Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FehérHolló

    veterán

    válasz donki #6849 üzenetére

    Tök jó, hogy két oldalt televitatkoztatok már arról, hogy hány százalék a stat növekedés, de a legtöbb esetben a statok nem egyenesen arányosak azzal, amit befolyásolnak.
    Pár példa:
    precision: crit_chance = (prec - 822)/21
    köze nincs az egyenes arányhoz

    crit damage: crit_dmg = (1.5 + crit_dmg_percent/100) * dmg (és ezt illik még a crit chance-szel szorozni, hogy átfogó legyen a kép)

    vitality: hp = X + 10*vit
    ismét köze nincs az egyenes arányhoz, X ráadásul rohadt nagy.

    condition damage: dps = X + f*cond_dmg
    ez sem egyenes

    De a számítási módotok is nagyon sántít, mert nem veszitek figyelembe például a szintből, a traitelésből és a rúnákból adódó statokat, amik az összes stat több, mint felét adják. Lehet nélkülük hasonlítgatni, de nem érdemes. (Az alapkérdés az volt, hogy mennyi gyakorlati hasznot hoz az ascendedre csere.)

    A necrómon most exoticban körülbelül 1400 condition damage van. Ascended és exotic közötti különbség a main statban (i.e.: condition damage) armor: +14, weapon +8, trinket +11+22+20, összesen +75, tehát 5% növekedést eredményez.
    Az általatok "számolttól" ez azért tér el nagyban, mert meglepő módon a condition damage-es trait ág például ki van maxolva, ráadásul condition damage-es rúnákat használok, hűha.

    De nézzük egy kicsit tovább, ez a +75 condition damage statnövekedés az alábbi sebzésnövekedéseket eredményezi az egyes condition-öknél:
    bleeding: +3.75/sec, ez +3.3%-ot jelent.
    burning: +18.75/sec, ez +2.8%-ot jelent.
    poison: +7.5/sec, ez +3.3%-ot jelent.
    torment: +3/sec, ez +3.3%-ot jelent.
    Tehát: 5% stat növekedés körülbelül 3.3% tényleges hasznot hozott a konyhára.

    Tegyük fel, hogy a minor statok 5%-os emelkedése is egyenként ~3.3%-kal erősít, multiplikatíven összegezve ez 10%-ot ad.

    +5-ös infusionöket körülbelül duplaannyi pénz lecraftolni, mint a teljes ascended felszerelést. Ráadásul az armorba defenzív slotok vannak, így versatile megy csak bele. :)
    Összesen ezek +70 main statra, fenti százalékok körülbelül érvényesek exotichoz hasonlítva.

    [ Szerkesztve ]

    Skynet is real. It's called Google.

Új hozzászólás Aktív témák