Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    válasz Giot #13310 üzenetére

    Totális káosz.
    Azért nem lóghat ki a hangszóró pereme az előlap síkjából, mert reflexiókat okoz, ami meg torzítást. Tehát a kisebb hullámhossz egyszerűen beakad a kilógó részbe, és visszaverődik. Ugyan ez a helyzet az árkokkal is. Sőt, még az előlap széléről is visszaverődik, ha nem gömbölyített.

    Olyat, hogy hangképzési pont, még nem találtak fel. A hangszórónak síkja van, ami párhuzamos az előlappal. Ezt úgy lehet egy síkba hozni, hogy mondjuk fizikailag megemelik a mélyközepet (mert annak általában mélyebben van, mint a magasnak).

    Aztán van még akusztikai középpontjuk, ami pedig a hangszóró közepén helyezkedik el. Ezek sosem lesznek egy pontban több hangszóró esetén. Kivéve, ha egymásban vannak a hangszórók, de ez ritka. Viszont egy hangsugárzónál kiadnak ezek a hangszórók akusztikai középpontjai egy új újabb pontot, ami a hangsugárzó akusztikai középpontja, de ez nem a mértani félúton lesz. Ott kellene mérni alapesetben.

    Az előlap döntögetése nem hoz sok jót, függőlegesnek kell lennie. A sugárzási irány fog egy kicsit változni értelemszerűen, azokon a frekvenciákon, amiknek azt hiszem, a fele kisebb, mint az előlap. Amik már nagyobbak és megkerülik, ott nem lesz beleszólása.
    De csak akkor döntögessük az előlapot, ha tudjuk, mit csinálunk! :)

    [ Szerkesztve ]

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák