Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    válasz lemmy71 #64907 üzenetére

    Az elmúlt időszakban én is csak bükköt használtam, de most csak vegyesen jött össze az egy zsák (bükk és tölgy) A tölgyet eddig csak kolbász füstölésre használtam, de jó lesz a bbq-hoz is.
    Nem mondanám, hogy igényelnek, de ha módodban áll különféle gyümölcsfához hozzájutni (alma, körte, eper, cseresznye, meggy, birs, szilva, szőlő tőke, boroshordó donga, naspolya, etc...) akkor próbáld ki. Viszont ha a fa forrása a hazai gyümölcsös kertekből származik akkor kérgezd le, mert az évek alatt ráfújt permetezőszer maradványok elfüstölése nem egészséges.
    Viszont a teljes füstölést ne gyümölcsfával végezd, legyen egy alapfa amihez csak adogatsz némi gyümölcsfát, túl intenzív lenne végig gyümölcsfával füstölni.
    Egyébként is kb az első óra amikor a füstölt íz kialakul. Bár pl van aki az offset szmókert csak fával fűti végig.
    Viszont a fa minimum légszáraz kell legyen.

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák