Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54715584

    törölt tag

    Megcsináltam a bemérést, tényleg nem kellett volna félnem tőle. Közben rájöttem, hogy nem ismétli a lépéseket, hanem többször megcsinálja ugyanazt a mérést, a vége felé pedig változik az intenzitás és a hang hossza, attól függően mit mér. Szóval az user error volt és fals infó. :B Azért izgultam kicsit, de egy órányi hangos tesztelés után sem jöttek a szomszédok (még). :D

    Így most sokkal jobb lett a térhangzás, most már tényleg középen érzem magam és nincsenek kilógó hangok, oldalak, a beszédérthetőség is nagyon sokat javult és elbír még néhány %-kal nagyobb hangerőt, mint eddig. Nem sokkal többet, de az eddig megszokott hangerőn most nagyon minimálisan halkabbnak tűntek a filmek.

    Ami picit fura, hogy a center vágási frekvenciája 250Hz lett. Tudom ez nagyon sok mindentől függ. Másnál is előfordult már ekkora érték? Frontok maradtak 80Hz-en, a hátsókat feltette 120Hz-re. Sub -8,5dB lett 50%-os hangerőn.

    Egy másik fura dolog, hogy a mély nem torzít, de nekem picit sok, mindenhol jelen van. Egyelőre nem zavaró és szépen szólnak az effektek is. A zenei résznél kiderült, hogy olyan, mintha a középtartományban szólna kicsit több basszus, mint eddig. Kellene újabb mérést csinálnom? Sztereó hangzást mennyiben befolyásolja a bemérés utáni beállítás? Vagy ez csak nekem szokatlan, mint a beméréskori "hangos" zaj? :) Rádió, zene alatt nincsen gondom a magas hangokkal.

    Ellenben néhány film alatt: tesztelés közben volt némi hiányérzetem minőségileg. Megnéztem több film több jelenetét, ahol vannak finom, apró neszek és magas hangok. Néha picit hiányérzetem támadt, nem tűnt elég tisztának/magasnak a hang. De nem tudtam eldönteni, hogy itt a fülem a határ vagy esetleg a 15 éves hangfalaim nem képesek kiadni a szebb, tisztább hangot? Pl. Prometheus zenés jelenete Daviddel.
    Elgondolkoztam, hogy lehet nem ártana lecserélni a hangfalakat, de nem tudom, hogy lenne-e értelme? Jelentene az bármit is, hogy 3 éves vagy 15 éves hangfalaim vannak? Ha jelentene is, egy X520BT mellé mi lenne jó? Vagy teljesen felesleges egy ilyen erősítőhöz új hangfal?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák