Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz DeFranco #9650 üzenetére

    Ez akkor piros pont a fotomarket.hu-nak, mert idáig csak rosszat hallottunk (meg tapasztaltunk a cégről: ügyfelem vitt hozzájuk képet a megkérdezésem nélkül, aztán amikor minden képén volt egy függőleges csík - gondolom egy nyomóhenger sérült vagy valami koszt szedett fel - megcsináltatta az általam ajánlott nyomdában és egymás mellé tette a képeket "leesett a székről" jó értelemben)...

    "Közben beszélgettünk, és kiderült, hogy ott csúszott el a dolog, hogy a gép, és a szeme is arra van ráállva, hogy a jellemzően házi készítésű kompaktok által eltolt képeket hozzák arra a szintre, amit a vevő látni szeretne, és mivel ezek a képek teljesen más géppel, színvilággal stb. készültek, így csúszhatott el a dolog."

    Pontosan ezt írtam a #9609-ben. A lényeg, hogy korrekt képanyagot kell nekik beadni és ki kell emelni, hogy semmit se korrekciózzanak rajta! Akkor a visszakapott anyag is megfelelő lesz.

    "A végeredmény várakozáson felüli, szuperek lettek a képek, még az általam gondoltnál is jobbak (kicsit húztam is ennek eredményeképpen a monitoron, mert kiderült, hogy a luminance kicsit túl lett tolva eredetileg)..."

    Szemre nem sokat érsz a monitor állítgatásával: műszeres kalibrálás nélkül csak Te hiszed, hogy jó képet ad. Aztán ha majd bekalibráltatod rájössz, hogy amit addig láttál, annak mennyi köze volt a valósághoz. :))

    "...viszonylag kezdő fotós csinálta a képeket (egy éve dolgozik) lehet kicsit cukorkaboltnak nézte a fotoboltot. Ha valakit érdekel, átküldeném az eredetiket, és mondhatna róla egy véleményt ebből a szempontból."

    Gondolom azért választottátok őt mert tetszett a weboldalán látott képi világa, személyes találkozáskor pedig fotópapírra kidolgozott fine art könyvekben mutatott referencia anyagokat. Akkor pedig tudtátok, mire számíthattok akár monitoron akár papíron, tehát az "eyecandy" képek sem érhettek meglepetésként: azt kaptátok, amire befizettetek. Ha nem így történt, akkor viszont a Ti saratok, mert látatlanban ugrottatok bele valamibe és az "orosz rulett"-faktor győzött. Az már megint más kérdés, ha a fotós nem tudta rendesen használni a felszerelését és nyomdai felhasználásra használhatatlan anyagot adott ki a kezéből: mivel a fotópapír optikai tulajdonságai nagyon mások mint egy monitoré, ezért nyomdára máshogy utómunkázunk mint webre. Itt kerül képbe az, hogy fotósként nem csak a gombot kell tudni nyomni, hanem sok minden mást is. ;)

    Átküldhetsz képeket, meg is nézhetjük és ha tényleg csuklóropogásig túl vannak húzva és ezt elmondjuk, attól mi változik (Mert ugye a képeket már kidolgoztattad, nem fognak a papíron megváltozni, mint a "vissza a jövőbe" c. filmben...)? :)) Max. minden résztvevőnek rossz szájíze lesz: nekünk azért mert valakire rosszat kellett mondanunk, Neked azért mert rájössz, hogy rosszul választottál, neki meg azért mert szembesül önmagával...Inkább élvezd a javított képeidet, ezt meg tedd el tapasztalatként! ;)

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák