- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
A nagy része akkor kb. egyformán megy. Aztán van 1-2 példány, ami felülmúlja az átlagot. Bár minden szempontból nehéz kifogni a jót. Ha jó a GPU nem mennek annyira a RAM-ok. Ha jók a RAM-ok nem megy úgy a GPU. Ki van ez találva.
A memók mindenesetre nálam nagyon mennek. Ez már majd 20% tuning (4700Mhz).
Nálad mennyit mennek a memók max. 1,075V-nál?Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Cobb
tag
-
zack
nagyúr
Minnél magasabb a felbontás, minnél nagyobb a részletesség, annál többet számít a memó tuning. Ha emelsz 100Mhz-et a 4000Mhz-hez képest, azt tuti nem fogd észrevenni még pontokban sem. De ha emelsz 800Mhz-et, azt már biztosan, akár játékokban is.
Összeadva meg egy 13% GPU + 20% memó tuning azért már elég nagyot üt egy 570/580 esetében.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
deicide
veterán
De azért játék alatt csak nem tekered mindhárom írót és a 6 vinyót is? Mert ha nem, akkor viszont nem fogyasztanak szinte semmit. Ha igen, akkor is kb 100-150w-ot adnak az összfogyasztáshoz, ha mind megy. Ez az 580al és a 9650el együtt sem lehet 700W. Műszerrel mérted?
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Sárpac
nagyúr
válasz Cybertrone #10907 üzenetére
Most már mind a ketten nagyon okosak vagytok!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
ÁdiBá
veterán
válasz Cybertrone #10907 üzenetére
De akkor sem tiszta még mindig, hogy jön akkor oda a 2700?! Ha 2350 - re húzta fel.
Mivel hogy GDDR5 memóriákról van szó akkor az nem 4700 akart lenni?!Cybertrone.: Igen, én az MSI programja szerint mondtam az értéket.
Azt se tudom most hogy számolja, belezavarodtam. a Gpu-z szerint már 1002 Mhz a memória sebessége...Jah, most már értem. Ok. Köszi.
Akkor majd én is kipróbálom mit bír... mennyi a vége.
Bár memóriát húzni szerintem túl sok értelme nincs hiszen így is marha nagy a sávszélessége a kártyának...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Cybertrone
veterán
válasz Sárpac #10908 üzenetére
Miért is? Afterburner szerint mondtam ám barátom, ahol az effektive 4.7ghz-hez 2350mhz-et kell belőni a csuszkán Vagy netán nem így gondolod?
ÁdiBá:
Belépsz az afterburnerbe... megnézed hogy mennyit mutat a memória 2ghz lesz... azaz effektive 4ghz tehát azt az értéket amit Zack mondott (4.7ghz) hogy elérd fel kell tolni a csuszkát (2350mhz-re)... nem nagy dolog, csak bírja a kari!
Talán azért mert az afterburner 2*-es szorzóval számolja a memória órajelét a GPU-Z meg 4*-el Zsír?[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Cybertrone
veterán
Fater!
Azért köpi a meleget a tép mert a Dragon felsőtápos Oltári hőt termel a kari, nekem az aurorában 2db ref volt de a 850-es corsairnak ki kellet vennem a plexit mert felforrt... hiába volt 2 ref karim és a meleg java kifelé ment, maga a nyák is meleg, és a táp kifelé szipkáza a meleget, többek közt ezért is jácottam be Lara Obsidiánját, mert alsótápos, és nem belülről szívja a meleget"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
keIdor
titán
A felbontás meg az AA főleg sávszélességéhes, ezért nagyon is jól írta zack, hogy nagyon sokat számít a memsávszél, minél nagyobb annál jobb!
Cybertrone: Az alsótápos ház (BTX) különben nálam is nagyon csökkentette a tápegység hőmérsékletét, mikor HAF-ra váltottam úgy 1,5 éve. Érdekes, hogy előbb az ATX terjedt el, sokkal jobb a BTX.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Whit3Rav3n
senior tag
Nem igazán mert ezek a dolgok csak kis mértkékben növelik a fogyasztást, Nekem is van 12 ventim, 2 pumpám, 3 winyó, ssd, tápellátásos hangkártya és ha kikapcsolom a CF-et 450w-ot fogyasz a gép konnektorbßol szal kb 350w-ot táp oldalon úgy hogy a másik 2 kártya még megy idle-ben a gépben. Szal nálad sem lesz az 500w-nál több.
-
SimS
senior tag
Üdv
Van itt a jelen lévők közül olyan, aki 2+ monitort használ?
Nekem 2 van és a mai nap vettem észre, hogy ha 1 van bedugva (bármely csatlakozóba) akkor szépen levált csökkentett 3d majd 2d órajelre a kártya - azonban, ha mindkettő be van dugva akkor mindig a 3d-s órajeleket használja.Ezzel találkozott-e már valaki, ha igen, hogyan lehet orvosolni (kihúzni egyet nem opció ), ha nem találkozott akkor meg miért nem?
Köszi,
SimS
Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
Laraxior
titán
csak akkor váltja vissza ha nem megy mindkettő egyszerre. Én is felváltva használom,de mindkettő rá van kötve.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
persze. Monitoron játszok, netezek, ha meg filmezek akkor meg átkapcsolom a 42"-ra
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
zack
nagyúr
válasz deicide #10905 üzenetére
A Win7 teljesítménycentrikus beállításon üzemel, nem kapcsoltatom le a vinyókat vele.
Ezt a konfigomat még nem mértem le teljesítmény szinten, de azt tudom, hogy anno egy tuningolt 8800GTX rendszernél volt bőven meglepi pedig az nem most volt. Akkoriban is mindenki mondta, messze van a peak, és persze mindenki tévedett. 460W Enermax volt akkoriban a tápom, ami éppen hogy elég volt, majd amikor cseréltem a 8800GTX-et 3870 X2-re akkor jött a 850W Chieftec.
Persze ettől függetlenül lehet hogy most igazatok van, de sajnos nincs lehetőségem fogyasztásmérőt szerezni, ami kiderítené mennyi az annyi.Egyébként önmagában az 5db Thermaltake ford. szabályzós venti (elöl 3db, hátul 2) is elég sokat becsipeget, bár nem hajtom őket maximumon.[link]
(#10911) Cybertrone
Lehet hogy igazad van, de ezért nem fogok házat cserélni. Hozzá kell szoknia a hőhöz. Mondja a csajom is, hogy égett por szagot érez. Mondtam neki hogy elképzelhető, és ne keresse honnnan jön, mert a gépből jön (táp).
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz BeLucZ #10914 üzenetére
Szerintem inkább 820-830Mhz az a 850. 1-2 példány lehet hogy megy ennyit, de a nagy többség nem. Ha esetleg vinné, mert jó a GPU, írtam már, hogy akkor meg általában a memók nem szokták bírni addig mint a kevésbé húzható GPU-s példányok.
Mindenki:
1075V próbálkoztam tovább a 860/1720/4800-al...De vagy a memóknak sok, vagy a shadernek. Ma kiderítem. A 850/1700/4700 az stabil, tehát legrosszabb esetben ez fog maradni.
-
Laraxior
titán
Attól hogy a tiéd nem tudja...
850MHz az átlag. Tehát 100ból biztos fogja tudni 70...ha nem 80.
De meg lehetne kérdezni a tulajokat hogy kié tudja a 850et. De tavaly amikor bejött az 580 akkor mindegyik vitte a 850MHz-et."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz BeLucZ #10923 üzenetére
1015/2030/4640MHz
gyári hűtés.ref.
Ez volt az én Gigabyte-om vége."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
zack
nagyúr
válasz Laraxior #10922 üzenetére
Kissé júzer függő nem gondolod?
Fogja, rátol egy unigine-t vagy egy 3d11-et, aztán azt mondja hogy stabil. Én meg 4-5 órát játszom 1-1 beállítással felváltva a Crysis 2 és a Homefronttal. Azokat az értékeket pedig, amit bír az unigine és az egyéb tesztprogik, az általában játékok alatt hibázik.
Szóval ez a melyik mennyit bír, erősen júzer függő, és gyanítom hogy mindenki azt szeretné ha az övét olyan színben tüntetné fel a többiek előtt, ami egyben akár egy jelképes péló hosszabítással is felérhet.
Engem ez sosem motivált. Én magamnak tuningolok, és nem a gratulációkért. Leszarom ki mihez gratulál, mert ezek az emberek, ha valamelyik hardver, a gratulációktól megrészegült tulajnál megadja magát, hipp-hopp eltünnek... Én mindig is a 24/7 törekedtem, azt is biztonságos fesz. értékek mellett, és nem érdekel hogy az enyém esetleg átlag alatti.
Bár még mindig tartom, hogy stabilan hiba mentesen 820-830Mhz amit bírnak ezek a GPU-k 1.000V környékén.(#10924) Laraxior
Íme egy tipikus példa a péló hosszabításra. Lassan már annyira kóros ez nálad, ha esetleg rosszabb példányt fognál ki, inkább kinyírnád izomból, mint hogy olyan eredményt tegyél fel ami átlagos, vagy átlag alatti. A 24/7 fesz. értékeket elfelejtetted közölni ehhez a nagyszerű eredményhez.
Bár szerintem 1,150V nekem is menne hasonlóan, ház nélkül. Mert ezek bár apróságnak tünnek, nem szimulálja az átlagfelhasználót. Én pl. biztos nem használnám a konfigomat ház nélkül. De ez én vagyok. Ettől még mindent jobban lehet hűteni ház híjján, amit házban nem igazán lehet megoldani max. vízzel.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Cybertrone #10928 üzenetére
Az akkor szép eredmény, jó kis kártya lehetett. Na, mitől murdált meg?
Lara: Grat. a félistenhez.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
-
jones965
Modder
Vannak azért elég jó kártyák még itt. [link]
-
Laraxior
titán
ki mondta hogy ház nélkül? Corsair Obsidian 800D-ben ment 1.21V
beszélsz összevissza. Szar a GPUd ennyi. örülhetsz hogy a ram megy. Attól hogy a tied átlag alatti nagy dolog. Attól még az átlag 850MHz marad.ha tetszik ha nem.
Azt is leírtam párszor hogy 1.15Von pedig 950MHz-en futott,4400MHz a ram. Csak nyomod állandóan a magadét ahelyett hogy figyelnél is.Keldor: köszi
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Nekem meg ki tudja mi a vége... meg se néztem, mióta visszakaptam őket burokvan vannak
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
jones965
Modder
válasz Cybertrone #10934 üzenetére
pedig igazán viríthatnál már valamit.
-
Cybertrone
veterán
válasz jones965 #10935 üzenetére
Lustaság fél egézség Most túl szép az új moncsi buzizni kell
A 980 nélkül nem érzem magamat nagy biztoságban a ti felségterületeteken[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz jones965 #10935 üzenetére
nincsen rajtuk se víz,se semmi. Meleg is van, ilyenkor nem nagyon mennek.
viszont a 2560x1440 annál nagyobb élvezet"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz jones965 #10938 üzenetére
Attól függ mire használod
gombcomp pl 4 GPUval tolja és neki is csak egy monitorja van. Bár Ő inkább only teszt
De aki játékra is használja annak jól jöhet. 3 monitort én is elviselném, ha nem kellene túl sok mindent venni mellé (+1VGA, táp,+2 monitor) Én nem játszok se autóst, semmi semmi ilyesmit ahol jól jöhet a több monitor, FPSnél meg úgyis hátrány lenne a nagy felbontás."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
zack
nagyúr
válasz Laraxior #10933 üzenetére
1.21V? Hát...Nem gond ha ehhez nem gratulálok? Ennyit bármelyik menne ilyen fesz. értéken. Az más kérdés, hogy nálam ill. a topikban még sokaknál a hardverek "családtagok" és nem gyilkolom őket, ellentétben veled. Az hogy gyilkolod, nem gond, csak ne hirdesd mennyire jó kártya volt. Azért volt jó kártya, mert mertél neki ennyi feszt adni. Ennyit erről a hatalmas és magasztos eredményedről.
Gondolom a GTX 480-ad sem lesz hosszú életű ilyen mentalitással. Félre ne érts. Nincs ezzel gond. Csak nálad fogyó eszköz és egy használati tárgy a hardver. Sosem vennék tőled használt cumót, mert ki tudja mennyi feszt kapott egy egy elboruult pillanatodban...Azért gondoltam egyébként, hogy ház nélkül, mert már jó ideje ház nélkül használod a konfigot. Nem hiszem hogy akkor nagy bakot lőttem volna ezzel a feltételezéssel.
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz jones965 #10941 üzenetére
A mostani Dell árából kijött volna 3db 22-es kicsi Dell... csak engem a káva zavarna ez biztos... ezért lett ez a nagy, és 2560-ban kitárult a világ
zack:
Én átvettem tőle az 580-at és teljesen jó volt A 480-as modot meg magának csinálta, és meg is értem a ref hűtős 480 egy kazán, és lássuk be 20k rá egy normális hűtés ami egy 50k-s karira baromi sok, így maradt a home made, amúgy egész jól teljesít neki a cuccos!
De amúgy egyszer nézte meg az 580 végét aztán 2D-s fesszel használta alap órajelen! És ha ettől megdöglik egy kari az szar volt előtte is![ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Látszik hogy csak pár napja van 580ad. Egyik sem ment ennyit gyári hűtéssel elmondanám. Benézhetsz a Vantage toplistába.
Gyilkolom a VGA-t? Mert megnézem mi a vége? Anno a GTX280am is az egekig húztam és a mai napig megy szépen, köszöni jól van. Talán egyedül én használtam erre az EVGA Voltage Tunert.
Mondj egy olyan hardver-t ami nálam volt és meghalt a masszív használatból adódóan. Elmondom, hogy egyet sem fogsz tudni mondani. Mai napig megy az E8400em is, amit 1.392V-on használtam,4600mhz-en,LLC ONal!
Elmondtam azt is hogy itt az én GTX480am van a legnagyobb biztonságban az összes VGA közül amiket ti használtok. Minden egyes alkatrészt külön ventilátor hűt. (VRM,VRAM,GPU,nyák..stb)
Amit Cyber használ X5660 is az én tulajdonom volt. 4600felett sem sajnáltam, ment pár hetet 4400MHz-en is... Jelenleg jobb órajeleket produkált mint nálam. Kicsit bemelegedett, most meg vígan szalad 4200 felett szinte alapfeszen.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Cybertrone #10943 üzenetére
Én is nagy kijelző párti vagyok. Nem tudnám megszokni a kávát.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
zack
nagyúr
válasz Laraxior #10944 üzenetére
Azért arra kíváncsi lennék, hogy 1,21V mennyi volt a GPU hőfok 99% terheltségnél...
Mert az enyém nem ref. és még így is 1,075V-nál 85 fokos a GPU. És mint tudjuk nem egyenes arányban nő a hőtermelés...Tehát ne akarj meggyőzni, hogy 3x akkora tizedes fesszel, neked olyan hőfokok voltak gyári hűtéssel, ami még teljesen jó a kártyának.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Crysis2@950/1900/4400MHz
1.21V-ot meg csak Vantage-ra kapott. Ott maximum 70°C volt a GPU."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Cybertrone
veterán
Nem ment 85 fok fölé... Mi moddoltuk bios szinten a venti fordulatszámát, mert a ref kariknál 85% a max amit enged... na mi ezt felnyomtuk 100%-ra és kiköltözött Lara az étkezőbe az ablak alá a cuccal!
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Laraxior #10947 üzenetére
itt írom is hogy mennyi volt a GPU hőfok.
De a Crysis 2 az rendes körülmények között született. HÁZBAN, szobában,refhűtéssel.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Laraxior #10947 üzenetére
És 950Mhz-nél mennyit kapott?
A memória eredmények elég karcsúcskák. Nekem 4700Mhz is hiba nélkül mennek, tehát még mindig azt látom, amit korábban írtam is, "ha jól megy a GPU akkor fos a memó".
Nem értem, miért cáfolat ez az eredmény a véleményemre.
Jól megy a GPU-d. Ennyi. Nem írtam, hogy ilyen nem lehetséges.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest