Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz Tulkas #21338 üzenetére

    A bitumen lap, bár magam nem használtam, rontani biztos nem ront, de kérdéses, hogy megéri e vesződni az applikálásával. Én inkább a rezonáló oldalak közé próbálnék valami kis térfogatigényű, de elég stabil merevítést betenni. Vagy esetleg a rezonáló részre belülről kereszt irányban merevítést ragasztani.

    A kondi cseréje sem árt, de nézz utána pontosan, hogy melyiket ajánlják, és hogy avatkozik be a hangba. Itt egy elég jó kis átfogó írás sok-sok különböző kondiról. Persze ez csak egy nézőpont, de jó kis olvasmány. ;) Második rész!

    A kábelcsere szerintem felesleges, bizonyos minőségi szint alatt, de persze azért javíthat a dolgokon, pláne, ha pl. túl vékony "madzagok" vannak a dobozban (1n mm, vagy kisebb keresztmetszet).

    A gyorscsatikat ajánlott kiiktatni! Na nem mintha túl sokat javulna a hang tőle, de ha csak elektronikai szempontból nézzük, minden kontakt egy hibaforrás is egyben, kérdés mekkora felületen, megfelelően érintkezik e, átmeneti ellenállás, oxidáció stb. Ha a gyorssarukat nézzük, az mindjárt 2 plusz kontakt, mivel rá van krimpelve, jobb esetben forrasztva a kábelvégre, a csatlakozó meg mechanikusan kapcsolódik a hangszóró termináljához, akkor belátható, hogy ha a kontaktok száma csökken, az rossz nem lehet! Szóval azért van rá esély, hogy bele tud szólni a hangba. Minél kevesebb bizonytalan kontakt van, annál jobb!

    [ Szerkesztve ]

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák