- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DeathAdder
veterán
Bocs ha félig meddig off, de úgy gondolom ez a hozzá legközelebb eső topik.
Szóval futómű beállításra számít ha a téli vagy a nyári szetten megyek?
A téli és a nyári gumi is egy-egy gyári típusazonos felnin van. (két olyan szett amilyennel ez a modell a gyárból is kijött)
Most még a téli van fent, mert a nyári felniket újrafestem, és új gumikat is veszek rá, ami még 2-3 hét.
Szerintetek várjam meg az új nyári gumikat és azzal menjek a futóműveshez, vagy nem befolyásolja és mehetek a télivel?
Tehát mindkét szett felnim gyári, és mindkét gumiméret azonos.
Azért akarok menni futóműveshez, mert az előző szett gummám nem gyári méretű volt, és azokhoz van most állítva a futómű..
Gondoltam új gumival jobb elmenni a futóműveshez, viszont a jövő héten kiadná az időm, csak akkor még nem lesznek meg az új nyárik
Vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
Sziasztok.
Vettünk egy 1.2 8V Fiat Punto II amihez téligumi van 185/60R14 méretben. Szeretnék rá venni nyárit, az ajánlott méretek a 165/70R14 illetve a 185/60R14, a kérdésem az lenne melyik szettet lenne érdemesebb megvenni rá, kell rá a +2cmvel szélesebb vagy jó a 165-ös is mert könnyeben fog vele menni az autó? -
addikt
válasz DeathAdder #19704 üzenetére
A futóművet nem tudják nem gyári szetthez állítani. A gépben a kocsi gyári adatai vannak meg és azt tudják csak belőni a kocsin. Ha nem gyári rajta valami, akkor annak lehet, hogy nem lesz jó, félrekopik vagy ilyesmi.
-
Qru
MODERÁTOR
A nyárival mennék én is a futóműveshez, az a tuti.
mod:
t1: Az nem egy erőgép, én a keskenyebbet venném rá.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
t1
addikt
Igen 60 pacis, én is erre gondoltam h elég neki a 165. Idén télre elhasznàlom amit kaptunk 185 télit 5 éves lesz 6.5mm majd jövőre csere.
-
DeathAdder
veterán
Világos, köszi mindenki
-
gabor9991
őstag
Mindegy melyik gumival viszed el beállíttatni.
A mérőfejeket a felni peremére teszik fel, így akkor is be lehetne állítani, ha gumi nélkül csak a felni lenne az autódon. -
DeathAdder
veterán
válasz gabor9991 #19715 üzenetére
Tehát akkor a futómű beállításra se kell elmennem?
Szóval:
3 hónapja voltam futóművesnél és állították be a 215/45-R17 gumikon a gyári felniket.
Idő közben eladtam ezeket a gumikat, és most ugyanarra a felnire új gyári méretű gumikat vettem, ami: 205/45-R17.
Ezek szerint akkor nincs is értelme elmenni futómű beállításra, mert semmi köze a gumihoz?
-
addikt
válasz DeathAdder #19716 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges. Azért figyeld majd az új gumit, hogy nem látsz-e rajta valamit, hogy nem jól kopik. Meg szezon után majd nézesd meg a gumissal, hogy szerinte rendben van-e.
-
gabor9991
őstag
válasz DeathAdder #19716 üzenetére
Nem bizony A futómű geometria és a gumi szélessége nem függ össze.Itt pont láthatod, hogy a felnire van szerelve a mérőfej a gumi szélessége semmit nem befolyásol
Attól, hogy a gumi 1 cm-rel szélesebb, a kerekek beállított pozíciója nem változik meg, a tengelyeik maradnak ahol voltak.
A felni átmérőjének változásakor is ez a helyzet, pl. 15"-os helyett 16"-os hiszen a kerék átmérője nem változik, csak a gumi és a felni méretei külön-külön.Már olyat is olvastam, aki téli-nyári cserekor is ajánlja a futóműállítást[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
Sziasztok.
Melyik legyen szezonban 5-6k km/ év 165/70R14 méret.- Firestone Multihawk 2 10500/db
- Nexen N-Blue HD Plus 10000/db
- Saetta SA Touring 2 10390/db
- LAUFENN LK41 9800ft/db -
bul07
nagyúr
Ha már gumik(videó)
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Tudtok budapesten megbízható helyet, ahol vállalnak vulkanizálást? 3.,4 kerület és környékeik előnyben.
-
BigBlackDog
veterán
Na, találtam egy -számomra- újdonságot. Gondolom inkább tehergépjárműveknél elterjedt a dolog.
-
Kornel
veterán
válasz BigBlackDog #19728 üzenetére
Ez kell a magyarnak, nagy salger lenne itthon.
-
Motion_Blur
félisten
Simán betiltanék minden ilyesmit.
Nem is értem hogy lehet ilyet forgalmazni??már látom magam előtt ahogy Jani vágja a panelban a Linglongokat az 5-ös bömbire
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
BigBlackDog
veterán
Egyébként, ahogy látom, Köhém rendelet engedélyezi, ha a gumi gyártója jóváhagyta. Gondolom személyautó abroncsoknál már nem feltétlen lenne miből biztonságosan vágni.
"teherjárművek utánvágható gumiabroncsain legalább 20 mm-es átmérővel az „u” jelzést vagy a „REGROOVABLE” szót, amelyet mindkét oldalfalra felvisznek" - forrás
-
bul07
nagyúr
Ilyet már nagyon régóta használnak , és ha jól tudom személygépjármű abroncsoknál nem megengedett
Még a 90-évek elején adtak el édesapámnak ilyen vágott gumit 2000Km után szál szakadásos lett
Fél oldala a futófelületnek megpúposodott és remegtette az autót, időbe le lett cserélve és a gumisnak is be lett olvasva[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
addikt
válasz motoflug #19733 üzenetére
Szerintem nem véletlenül. A gumi egy fogyóeszköz. Nem tudom, hogy milyen típusú gumi lehet meg hány éves, de gondolom valami futottak még kategória, ha ilyen leválást tud produkálni. Én a helyedben inkább a zsebembe nyúlnék és vennék egy normális új szettet, mint hogy ezt foltozgassam.
-
bul07
nagyúr
válasz HussarF #19736 üzenetére
Kép alapján simán lehet hogy patkázás okozta mert a felnin is ott van sérülés
És a kép alapján a hiba teljesen a futófelületig eltart, ha csak városban használja akkor még talán már ha egy jobb gumis is azt mondja hogy oké
De ha már nagyobb tempó is akkor én nem kockáztatnék , mert egy dúrdefekt árokba állást is okozhat( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Zsmester89
őstag
A technomagnesio felnik jók?
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
veterán
válasz Zsmester89 #19740 üzenetére
Jó minőségi áru és elég ritka.
(Ha esetleg törik az egyik, akkor nehéz lesz pótolni.)
[ Szerkesztve ]
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Hogy van az előírás, egy tengelyen 1 féle évszakosnak kell lennie vagy egy márkának is, vagy a bordázat stb?
Defektem volt szerencsére és már így is 2 párral jártam most nem találok olyan típust sehol, úgyhogy egy harmadik márka lesz végül.
Ehhez a rend őre mit szól illetve a műszakin átmegy-e?Köszi
Impossible is nothing
-
Sziasztok .
Egy újabb gumi témában szeretnék érdeklődni de most 14"-es méretben,pontosabban 175/70 R14 vagy 185/65 R14 .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Luck Dragon #19745 üzenetére
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
lenko
aktív tag
válasz Motion_Blur #19746 üzenetére
Az eco-t annyira nem mondanám közepesnek, inkább a VP3-at.
Az embereknek fáj az igazság!
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz meroly #19748 üzenetére
Igen, a jogszabály (szvsz túlságosan megengedő) szerint elég ha a mintázat jellege azonos. Szóval a rendőr nem büntethet meg és elvileg műszakin is át kell, hogy engedjék így.
Persze én nem mernék feltenni elérő mintázatot se nagyon eltérő korú gumit de ha muszáj... büntetést nem kapsz érte csak simán életveszélyes lehet. Plusz ha ilyen gumival okozol balesetet pl akkor a biztosító sem fizet, neked kell az okozott kárt is megfizetned.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
válasz Motion_Blur #19746 üzenetére
Köszönöm szépen.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Mobil flották
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...