Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    Probléma adódott itthon már megint a WC öblítőcsővel. A falban lévő ólomcső kilyukadt - kirepedt pont ott ahol a falból kijön és spriccel a víz amikor lehúzzuk. Nos vettem egy ilyen csodát:
    De úgy érzem adtam a kakinak vele egy pofont, alaposan. :( Ugyanis méretében több ponton nem stimmel, nem az átmérő.
    Jelen állapotában a tartály és a porcelán közé rövid, tehát hosszában toldanom kell. Ha a csempe alá akarom tenni (némi falvéséssel) a régi ólom cső helyére - akkor a tartályfelüli kb 45°-os része rövid, toldanom kell. Természetesen a falból kijövő 90°-os részt is toldani kellene, viszont ha falon kívül szerelem. Akkor a 45°-os rész elég hosszú, DE a 90°-os rész még így is rövid és egy pár centis toldást így is alkalmaznom kellene. Ha nem akarom hosszában toldani, akkor a tartályt kell lejjebb raknom. Mondjuk mennyire nézne ki gázul ha a falon kívül szerelném és nem vésném le a csempét a falról?
    Lehet jobban jártam volna ha veszek 3 db 90° könyököt egy 2 méteres és egy 0,5 méteres csövet és abból rakom össze magam az öblítő csövet?
    Lehet árban is jobban jövök ki, mert ez a cső az OBI-ban 2390 Ft volt. Vagy a 2x90° helyett jobb lenne felülre 2x45° ? Vajon az OBI vissza veszi az öblítőcsövet ha úgy döntök inkább össze rakom?

    [ Szerkesztve ]

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák