- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
"Érdekes, hogy te hegedűket készítesz,és másoktól kérdezed, hogy milyen faanyagot érdemes használni?"
Erre egyszerű a válasz. A hegedűnél a falrezonancia az alapja a jó hangnak, minél jobban , érzékenyebben rezonáljon a lucfenyő és a jávor. A hangfalnál pedig pont az ellenkezője, a falrezonancia csillapítása/és szerintem a belső hangvisszaverődések, visszhangok csillapítása is/ a cél.
A tölgy rezonánsabb, jobban átveszi a rezgéseket, mint a nyírfarétegeltlemez/ott már létrejött egyfajta szendvicsszerkezet az egymásra merőlegesen ráragasztott rétegekkel/, plusz a nyírrétegeltlemez puha felületéről szebb hang verődik vissza, mint a tölgy keményebb felületéről/pl én előszeretettel alkalmaznék minden hangfalamban 2 mm vastag parafaborítást a magasabb hangok kemény visszaverődése miatt. pl egy teszt, egy egyenes festett falú üres szobában ha tapsolunk milyen hangvisszaverődést hallunk és nézzük meg ugyanezt, ha beborítjuk a falat parafával.És a kérdésemmel elsősorban a tapasztalatra alapoztam, mert az elmélet olykor nem egyezik a gyakorlattal/ez nem azért van, mert ott a törvényszerűségek nem érvényesülnek /, hanem elképzelhető módon nem vettünk minden paramétert számításba.
"Bár már többen, többször javasolták, gondold át a projectet, mert az ezidáig leírtak alapján, ez a tipikus példája, hogyan nem szabad építeni.
/Meg tulajdonképpen, minek/"Én már ennek nekiveselkedtem, ezt a projektet beindítottam.
"Kevesebb kérdés feltevéssel, valószínűleg, már találtál, volna számodra elfogadható hangsugárzó rendszert."
Nem venni akarok, én építeni akarok, jelen esetben átépíteni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen routert?
- Proxmox VE
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- MSI GeForce GTX 1060 3GB Videokártya - ELADÓ! 24.990.-
- Eladó Raspberry Pi 4 2GB + ház + táp + 32GB SD
- Ipad pro 11 2022 matt mágneses védőfólia 1 db
- Samsung Galaxy S24/S24+ (128/256/512 GB) (bontatlan, gyári garancia)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest