Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Reggie0 #61624 üzenetére

    Na, még egyszer utoljára. :) Ha jól értettem (és ez nagyon fontos, mert ha nem értettem jól, akkor ne is olvass tovább), akkor (#61598) Byga007 kolléga 8 db kismegszakítóval akarta elválasztani egymástól egy UTP kábel ereit. Kicsit behemót megoldás, de pár száz voltig garantáltan megvédi egymástól a korábban fémes összeköttetésben lévő 8-8 eret, a sávszélességet viszont erősen csorbíthatja.

    Erre jött a switch-es ötleted, aminél nem erenként kell a hálózati kapcsolatot megszakítani, elég csak lekapcsolni a switchet. Ez tök jó, mert gyors és telekommunikációs szempontból tiszta megoldás, azonban ettől az UTP kábellel összekötött eszközök galvanikusan nem lesznek elválasztva egymástól (annyira legalábbis biztos nem, mint ha (#61598) Byga007 eredeti elképzelése szerint erenként kapcsolnánk szét az UTP kábel 8-8 erét), hiszen továbbra is ott van köztük a switch félvezetőkkel teli áramköre, ami ugyan nem működik, így információt nem ad át, de attól még jobban vezet, mint egy lekapcsolt kismegszakító érintkezői közötti légrés. Hiszen ha az elválasztani kívánt két eszköz valamelyikére a másikhoz képes pár száz voltos túlfeszültség jut (villám vagy hálózati zavar miatt), akkor a lekapcsolt switch áramköre bolhafingot sem fog érni és simán átüthet a beledugott UTP kábel erei közötti áramkör valamelyik alkatrészében.

    És most egyáltalán nem foglalkoztam a switch táplálásaként szolgáló kapcsolóüzemű vagy normál trafós tápegységgel, mert nem tartozik ide. Csak az UTP ereinek egymástól való elszeparálására koncentráltam.

    De szerintem nagyon túlragoztuk a témát. :)

    Különben a legjobb UTP toldás/leválasztás ez (by sógorom, tavaly februárban):

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák