Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike88

    senior tag

    válasz macilaci78 #58566 üzenetére

    Konyhabútoroknál a konyhaszekrény tetejére szoktam felrakni, ha utólag kell kialakítani akkor, ha van felette kötődoboz onnan állok ki betáppal, ha nincs akkor a bútor mögött felállok egy kábellel a bútor fölé vmelyik pult dugalj-ból (öntapadós csatornával), ha nincs a bútor mögött sem hely (mondjuk itt pont lenne, sőt a gázcső mellett is van) akkor szoktam kész armatúrát ajánlani avagy 230V-os led szalagot. Armatúrában kapcsoló megoldott, egyéb esetben pedig a legegyszerűbb a gyengeáramot kapcsolni, erre jó az a zsinórkapcsoló is de akár lehet valami olcsóbb LED vezérlő, ha zárt, búrás profilt teszünk fel, akár beépíthető érintős kapcsoló is. A tápegységet is kiválaszthatjuk úgy, hogy az bútorra rögzíthető és lapos kivitel legyen, így könnyen eldugható: [link] [link]
    Mindenesetre ha a mai konyhaszekrény magasságokat nézzük, akkor nem zavaró egy armatúra sem, és akár simán olcsóbb is csak kevésbé "rejtett" az a világítás.
    Rögzítésre egyébként van rögzítőbilincs is, ha nem tapadna a szalag, bekötésre/toldásra, bekötő/toldó elem, ha nincs lehetőségetek forrasztani (vagy van csak utáltok, ahogy én is), DC dugaljat sem árt alkalmazni ha valami drágább tápegységet használtok, ami DC dugós, mert ha levágjátok az gar. vesztéssel jár. Amit Buddhha használt szalagot, az ránézésre 3528-as, (dekor szalag) ez nem igényel hőelvezetést, de az ennél nagyobb fényű, magasabb W számú szalagok igen, ezzel számoljatok, ha ilyet csináltok, ellenkező esetben a LED-ek élettartama akár drasztikusan csökkenhet. Ehhez elég már a legolcsóbb L alu profil is, vagy bármilyen fém profil/lemez, ami van otthon, nagy kérdést nem kell csinálni belőle. Konyhába érdemes term.fényű LED szalagot választani.
    3528-as dekor led szalagok (1 sor) fénye is elegendő szerintem pultvilágításra, bár sokan kételkednek benne.

    No nem okoskodni akarok, félre ne értsétek, csak pár ötlet azoknak, akik esetleg nincsenek teljesen tisztában a lehetőségekkel.

Új hozzászólás Aktív témák