Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz danielsz #77702 üzenetére

    Igen, az mondjuk pozitívum, hogy sok a fiatal, 18-19 éves versenyző, bennük azért még bőven van fejlődési lehetőség.
    De ettől még ezek nem túl jó idők. Főleg annak fényében, hogy három hónap múlva atlétikai VB-t rendezünk.

    EU futáson volt egy kissrác, Hála Godvin. Nemrég múlt 11 éves, 1:16:19 alatt futotta a 18km-t. Én simán kaptam tőle bő három percet, abszolút 28. helyezett lett.
    Érdemes lehet megjegyezni a nevét.
    Mondjuk Ő legalább tudatosan, egyesületben versenyez, nem apuci cipelgeti külföldi maratonikra, mert az jó.

    Barátom épp ma nyert meg egy 5km-es jótékonysági futást, 3:40-es átlaggal. amúgy Fly 4-ben (ha már épp most volt szó a Fly 5-ről). Ő 26 éves, bő két éve kezdett el futni, nyilván nem nulláról (nagypályás focista), de azért elgondolkodtató. Ha pár évvel hamarabb kezdi/vagy pár év múlva - simán ráférne a férfi mezőny top 10-be.

    Egyébként valid, amit mondtatok, hogy sokkal több az amatőr futó, mint eddig. Covid hatás. Ultrás+futóedző ismerősömmel is erről beszélgettünk a minap, jócskán megnőtt az amatőr kocogók-futók száma azóta. Elég csak megnézni az UB-k, vagy ilyen EU futások eredménylistáit. Sokkal-sokkal erősebb a mezőny évről-évre, amilyen idővel néhány éve versenyt nyertél volna, ma már a dobogóhoz is kevés, amivel meg top10-es lettél volna, top50-re se elég.
    De ez viszont örömteli! Reggel kimentem a szemerkélő esőben kocogni, hűvös is volt, szél is akadt dögivel. Volt egy saját erdőm :) De aztán sorra jöttek a kutyások, majd a kocogók, és végül úgy jöttem haza, hogy a rossz idő dacára is több mint tíz futóval találkoztam össze!

Új hozzászólás Aktív témák