-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz #99499520 #51300 üzenetére
De kapnál jó hangú és nagy teljesítményű házimozi erősítőt, csak 12-16 éveset. Az sokkal jobb végeredményt adna, mint a három különböző sztereó erősítő.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #99499520 #51302 üzenetére
Arcam AVR250/280/300/350; Denon AVR-3802/3805/3806; Yamaha RX-V2800/3800; stb.
Ezek régiek és remek hangúak, viszont a pillanatnyi, használtpiaci árakkal nem vagyok tisztában.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Lassan szeretném kicsit fejleszteni a hangsugárzóim a házimozi rendszeremben, ebben kérnék segítséget.
Most egy Denon AVR-X2400H-ra van rákötve egy JBL SCS-178 szett.
A szoba perpill ~15m2 ahol van a házimozi, viszont átalakítás előtt állunk, de az új tervek szerint se lesz nagyobb 28m2-nél.
Annyi megkötés van még, hogy sötét színű lehet csak a hangsugárzó külseje (fekete/fekete-barna/sötétebb tölgy).
Milyen szetteket nézegessek? Használt se probléma.
Került most fel pl egy Dali Concept 6 pár, azok tetszenének, nem tudom mennyire nehéz összeszedni a teljes szettet hozzá mondjuk..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
BBéci
legenda
válasz #99499520 #51306 üzenetére
Ha a Yamaha hátuljára írt wattokat figyelembe vetted, akkor tedd meg azt az Arcammal is! Nem emlékszem pontosan, de valahol 1 kW környékén lehet.
Csak kíváncsiság: miféle hangdobozokról van szó és honnan származnak az emlegetett adatok?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mpo
veterán
válasz tothjani81 #51309 üzenetére
Akkor jársz jól, ha semmit.
Talán állóhullám a standing wave.Ha érted, akkor már elavult.
-
Quqesz
nagyúr
válasz #99499520 #51314 üzenetére
Sztem igen. Nekem a CA 6.1 és le lehet kapcsolni a mélyládát és a front/sorrund centert is. De van sztereo gomb is.
Pontos adat nincsen, de ha az 552-vel számolsz az sem rossz és ez tudni is fogja. Nekem 6x80W-ot ír 8ohm mellett(sztereoban 2x100W 8 ohm-on) , de 610W-os a torroid trafó. Bírja rendesen a terhelést(front két Klipsch R820f, nem pici)[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
törölt tag
válasz #99499520 #51314 üzenetére
Igen.
Arra kiváncsi vagyok: centert építesz, de alapfogalmakat kérdezel tőlünk? De lesz elég erő, látom arra játszol...
Nem, nem tolakodóak, de erősek. Mégis részletesek.
Bár nekem tellene rá..
Egy hét próbagari? Ha nem megy bele hogy elvidd láttatlanba és garival, nem ő lesz a hibás.. ilyen készüléket inkább fülre, póbával, esetleg saját hangfallal szoktak kipróbálni, utána is lehet szó valamennyi gariról..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #99499520 #51318 üzenetére
Félre ne érts, te dolgod..
Hangszórók TS paraméterei lehetőleg közelitőek vagy azonosak legyenek a frontokkal, magas esetleg minőségibb irányba eltérhet: doboz lehetőleg minél merevebb legyen és minél több-sűrűbb csillapítóanyagot tartalmazzon dobozhang elkerülése végett, de gondolom aki megtervezte az tudja ezeket.
Erósitó ha nem jön be akkor ha nem szereted a tolakodót Marantz 6xxx, vagy Denon X3-4xxx vagy Yamaha A-vagy AVR 4 jegyű régebbi modell irányba indulj, ezekre jellemző a nem tolakodó hang.[ Szerkesztve ]
-
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok
Van egy Onkyo TX-NR686 és egy Yamaha RX V459
A pc-ben egy Xonar D2X hangkártya.
A tv egy LG okos tv 4KKépes meg a többiNekem az lenne a lényeg hogy van jó néhány hangfalam ezeket mind szeretném is használni és arra gondoltam ha már ott van a 2 HM erősítő akkor miért is ne!
Ezen fel buzdulva be rendeltem egy optikai szál meg osztót 1on 2out ami sajnos a hankártyán nem osztja szét a jelet az erősítők közt sőt semmilyen jelet nem közvetít feléjük gondolom a jack alakú optika miatt mert a hangkártyába csak az megy.
De gondoltam ha már megvettem akkor kipróbálom a tv-n is ott viszont pöcc röff leadja a jelet mindkét erősítő irányába.Nos erre kellene nekem megoldás hogy a pc hangját valahogy a tv-be juttatni vagy pedig ezzel a jack alakú optikai kábellel valamit kezdeni.
Tudom nem egyszerű, dehát csak ki találunk valamit.Előre is köszönöm
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
törölt tag
válasz #99499520 #51335 üzenetére
Azért picit bonyolultabb a helyzet: a méret a lényeg alapon: a kis hangfalak nem mennek olyan mélyre valamint az átmérőjük és dinamikájuk se igen tesz sok kis hangfalat alkalmassá, innen ered a tévképzet, ennyi valóságalapja van, de ebben ki is merül. És az is benne van hogy nagy hangfalak nagyobb térben tudják kifutni a hangjukat. Sokan 20-22 nm-re vesznek pl JBL ES 100-ast aztán csodálkoznak hogy nem a várt minőséget kapják...tehát: helyén kell kezelni, szobamérethez és erősitő tudáshoz megfelelően válasszunk, és mélynyomó nem csak "illik" hanem kötelező, a házimozi erősitő tehermentesitésére is.
-
törölt tag
válasz lucky07 #51336 üzenetére
Olvass picit vissza,2 napja volt téma a hangkártyák HM alkalmassága a téma.
De inkább ott nálad a gond hogy nem jó átviteli közeget, azaz platformot válaasztottál: sokkal jobban jártál volna ha splitter helyyett inkább a videokártyád/laptopod HDMI kimenetét kötötted volna az erősitőre. Valamint lejátszó szoftverben és a hangkártyában is be kell állitani hogy pöccröff átengedje a jelet mindenféle konverzió nélkül. Az is lehet hogy az optikai nem válik alapértelmezetté avagy aktivvá és be se kapcsol. -
lucky07
aktív tag
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Miért van az hogy a tv adás nagyon halkan szól a házi mozi erősítőn keresztül?
Hiába tolom a hangerő szabályzást, szinte alig lesz hangosabb.
A tv ilyen gyenge jelszintet tol magából? -
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #51341 üzenetére
Tévéadáshoz 15-re, médialejátszóról ráküldött filmekhez 28-30-ra állítom a hangerőt. Amikor házimozi hangnyomásra vágyom, akkor ezek az értékek 5-re és 15-re módosulnak. Persze csak körülbelül, mert adástól, filmtől függ.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ctrlaltdel13
őstag
Ez okés, ezek szerint nálad is hasonló a jelenség.
Csak azt nem tudom, hogy szolgáltatótól, vagy tv-től függ, hogy ennyire gyenge a jelszint?
Van egy pár rádió adás, ami alapból dupla olyan hangos mint a tv adók.A 15 olyan hangerőt produkál mint zenén a 60-as.
Egyéb iránt mozizni magam 5-ös, asszonnyal 20-ason szoktam. -
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #51345 üzenetére
Ilyenek a tévék, csodálkozom azon, hogy neked csak mostanában tűnt fel. Volt nálam pár tucat tv, mindegyiket csatlakoztattam házimozi erősítőhöz és az összes halkabb volt, mint például a Dune jelével.
Bizonyára megtalálható a jelszintre vonatkozó érték a műszaki adatok között.
Igazából nincs jelentősége, azért találták fel a hangerő szabályozót, hogy az ilyen különbségeket elsimítsuk.[ Szerkesztve ]
-
lucky07
aktív tag
válasz mettek #51340 üzenetére
De de van használom is de az optikai elosztótól nem megy az erősítőkbe hang.
De ha nem használom ezt a jack átalakítót és vedugtam a tv optikájába az elosztót akkor kidobta a hangot a 2 erősítőre.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
BumBum Jack
tag
Azt szeretném kérdezni ,hogy sub ládáknál melyik a jobb , ha elől van a reflex nyílás vagy ha hátul helyezték el?
Mert most az extrémaudionál a jamo j10 64999 akcióban. Ezen hátul van a reflex nyílás.
Ez kifutó típus,helyette jön az új Jamo C910 hasonló paraméterekkel első reflex nyílással.
Mivel sajnos szinte mindent kínában gyártanak lehet nem kéne most rendelni a koronavírus miatt. -
galaxys80
veterán
válasz BumBum Jack #51349 üzenetére
Mivel sajnos szinte mindent kínában gyártanak lehet nem kéne most rendelni a koronavírus miatt.
Semmiképpen ne rendelj most. Még a végén ha beindul a SUB, kilöveli a vírusokat a reflex nyíláson.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest