnökkel(szakemberrel) az majd megmondja miféle "tömés" kell. Az oldalon szerintem össze vannak foglalva a beszerezhető és alkalmazható dolgok. Jó magyar szokás szerint üssük vágjuk ami nem a mi hasznunkra van. BRÁVÓ.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zozy84
senior tag
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne. A Crossover 180 Hz-en jó? Ezer éve állítottam be és azóta szerintem takarítás vagy bármi más miatt nem 180-on volt és úgy emlékszem, hogy azon kell lennie. Amúgy annyira megszoktam már a rendszerem, hogy fel sem tűnik már. Jó lenne újra úgy leülni filmet nézni vagy zenét hallgatni, hogy “B@szki de jól szól”. Nyilván tudom, hogy belépő szintű a rendszerem és egy komoly Dali, Focal, Quadral, Polk Audio stb lenne az előrelépés de az most nem fér bele. Ha a mostani Onkyo TX-SR608 erősítőm lecserélném egy pl Onkyo 696ra akkor a sok tudásbeli különbség (10 évvel fiatalabb) mellett hangzásban is lenne előrelépés? Vagy a Heco Victa Prime 702 5.0 és a Proson Rumble R-10 mély ugyan úgy szólna?
Az új erősítő mindenképpen kellene a 4K miatt stb stb.Amúgy sehol nem lehet kapni Onkyo 696 erősítőt. Van annál újabb és azért nem lehet kapni sehol?
Ha majd cserélek akkor ~250eft körül fogok venni. Ebben az árban mik számítanak a legjobb választásnak? Tudom, hogy meg kell hallgatni stb. De ezekkel a hangfalakkal házimozira, rock, metál, jazz, blues zenére (mikor milyen kedvem van) lenne használva. Amúgy szeretem az Onkyot csak már 10 éves. Pl egy Denon S960H jobb lenne mint egy Onkyo 696?[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Tudnátok ajánlani ~15m-es SUB kábelt? Alapvetően ezt néztem ki [link] , de sehol nem lehet kapni és kicsit elakadtam (nem igazán találok ilyen hosszban)
-
mikrofon
veterán
Őőő én a nappalimra gondoltam és abból indultam ki, hogy @Dorian forumtárs azt írta "egyszerű orvosolni". Egyelőre az itt elhangzottak közül kb a függöny és a szőnyeg tartozik ide. A többi pedig szerintem nem. Főleg ha már hangmérnök kell hozzá és méretni kell és terveztetni is.
Ezek szerint én értettem félre az "egyszerű orvosolni" kifejezést -
arcitec
addikt
Ezt nem is néztem, ez nem is érdekelne. Én a jót látom benne. A lehetőség, szőnyeg, függöny, panel, más nem útmutatónak. Nem kell feltétlen innen beszerezni. De Te odamentél személyesen megkérdezni mi miért és hogy? Ügye, hogy nem. Egyébként meg linkeltem egy másikat is..
Mindenesetre az esetleges kifogásokat másképp is meg lehet akár építő jelleggel fogalmazni.
Na de mindegy is, én vagyok ilyen.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz zozy84 #59987 üzenetére
180 Hz nagyon magas, kb. 120 Hz az emberi irányhallás határa, de inkább a 100. Ezért sok mai rendszer nem is tud 120 fölé menni crossoverben. Természetesen a teljesítményeloszlás felülírhatja, mert ha nagyon szenvednek még 120-on is a vágottak, akkor még feljebb kell menni.
250 körül most nagyon jó ajánlat a Klipsch R-115SW, sokan vettek innen is, szépeket mondták róla. Ez azt is jelenti, hogy bőven van kinél kipróbálni, ami a legfontosabb, subból ugyanis drasztikusan más mindenkinek az ízlése. Valaki a lassabb, melegebb, zárt subos hangot szereti, így ha neked is ez a vágyad, a Klipsch hatalmas hiba. Ha az impulzusszerű, igazi mozis mélyeket szereted, akkor a Klipsch jó társad lenne.
-
Dorian
félisten
válasz arcitec #59977 üzenetére
Perfectakusztic, na ne röhögtess már. Komolyan, olyas valakit ajánlasz, akiről azt se tudod ki fia borja? Robi nemrég még kutyakozmetikus volt, bizniszt szimatolt és nulla szakmai tudással elkezdett ezzel foglalkozni. Más fórumokon kérdezősködött a témában, de olyasmiket, hogy a fejünket fogtuk...
KR Krisztián méréssel nem foglalkozik csak termékeket gyárt, de legalább nem is akar rábeszélni hülyeségekre. Ha megvan az elképzelés, nála érdemes vásárolni.#59968 mikrofon:
Mindenkinek azt javaslom, hogy ha nem ért hozzá méressen (de valódi szakemberrel), és az az alapján javasol paneleket csinálja, csináltassa, vegye meg. Ez nem egy gyémántgyűrű ára, 20k a járatos ára. Vagy megtanulsz mérni kiértékelni, vagy megtanulsz hallani pl. nekem 150-200 Hz feletti teljes tartományt sikerült mindkét eddigi szobában fülre tökéletesen beállítani.
Kb. 150 Hz-től nagyon jól csillapítható a szoba 55-70kg/m3-es kőzetgyapottal (tojástartó meg szivacsokat jobb ha elfelejted), 5-10cm vastag panelek, akár légréssel elhelyezve. Ezt fel lehet esztétikusan öltöztetni, pl. fotóprintelt felülettel, nem kell izgulni, hogy ocsmányul néz majd ki.Függönyökkel csak óvatosan, mert kizárólag közép, de főleg magas frekvenciasávban csillapítanak, a balanszot jól el lehet tolni túlfüggönyözéssel, főleg, hogy a szobák többsége eleve eleve lekonyul magas sávban a hagyományos szobai berendezések (szőnyegek, kárpitok, stb) miatt. Ha viszont lezársz vele egy tér-részt, arra pl. javasolt, mert onnan nem zavarnak be az ott keletkező visszaverődések.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
arcitec
addikt
válasz Dorian #59994 üzenetére
Értelek, csak hát nem ajánlottam én. Miért kell kitekerni továbbra is. Az eszközök amik kellhetnek azok egyben ott láthatóak. Oszt ha szar a bolt máshol kell beszerezni. De ne engem fikázzanak hogy reklámozom. Akár hogy is ez jön le ...
U.I: Most találtam a google dobta ki. Akkor arra jó volt , hogy az eszközkészlet az adott mi kellhet és hol ne. Lehet menni Fapacihoz és KR Akusztikkal meg gyártatni ..[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Szerintem én is fel fogok rakni pár panelt, hogy lentebb húzzam az utózengési időt.
Lehet lesz sarokelem is, de az is inkább szélessávú elnyelő előlap nélkül.
Talán két körben kellene csinálnom, nehogy túlcsillapítsam a felső tartományt, aztán ki kelljen hajigálni. Van pár kész panelem (8db), azokkal is kísérletezgetek, meg már kísérletezgettem is, hogy hol mennyi a hatása. De ma pl. inkább filmeztem.Aki akar itt tud panelt kalkulálni:
acousticmodelling.comAlsó grafion alapján a különböző gyapottáblák áramlási ellenállása ami a kalkulátorhoz kell:
Airrock LD 40 kg/m3 14000 Pa.s/m2
Airrock ND 50 kg/m3 19000 Pa.s/m2
Airrock HD 70 kg/m3 32000 Pa.s/m2
Airrock XD 90 kg/m3 50000 Pa.s/m2(Amúgy nem értem miért az XD-t használják basszuscsapdába is, ND jobb hozzá 200mm vastagságban)
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Köszönöm. Ezzel már kezdünk közelíteni ahhoz ami engem érdekelt otthoni házi barkács megoldás esztétikus kinézttel.
Úgyis van pár tábla kőzetgyapot a homlokzati szigetelésből maradt és az emeleten is az függ kerülni lépéshangszigetelés miatt. Akkor utána nézek a sűrűsége. Minél az "igazi"hobbim a fényképezés így legalább lesz helye az elmúlt évek legjobb képeinek. Nyomtatás esetén szövetre érdemes vagy nem baj a fotópapir mint felület.
Köszönöm ismét. -
Saughassy
aktív tag
Sziasztok,
Használ valaki Denon/Marantz erősítőt height virtualizer módot 5.1-ben? Ebben az esetben allítólag nem kell hogy jelezze az Atmos forrást, de az opciónak ott kellene lenni. Viszont nincs. :)
Előre is köszönöm a tippeket. -
Quetz
őstag
válasz arcitec #59995 üzenetére
Nem téged fikázunk, csak a tényt közöltük, hogy adott gyártónak nincs sok köze az akusztikához. Ő is, meg KR is külföldi cégek termékeit másolják, kérdéses minőségben. A KR panelek fénykéről sokkal jobb minőségűnek tűnnek, a perfectes paneleket, látva a diffuzort, bottal sem piszkálnám.
De aki igazán érdeklődik az akusztikai javítás iránt, annak az AVX megfelelő topikjait kell olvasnia, itt nem túl sok információt fog találni.
B opció ennek a könyvnek az elolvasása:
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest