-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz BumBum Jack #51349 üzenetére
Ha a reflexnyílás előre néz, talán könnyebb az elhelyezése.
A fogkoronát én is eldobtam.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz BumBum Jack #51349 üzenetére
Ízlés dolga, no meg az sem mindegy, hová tudod elhelyezni.
Nem szeretem a basszreflex szubládákat, de ha már olyan, akkor ugyanarra nézzen a lyuk, amerre a membrán. Kivételt képeznek a doboz aljára szerelt hangszórós változatok, azoknál a hallgató felé pöfögjönHelyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Csabi1984 #51356 üzenetére
Nem. Feljebb csavarom a hangerőt.
Van olyan erősítő, amelyiken a bemenetekre eltérő érzékenységet lehet állítani.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
McReay
aktív tag
51295-re valaki?
Samsung Galaxy S23 --- Honda CBR 600 F4
-
tothjani81
senior tag
Adott egy Lx 71 pioneer vas. Eq ban az utolsó opció a trim névre halgat. Ezzel mit álítok? Ugye - 10 +10 dB be tudom állítani
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
galaxys80
veterán
Ha TV adást nézek az erősítőn keresztül, akkor a TV/adás beállításainál MPEG vagy a Dolby Digtal 2.0 a jobb választás?
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok, kéne egy kis alapszintű segítség, vagy másik topicba ha tereltek az is jó.
Keskeny helyre kellene álló hangfal, nappaliba a vitrinkombó mellé két oldalra.
kb 18cm hely van két-két oldalt, tehát ilyen szélességű hangfal kellene oda.
Nem kell full profi megoldás, TV-re lenne kötve, nem vagyok audiofil sem.
Egy olcsóbb erősítőt gondoltam mellé apróról igazából. Tudom kicsit fapados a segítségkérésem ,de hátha
Hangfalból ezt néztem, tudom lehet technikailag nem komoly valami: [link]
De persze mindenre vevő vagyok ,vagy ha esetleg egyéb megoldás is szóba jöhet, akkor az is.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Használja valaki a tv-jén található hbo go appot? Ha igen, milyen hanggal mennek a tartalmak?
Nekem optikai kábellel van rákötve a tv az erősítőre, azért mert az hbo és a youtube hangokat a tv küldi ki. Viszont az erősítő (H/K avr 255) semmit nem ír a bejövő jelre, illetve csak a saját logic 7 movie formátumát jelzi, míg pl. médialejátszónál jelzi ha DD esetleg DTS a formátum.
Ebben tudna valaki segíteni, hogy van-e esetleg beállítás az appban?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Shkiz0 #51370 üzenetére
Megnézem azt is.
Kérdés, azt lábak nélkül is el tudom helyezni gondolom.
Illetve azt nem írtam, hogy én 2.0-ban gondolkozok, mert több hangkeltőt nem tudnék elhelyezni, ez lehet hülye kérdés, de megvásárolható gondolom úgy is, hogy csak 2 db álló hangfal?
Sajna nagyon keskeny motyó fog csak elférni, vagy a vitrin felső polcára tudom még helyezni.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
BBéci
legenda
válasz Graphics #51371 üzenetére
Természetesen párban (is) lehet kapni a hangdobozokat, de azt tudnod kell, hogy az elhelyezés egyik legfontosabb alapszabálya szerint mindentől, tehát bútoroktól, falaktól távol kell lenniük. Beszorítva összehasonlíthatatlanul vacakabb hangot adnak, mint szabad térben felállítva.
A lábak, talpak, tüskék a jó hangzást segítik, ha azokat nem teszed fel, ismét hibát követsz el.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Graphics #51371 üzenetére
Mind a 2 ajánlott szett (809 és 606 vagy 626) is volt sztereó kivitelben is, de igazából elég húzós áron a HCS rendszerekhez képest.
Vegyük alapul a 809-et mert az még kapható kereskedelmi forgalomban.
Az 5.1 HCS szett most az Extreme Digitalba akciós (1db fekete van már csak, de volt amúgy mindből korábban) 160K, miközben ennyiért megy a sztereó szett is. Nem kérdés, hogy ilyen alapon inkább az 5.0 még ha a többi darabját nem is használod.
Amit vettem pár napja 626, ott is a srác csak a frontokat használta.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
embe
nagyúr
válasz Shkiz0 #51374 üzenetére
Na de ha ezt bepasszírozza egy kis helyre, akkor mit fog művelni az oldalába szerelt mély hangszóró?
Rezegni, csilingelni fog a vitrinben minden. Maga a vitrin is.....Esetleg egy állványos hangfal, kintebb a szekrény síkjából, előrenéző reflexcsővel,.... Talán.
[ Szerkesztve ]
-
makkai
aktív tag
Valakinek van tapasztalata az alábbi HDMI kábellel?
[Delock]Vagy hasonló árszinten javaslat? 1,5-2m-es kellene.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
zsoika
addikt
-
galaxys80
veterán
válasz #09634560 #51382 üzenetére
Őszintén szólva nekem tökéletesen megfelel TV adások esetén a sima, direct 2.0.
Csak, ha már véletlenül akad 1-2 csatorna ami ad 5.1-es dolby adást, akkor miért ne hallgassam úgy. (Hang beállításoknál van 5.1-re is lehetőség)
De, akkor átállítom Dolby-ra szerintem MPEG-ről a TV-t.[ Szerkesztve ]
-
makkai
aktív tag
válasz Dorian #51384 üzenetére
"Ilyen rövidben kb. bármelyik jó, ami teljesíti a kívánt specifikációt."
Sajnos nem minden esetben. jelen esetben nem egyedüli kábel a megjelenítési láncolatban.
Jelenleg a forrás (PC) integrált és dedikált VGA kimenete van 2 db, nem egyforma gyártótól származó, elvileg 4K-t tudó kábelével összekötve az erősítővel és onnan 1db 7,5m-es FullHD 3D képes kábellel összekötve a projektorral (Benq W2000). Viszont az integrált VGA kimenetről a FullHD 24Hz-es jelet vagy eldobja-visszajön-vel jutalmazza, vagy nem kap jelet választ adja a projektor. Érdekes módon FullHD 60Hz és FullHD 3D/24Hz jelnél nincs ilyen gond. Ha megcserélem a szóban forgó kábeleket, akkor megszűnik a gond.
Szóval van az minimális különbség ilyen hosszú kábelnél is, ami azt eredményezi, hogy még éppen jó, vagy éppen már nem.zsoika: Igen, ezt is néztem, mert korábban itt ajánlottad a fórumban. Ez lenne a következő választásom. És ez a szövetes külső miatt rugalmasabbnak tűnik, mint a Delock.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
makkai
aktív tag
Ezt az EVOLVEO-ra mondod?
Szerk.:
zsoika: Igen, hajlékonyabbra gondoltam. Akkor maradok a Delock-nál.[ Szerkesztve ]
-
makkai
aktív tag
válasz zsoika #51397 üzenetére
Annyira nem szempont, csak az erősítő mögött kb. 5-8 cm hely van a falig, és nem árt, ha ekkora sugarú ívben el tud hajlani a kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest