- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ppal90
csendes tag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni.
Nemrég vettem egy Denon AVR-1602 erősítőt aminek van optikai bemenete, de hdmi nincs.
LG 42LM620S tv-nk van aminek van hdmi ARC csatlakozója és optikai kimenete.
Jelenleg egy optikai kábellel van összekötve a kettő és minden szuperül működik.(A tv-hez még egy UPC box van csatlakoztatatva.)
Arra lennék kíváncsi,hogy össze lehetne kötni ezt a régebbi erősítőt a TV-vel úgy, hogy az erősítő hangerejét a TV távirányítójával tudjam kezelni ?
Optikai kimentenél van egy olyan beállítás a TV-n hogy hangkimenet szinkronizálása, de szerintem ezt nem támogatja a Denon.
Esetleg valami ilyen megoldás :
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1qx80PVXXXXbaXVXXq6xXFXXXH/4K-x-2K-3D-1080P-font-b-HDMI-b-font-font-b-ARC-b-font-Adapter.jpgElőre is köszönöm a segítségeteket
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
szükségem lenne segítségre, hogy miként rendezzem el az 5.0-t a szobában (18 nm-es összesen).
A "fő" pozíció az ugye a tévével szemben lenne, de ha megoldható, hogy sarokkanapé esetén kisebb kompromisszumokkal mindenki élvezhesse a filmet (a tévé olyankor be lenne kicsit forgatva, és a frontok is természetesen), akkor annak is örülnék. A Surround1 ugye kb. adott, és a kérdés az lenne, hogy Surround2, és akkor ugye aki oldalt ül adott esetben, annak szívás, vagy Surround3, és akkor elfogadható lehet mindenkinek (vagy mindhárom, vagy esetleg 7.0, és akkor négy surround elrendezve arányosan)?
A center-t nem tüntettem fel, de az most nem is releváns.
[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
válasz bandi20 #21402 üzenetére
Ha 170 a keret és a zene is viszonylag fontos akkor szerintem a Marantz lenne jó választás, az itt sokszor emlegetett külföldi oldalakon akár újonnan is beleférhet. pl6009 . Hozzá olyan sztereó "polc sugárzókat" nézz, amik később 5.1-re fejleszthetők könnyen (típuson belül). Dali, Canton hangdoboz párok már elérhetőek 100k alatt, egyéni preferencia alapján.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
tomyka74
senior tag
üdv.
olyat hadd kérdezzek már,hogy házimozi erősítőt elég ha csak HDMI kábellel kötöm össze a TV-vel és a Blu-ray lejátszóval vagy még + audio kábellel is össze kell kötnöm őket,hogy 5.1-ben szóljon?
ez nem teljesen világos nekem a kézikönyvéből!
és stereo zene hallgatáshoz elég ha jack-rca kábelell kötöm össze a számítógép hangkártyájával ugye?ha mindent jól értelmezek!
( bocs a hülye kérédsekért de ez az első házimozi erősítőm ) !! -
tomyka74
senior tag
válasz Norbi 72 #21409 üzenetére
jaja a pc-n van HDMI de az a tv-vel van összekötve,így nézek most filmet!
akkor várjál picit!! stereo zenehallgatáshoz a hangkártyát kell összekötni az erősítővel ( én így tanultam anno ) jack-rca val! mert a hangkarin nics HDMI!!!
húúú na most már kezdem nem érteni!!!hát van még mit tanulnom házimozi szinten ugy néz ki!!!
-
tomyka74
senior tag
válasz johnywalker #21411 üzenetére
igen ez idáig tiszta! ha filmet nézek pl. kmplayerrel! ( ezt Geforce gtx750ti gddr5 4gb vidoekari hajta )
de ha csak simán zenét hallgatok foobar2000-el ( ezt pedig egy Xonar DX hangkari hajtja ) ,akkor már a hangkártya dolgozik nem a videokari és azon nincs HDMI kimenet csak jack!
zene hallgatáshoz is a videolejátszót használjam,az nem ad olyan minőséget nem?mégegyszer bocs a "hülye" kérdéseimért!!!
-
tomyka74
senior tag
válasz MasterMark #21414 üzenetére
AHHHHHAAAAA na igen ezt így nem is tudtam !! és ez jobb hangzást ad majd gondolom mint a jack?!
hát köszönöm!!
na most már kedz kitisztulni,hogy hogyan is kell egy HM erősítőt összekötözgetni itt mindennel köszönöm nagyon a türelmet és a tanácsokat!!!
szétb..z az ideg a fa..nak költöttem ennyi pézt hangkártyára!!![ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz tomyka74 #21417 üzenetére
Dedikált hangkártya azért kell ,hogy az analóg hangok jól szóljanak. Pl. Fejhallgató
Optikán meg hdmi-n már digitális hang megy és csak átengedi...az erősítő chipje fogja lekezelni. Szóval mehet a hdmi-vel ....úgy célszerű, egyszerű és mai kornak megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz mandras81 #21404 üzenetére
Teljesen hibás elképzelés!
Már eleve az elrendezés nem jó, mert a rövidebbik falra kellene tenni a tévét.
De ha így marad, akkor sem kerülhet háttér(surround)sugárzó a hallgatói vonal elé, csak mellé vagy mögé.
Nem említettél mélyládát, ami nélkül nem beszélhetünk házimoziról!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
SeatZola
őstag
válasz SeatZola #21367 üzenetére
Ez az AVR vásárlás egyre nehezebb ügy. 2 napja olvasók reggeltől estig és egyre bizonytalanabb vagyok, hogy mit is akarjak...
Most már azon agyalok, hogyha kizárólag 5.1-es rendszerem van és az is marad, akkor mi lenne a jó választás. Egyáltalán minek vegyek 7.2-es, több zónás AVR-t?Ha viszont nekem bőven elég lenne egy 5.1-es AVR, akkor abból mit? Ami jól szól mozin, elfogadható még zenén is, hdmi-s ARC-os és van benne esetleg internet rádió is? Lehetne akár 2-3 éves modell is....
Szerintetek?
Zola
-
nrbx
tag
válasz SeatZola #21421 üzenetére
Hello, en is valami hasznalt AVR-en gondolkozom, nem igazan tudom, hol huzzam meg a hatart olyan ertelemben, hogy mennyire regieket/ujakat nezzek. HDMI nelkul meg tudnek lenni, inkabb arrol van szo, hogy melyek szerintetek azok a kodolasok, ami "must have", szoval jo lenne ha ismerne az AVR, mert sok film eseteben pont igy van kodolva a hang. Hangszoro csak 5+1 lesz.
-
dave118
senior tag
válasz mandras81 #21423 üzenetére
Itt nem a dedikált moziszobákról van szó. Legtöbbünknek a nappaliban van a mozi, de az adott lehetőségekből érdemes kihozni a legjobbat. Ezt úgy éred el hogy a szokásos ajánláshoz mérten osztod ki a hangszórókat, valamint megpróbálod a rövidebb oldalra tenni a tv-t. Az összefoglalóban vannak nagyon hasznos ismeretterjesztő irományok, kezdő házimozisoknak érdemes átolvasgatni, rengeteg infó van bennük az ideális elhelyezést (és még sok mást) illetően!
... Ami ami, az az.
-
-
-
Krisztian101
tag
Van egy-két stabil pont, ami be tudja határolni h neked mi a jó: píz keret, illetve az igények és a jelenleg rákötendő eszközeid. Pl. ha van egy PC-d, amiről szeretnél filmezni vagy játszani, akkor valszínű h HDMI bemenet fog kelleni az AVR-en. Ha szeretnél Apple AirPlay-t vagy Abdroidos DLNA -n streamelni zenét az AVR-re, akkor az is egy szempont. Használt vagy újat vennél? Sztem ezeket kéne megnézned
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz mandras81 #21423 üzenetére
Szia,
De mi az a sorrund 1-2-3 ha nem házimozi? értelmezhetetlen ... 5.1 nél az erősítő a jelet a hang kódolás alapján 6 helyre küldi 2 db front, 1 center, 2db hátsó szatellit (aminek kb valahogy szimmetriában kellene lennie frontokkal) + 1 db LFE csatorna a mélynyomónak (vagy 2db ... vagy 4db). Ezek ekkor most csak úgy random lerakott hangafalak all stereoban vagy mi? mert ilyen hang dekódolás nincsen vagy a 3. sorrund a center akar lenni? de akkor miért nem a TV alatt/előtt van
Szerintem egy két öreg házimozis aki itt meglátta az ábrát habzó szájjal fordult le a székről és ott rángatóznak azóta is a földön a szerencsésebbeknek talán még volt idejük 1-2 nyugtatót bekapni ...
[ Szerkesztve ]
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
BBéci
legenda
válasz Antonio #21429 üzenetére
Tetszik az írásod, de hozzáteszem, a stereo láttán is majdnem lefordulok a székről. Miért nem lehet magyarul írni egy magyar szövegben? Speciel én a surround szó használatát is kerülöm, ha egy mód van rá.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tomyka74
senior tag
üdv.
azt ,hogy tudom elérni HM erősítőnél,hogy zene hallgatáskor a két nagy 3 utas hifi hangfal szóljon ne a két kis front sugárzó és a woofer?
vagy lehet nem jó helyre kötöttem rá a hifi hangfalakat?
Denon AVR-1911 -re hova csatlakoztatom rá a hifi hangfalakat tud vki segíteni? -
mandras81
senior tag
válasz Antonio #21429 üzenetére
Na lássuk:
"De mi az a sorrund 1-2-3 ha nem házimozi?" - BBéci írta, hogy szub nélkül nem házimozi, én pedig írtam neki poénkodva (lásd szmájli a mondat végén), hogy ki beszél itt házimoziról, utalván arra, hogy nem szerepelt a kérdésemben a "házimozi" szó.
"Ezek ekkor most csak úgy random lerakott hangafalak all stereoban vagy mi? mert ilyen hang dekódolás nincsen vagy a 3. sorrund a center akar lenni? de akkor miért nem a TV alatt/előtt van" Kiemelem a lényeget: "A Surround1 ugye kb. adott, és a kérdés az lenne, hogy Surround2, és akkor ugye aki oldalt ül adott esetben, annak szívás, VAGY Surround3" - így érthetőbb?
"Szerintem egy két öreg házimozis aki itt meglátta az ábrát habzó szájjal fordult le a székről és ott rángatóznak azóta is a földön a szerencsésebbeknek talán még volt idejük 1-2 nyugtatót bekapni ..." Azt gondoltam, hogy a kezdő topic-ba belefér egy ilyen kérdés (ti. hiába olvastam el az ideális elrendezést, ha nekem mások az adottságok).
[ Szerkesztve ]
-
mandras81
senior tag
válasz Nemir Ombe #21434 üzenetére
Nem az, én tökre adok a véleményetekre és a tapasztalatotokra, de az gondolom lejött az írásomból, hogy nekem nem a házimozi az elsődleges, viszont a lehetőségekből próbálom kihozni a legtöbbet, ezért is kérdezek.
Sajna a szakmai topic-ok néha hajlamosak elmenni abba az irányba, hogy nincs átmenet, vagy tökéletesen úgy kell csinálni, mint ahogy a "könyvekben" van, vagy kb. le van hülyézve. Pl. nekem egyáltalán nem hiányzik a szub, ezért nem is gondolkodom benne, és egy csöppet sem zavar, hogy ettől nem nevezhetem házimozinak az 5.0-át.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz mandras81 #21435 üzenetére
Félreértettél szerintem .... tök komolyan gondoltam, amit írtam .... vannak helyzetek/igények/elvárások, amikor nem lehet/nem szempont a "papírformát" betartani, ilyenkor viszont csak az az egy megoldás van, hogy kipróbálod neked hogy/hol jobb ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
nagyfejü
őstag
Üdv urak!
center hangszórót kellene felraknom a falra. Nincs a hátulján akaszto vagy egyéb. szépen hogy lehet felszerelni ? nem szivesen csavaroznék a dobozba , csak ha nagyon muszáj.
üdv
-
mandras81
senior tag
válasz Nemir Ombe #21436 üzenetére
Inkább a többieknek szólt a válaszom, de azért jó, hogy ráerősítettél a tiédre, mert tényleg lehetett így is, úgy is érteni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21439 üzenetére
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
SeatZola
őstag
válasz Krisztian101 #21428 üzenetére
Igazad van, összeszedtem az igényeimet és a lehetőségeimet:
Jelenlegi cuccaim:
TV: Samsung UE60H7000SLXXH; Player: LG BP740; AVR: Sony STR-DB790QS Hangszórók: front: Jamo 128; center: Jamo Center 18 rear: Jamo 98. Mindez egy 30 m2-es nappaliban.Amit keresek: A keret max. 150-170eFt , de nem költeném el feleslegesen, ha nem muszáj. Olyan AVR-t keresek, ami kihajtja szépen a hangfalaimat, minimum 3 hdmi bemenet egy hdmi kimenete van (a HDMI minimum az 1080p-t vigyék át) és tudjon wifin internet rádiót. Az erősítőre egy BD player és egy XBOX One lesz csak rákötve HDMI-vel. A tv-re is HDMI-vel vinném a képet és hangot. A tv-mnek optikai hangkimenete is. PC-m nem lesz rákötve. Kizárólag mkv. filmeket nézek a BluRayen keresztül külső HDD-ről.
Nem szeretnék Apple AirPlay-t vagy Abdroidos DLNA-t használni.
Használt és új is érdekelhet.
Eddig amiket néztem:
Onkyo TX-NR626, használt 84eFt
Onkyo TX-NR656 új 150eFt, használt 130eFt
Denon AVR-X2300 új 155eFt
Denon AVR-X 1300 új 129eFt
DENON AVR-X 1400 új 155eFt
Sony STR-DN1060 használt 110eFt
SONY STR-DH770 új 145eFt
Yamaha RX-V771 használt, 110eFt
PIONEER VSX 831 új 159eFtLegszimpatikusabbnak az Onkyo TX-NR626 meg a Onkyo TX-NR656. Az én szempontomból van értelme a 626 helyett a 656-nak? De mindenre nyitott vagyok!
[ Szerkesztve ]
Zola
-
Beni2360
félisten
válasz mandras81 #21433 üzenetére
"A Surround1 ugye kb. adott, és a kérdés az lenne, hogy Surround2, és akkor ugye aki oldalt ül adott esetben, annak szívás, VAGY Surround3"
Hát az első kérdés az lenne hova kötöd a 3 sz sr?
Aki oldalra ül az is fogja hallani a 2 sr. de hangosabban és halkabban az 1 sr-t. Annyira nem erőteljes a hangzásuk, hogy szívás legyen neki. Szvsz. de majd megcáfolnak.
Ha nincs is mélyláda de center mindenképpen kellene. Nekem sokáig 3.1 volt és később került fel a sr.
Ha megfelelő front sugárzóid vannak amik a mélyet is jól kiadják még egy ideig el odázható a subláda.Azt gondoltam, hogy a kezdő topic-ba belefér egy ilyen kérdés - Na ez a kezdő topik nem is olyan régen lett "kezdő topik".
Ezeket az itt eltöltött hosszú sok órák,napok,hónapok után írom amit itt tanultam és tanácsokat kaptam mivel én is totál kezdőként léptem be ebbe a csoportba.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz nagyfejü #21437 üzenetére
Szereljél fel mini polcot és arra tedd.
A két oldalú ragasztóhoz bitang jó minőségű vakolat-glett és festés kell. Szerintem a rezonancia lebontja a falról.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mandras81
senior tag
válasz Beni2360 #21442 üzenetére
Te is félreértesz, de ezek szerint lehet én fogalmaztam rosszul: adott a Surround1 és vagy a Surround2 pozíció, vagy a Surround3 pozíció, tehát összességében kettő surround hangfal van a rendszerben (vagy írtam, hogy lehetett volna négy is, ha az megoldotta volna a problémát).
A center-t pedig a végén jeleztem, hogy lemaradt a képről, de nem is releváns, hiszen a kérdés a surround-okról szólt.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Szia. MasterMark-nak igaza van....hiába nem akarod a 7.1-et meg a 2.zónát, a jobb és erősebb hangú AVR-hez alapból jár. Legutóbbi hsz -ben említetted ,hogy 30nm helyre kell a hm...na itt ki is lőheted a kis Sonyt, denon x1xxx, meg a piot mert oda erősebb kell. Én az Onkyo 626-ot is dobnám, inkább 636,646 -ot néznék(időtállóbbak). Én használtpárti vagyok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5