- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
N+1. (vagy N+2...?) Fülhallgatós találkozó
Időpont:
Helyszín:
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz #16820480 #1099 üzenetére
A nagy iBassoval az E10 bizony meglepően jól szólt. Ami "bumis" volt az szépen kiegyenlítődött, ami vékonyka volt (pár Vsonic) azon meg lett szép basszus. De volt aki AK100-hoz vitte és egyben cserélte a Sennhesier 8? vagy 80-át rá.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
Ha már szinergia akkor az e10-zel szerzett tapasztalatokból (ezt ismerem a legjobban) jó eséllyel következik, hogy az AK120 hangja talán melegebb tónusú, mint a kis AK-nak illetve az iBassoknak. A Shure cuccokhoz vagy a hasonlóan hidegebb karakterű fülesekhez ezért talán jobb az AK120. De ez csupán elmélet...
(#1103) raven12
Aszem Bucher GR07-esetét próbáltam a mobilomról és az nagyon gáz volt. Csak a forrás hibáit hallottam vele. Szóval szerintem oda is kell a jó matéria...minimum egy Sansa (talán)[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Ati1979
veterán
Nem tudom nálam nem recsegett soha.
Oké ez is egy vélemény... Nekem mindenesetre tetszik a hangja...
(#1099) sheratan
Nem tudom nekem annyira nem volt gondom ezekkel a magasakkal. Se a mennyiségükkel se a minőségükkel... Lehet, hogy többet kellett volna hallgatni. Mindegy, ízlések és pofonok.
Igen ez így igaz. Ezt nem is tagadom.
Viszont nem általánosságban, de legtöbb esetben igaz, hogy a lejátszó inkább mérvadó, mint a füles.
Ez az én véleményem.De természetesen az összhang szerepét én sem vitatom...
Az ak120-ról ak100-ról meg az AGE-T ibasso-járól szinte minden elfogadhatóan szólt.
Lásd még a 1102-es hozzászólást.
-
törölt tag
válasz Ati1979 #1105 üzenetére
A vicc az, hogy fórumokon (főleg head-fi) mennyire húzzák a szájukat, hogy az AK100 kimenő impedanciája micsoda probléma. Nem tudom, de én nem találkoztam még igazán olyan fülessel, ami erről rosszul szólt volna, másról meg jól (de javítsatok ki, ha tévedek). Annyi, hogy bizonyos füleesk (W4R például) nekem kicsit halkabban szóltak róla, de nem olyan vészesen, egy olyan 10-15%-kal feljebb kellett hangosítani a lejátszót.
-
contaxg
veterán
válasz #16820480 #1106 üzenetére
A head-fis véleményeket szerintem jobb óvatosan kezelni vagy inkább sehogy...
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #1107 üzenetére
inkább sehogy
Vonaton Debrecenbe és vissza és ott is órákat olvastam headfi-t (miközben karácsonyi éneklés ment a családban) és azt kell mondjam, hogy több olyan termék topik van aminek 30-40 oldalán keresztül csak baromság és semmi nincs. Az meg kamu, hogy kinek mi mennyije van. Röhögök, hogy már headfin mindenkinek van legalább egy HD800-asa (nem gyártottak még ennyi az zicher...) és kb senki nem tudta leírni rendesen hogyan is szól...
Komolyan headfi nem más mint egy reklám oldal kamuhabbal.
De az über kedvencem az volt, hogy pl a sony pha-1 topikjában egy manus azt panaszolta 3 oldalon keresztül, hogy csak apple cuccról megy és pc-ről se csak mac-ről.. Bakker mér ne menne pc-ről nem próbálta ki?
Jah és röhej anyám dobozból kivett samsung ace 3-masával egyből megy minden gond nélkülvennem kéne egy olyat tablet mégis csak nagy?.De csöves cuccokat legalább istenítik headfin
még akkor is ha tudom, hogy a legtöbb mind szar amit istenítenek úgy ahogy van...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ati1979
veterán
válasz vodkaboy22 #1111 üzenetére
''nem gyártottak még ennyi az zicher...''
Amúgy tényleg vicc, hogy mindenkinek van, de legalább volt egy hd800-asa. Legfeljebb álmaikban szerintem.
A pofátlanabbak még egy orpherus-t is odabiggyesztenek az adatlapukra.(#1112) sheratan
Igen meg amit mondott vodkaboy. Oda írják, hogy van v. volt. Kb. olyan, mintha odaírnád, hogy volt ad2000x-ed. (kipróbáltad, tehát volt )
Amúgy az egy teljesen ellenőrizhetetlen közösség. Itt legalább az őstagok egy (nagy) része ismeri egymást személyesen is.
Ott meg általában össze vissza írogató regek vannak.
-
törölt tag
válasz Ati1979 #1113 üzenetére
Igen, gyanítom, hogy nagyobb, nemzetközi fórumoknál nagyságrendekkel több a lódító, mert teljesen ellenőrizhetetlen Ráadásul itt elég szigorú a moderáció is (bár ez nem a szakmai részére vonatkozik a fórumnak, de arra is kihat), így sokkal inkább kordában tartják a közösséget. Én ezért sem vagyok hajlandó nagyon részt venni külföldi fórumokban, mert egy káosz egyszerűen, ami ott folyik, főleg az angol nyelvűeknél, mivel "angolul mindenki tud" elven annyian írnak oda.
Amúgy jó ötlet, beírom én is, hogy volt AD2000X-em, meg K3003, meg egyebek
MPeter87: Igen, láttam. Néztem is amazonon, hogy mennyivel drágább a jelenleginél. Teljesen el van szállva az ára. Szerintem nem éri meg úgy. Akkor érné meg azt venni, ha az első generációs árán adnák.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz raven12 #1116 üzenetére
Mondjuk ilyen kívánságlista szinten végülis még értelme is lenne. Nekem például az a kettő éppen amire csorgatom a nyálam, bár lehet, hogy gyakorlatban inkább csak AD1000X lesz belőle, mert az megy egész jól az AK-ról is.
Ati: Miért ne kérhetne? 20 perc buszozás az a bolt, ahol mindkettő van, simán lefotózom neked
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz #16820480 #1115 üzenetére
Teljesen ellenőrizhetetlen. Azért moderáció van rendesen ott is szerintem. Sok banned reggel találkozom olvasás közben...
Én majd lehet, hogy regisztrálok. Majd ha nem leszek itt.
Bizniszelni jó hely azért! Jó dolgokhoz hozzá lehet jutni.
Meg azért ott van kb. minden terméknek külön topicja.Igen írd be nyugodtan! Csak a képeket ne kérjen valaki...
-
Ati1979
veterán
válasz vodkaboy22 #1119 üzenetére
Tehát, ha mi beírnánk, hogy x3-om egy nagy szar (- táhát az igazat ) akkor kitiltanának bennünket mert flamekeltő trollok vagyunk?
A hozzászólásainkat meg törölnék gondolom.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Ati1979 #1120 üzenetére
így van... Én anno próbálkoztam... Pioneer SE-A1000 fejesem is van. (Az első komolyabb ez volt)
Írtam róla egy őszinte véleményt és leírtam hogy 50mm driver ide vagy oda de annyira nincs benne mély hogy az merész... Ezt még 3-4 leíráson keresztül bizonygattam 10-15 hozzáértővel szemben. Azt banneltek abból a forumból és kaptam egy moderátortól egy ilyet hogy a teljesen nem valós véleményemmel megsértem a pioneer céget... (Majd meghallgathatod tényleg olyan amilyennek leírtam.)Második neki futás. Szakmai vitába keveredtem nem is rég a Bottlehead csöves erősítőket áruló cég egyik manusával. (Ott is kitiltottak mivel "szakmai mások által érthetetlen" flame-et indítottam és úgy használtam fel adatokat hogy azok ferdítenek az igazságon, illetve kiszivárogtattam a 2 csőből álló fing egyszerű 10 alkatrészes cuc kapcsolását és műszaki titkait... Modder vastagított betűvel azt írta, hogy az ennyire negatív kritikával élő szakmai lejárató különösen cég ellen irányuló viselkedésem nem helyes - banned... volt vagy 100 másik hozzászólásom senni/superlux/beyer topikban ami szintén vélemény volt de az nem "céglejárató" negatív kritika... Persze mind saját cuccról.)
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ati1979
veterán
válasz vodkaboy22 #1121 üzenetére
LOL! - Már bocsánat...
Tragikomédia akkor ez...
Mi ebből a tanulság? Csak dicsérni lehet. Abból baj nem lehet. Ne sértsd meg az embertársaidat, meg cégeiket...
Én valahol megértem az üzleti érdekeket, de azért ez túlzás...
Az X3 topicjában sem lennél hosszú életű szerintem. Én sem...
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #1121 üzenetére
Bakker, azt hittem, hogy csak a whatahifi meg hasonló mennek ilyen fizetett dícsérős irányba, de ezek szerint sajnos nem...
Azt hiszem így teljesen értékelhetetlen a headfi, mint információforrás. -
törölt tag
válasz vodkaboy22 #1124 üzenetére
Ja, az már tud DSD-t is kezelni. Annyira nem vészes az ára, meg mire megvenném, addig talán kicsit megy lejjebb is majd.
-
pkaresz
őstag
válasz Ati1979 #1127 üzenetére
Nocsak, miért is nem írhat?
Áhh mindegy, nem érdekes!Pár mondat csak, de nem szeretném ha sértődés lenne nelőle.
Vagyunk páran akik szeretnének picit jobb ninőségben zenét hallgatni, mint az átlag.
Esetleg tovább menve még filmet is nézni, plazmán mondjuk. Sajnos nem vagyunk eleresztbe milliókkal.
Namármost, ezen a szinten nem nehéz sok pénzt költeni. Tudjátok ezt jól.
Elég rossz olvasni, hogy simán leszarozzák a nem könnyű döntés után az ember szerzeményét. Itt a döntés az áldozzak e rá, meg tudom úgy oldani, hogy jó lesgyen minden szinten.
Én azért járok ide is, hogy tapasztalatot , ötletet merítsek.
Nem kéne jönnöm talàn?[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
törölt tag
válasz pkaresz #1128 üzenetére
Én sem szeretném, ha sértődés lenne belőle, végülis nem ez a célja a fórumnak. Viszont ha megnézed a másik oldalról is a helyzetet, aki még nem vásárolt, az milyen véleményeket lát. Nem azért szoktunk valamit leszólni, mert olcsó, és nem is azért, mert a csúcskategóriához képest gyengébb, hiszen ennek nem sok értelme lenne. Árkategóriától függetlenül vannak jó és rossz termékek, és pont ez lenne szerintem az ilyen közösségek célja, hogy megosszák az emberek a tapasztalataikat és véleményüket.
Szerintem semmi olyan célja nincs az itteni hozzászólásoknak, a te vásárlásodat bírálják, de ha valakinek valami nem tetszik, akkor miért ne adhatna hangot a véleményének, ha azt kultúrált keretek közt teszi? -
gelbelex
őstag
válasz Ati1979 #1078 üzenetére
Ha lenne majd ~300eFt-om egy jó láncra, nem fájna a 20-30eFt bukó a 32 ohmos DT880 600 ohmosra cserélésekor.
Mindig van kompromisszum.
Még a Sileo-LCD3 párosnál is, ezesetben az ár. A Sileo csodát tesz egy 60-100eFt-os fejessel is (ez már önmagában kompromisszum), ha ezt a fejest "csak" arányos (<kétszeres) árú DAC-AMP párossal hajtom, már nem jön ki belőle minden, ez is valahol kompromisszum.Amúgy igazából nem releváns, hogy a HDP-ről vagy az AK-król az E10/GR07 milyen jól szól, mert nem életszerű. A DX50-hez még reális lehet egy GR07, egy AK100-hoz már inkább SE535-846 dukál.
Azok a jó fülesek/fejesek, amelyek arányos árú meghajtással is elég jól szólnak, és egy sokkal drágább forrás is már csak keveset tud hozzá tenni. Azért igazán jó a GR07 mert már pl. Fuze-ról is élvezhető, jobban, mint sok hasonló árú füles.
-
Ati1979
veterán
válasz gelbelex #1138 üzenetére
Persze ez érthető...
Igen ez így van. A Sileo-hoz már nem is kell feltétlenül több százezres fejes. Kb. mindennél van jobb. Amit mi hallottunk azok közül a sileo volt toronymagasan a legjobb. (szerintem)
Ebben is egyetértünk. Bár azért komolyabb fülesek mellé életszerű lehet mondjuk egy e10-et tartani, "zsebbehordós" fülesnek. Nem mindig hordja magával az ember nagyon drága fülest.
Pl. egy fürdőbe én félnék elvinni az ak120, 846 párost. Igaz mondjuk oda az ak-t sem vinném..."arányos árú meghajtással is elég jól szólnak, és egy sokkal drágább forrás is már csak keveset tud hozzá tenni." - ezzel viszont nem értek egyet. Sokat hozzáad a sokkal jobb forrás, de igazából ennek a gyakorlatban nincs akkora jelentősége, mert kevés ember hajt pl. ak100-al e10-et.
Megdöbbentően jól szólt az e30 az ak120-ról.
Amúgy a gr07 az már az a szint amire azt mondom, hogy érdemes lehet rendesen alápakolni.
A tudása magasan túlmutat az árán. -
MPeter87
őstag
válasz Ati1979 #1139 üzenetére
GR07-nek talán csak a magasaival nem vagyok kibékülve, azok lehetnének kicsit élesebbek is, mert pl a Fischer füleshez képest elég tompának vagy dobozhangúnak hatnak. Ezt leszámítva összességében tényleg egy nagyon jó hangú füles, rengeteg kiegészítővel, elég strapabírónak tűnik és ráadásul nagyon kényelmes is.
Kíváncsi vagyok milyen lesz AK100-ról, ha meglesz. -
AGE-T
őstag
Lemaradtam az LCD2-ről Utolsó 4 percben egy manus 100 USD-vel felüllicitált. Mindezt hajnali 5 órakor.
[ Szerkesztve ]
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
-
Ati1979
veterán
válasz MPeter87 #1144 üzenetére
Nem sok, hanem kissé éles...
Lehet jobban meg kellett volna hallgatnom az ie800-at. Nekem a beyer fejeshez szocializálódott fülemnek nem volt sok a magasa...
Pedig szerintem a 846 megéri az árát. Legalábbis amennyiért én vettem, nem a magyar árát.
Elképesztő, hogy szól az a füles.Persze az 535 is elég jó azért.
(#1143) AGE-T
Sorry!
Amúgy nagyon lement az LCD3 ára a nomono-nál. Oké még így is sok, de annyiért már elgondolkodtató azért...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Philips LCD és LED TV-k
- PayPal
- Politika
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest