- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
-
Mobilarena
N+1. (vagy N+2...?) Fülhallgatós találkozó
Időpont:
Helyszín:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Akkor én is megköszönném a lehetőséget, élveztem a tegnapi programot! Úgy gondolom, hogy nem voltunk kevesen, 12-13 fő biztosan megfordult, bőven volt választék. Csendes nyugodt volt a hely, szerintem jó választás a találkozóhoz. Néhány élményt, amik jobban megragadtak bennem, én is leírnék.
Végre sikerült meghallgatnom a "nagy" GR07-et. Első körben nem saját illesztékkel hallgattam, hanem a rajta lévővel, ami picit nagy volt a fülemhez (akkor még úgy gondoltam, hogy nem gond). A hangja így eléggé szörnyű volt, a GR06 is jobban tetszett nála. Ezek után gyors gumibogyó csere, ismét hallgatózás. Sokkal jobb lett, gyakorlatilag GR06 szerű hangja volt, javítva annak hibáit. Megjöttek a mélyek, a közepek kicsit visszahúzódtak. Ugyan nem estem le a székről a hangjától, de szerintem, az eddig általam hallott fülesek közül, a 20-30e Hufos árkategóriában abszolút első a hangja alapján.
Az ez utáni füles - amit sikerült még éppen elcsípnem szerencsére - az a Shure 425. Valahol itt kezdődik számomra az ideális füles. Kellemes, hosszú távon hallgatóható, kiegyensúlyozott hang, egyáltalán nem a Shure-ra jellemző hangzásvilággal. Telefonról (SIII - Wolfson WM1811) hajtva sem volt rossz, de igazán a DX50-el jött ki a hangja.
A következő füles a Westone W4r volt. A behelyezésnél már két dolog feltűnt. Nagyon kényelmes és az izolációja is a legjobb az eddig kipróbált fülesek közül. Méretre egy fokkal kisebb szerintem a Shure-okhoz képest, így a relatív kisebb méretű fülembe kényelmesen befért (a Shure-oknál kicsit azért meg kellett dolgoznom, hogy rendesen be tudjam helyezni a fülembe a fülhallagató házát). Hangja erősen közelít a tökéletességhez számomra, egyedül az 'S' betűk durvák, kicsit "sziszegősnek" hallottam. Persze azért meg tudnám szokni, nem arról van szó, meg egyébként sem sziszegős, csak van magas benne. Hazáig még reménykedtem, de sajnos ennek az ára már nem az alsó kategóriába sorolható.
A nap fénypontja számomra a Shure 846 volt. Egy AK120-al sikerült kipróbálnom, ha jól emlékszem. Nem mondanék túl sok mindent, szerintem tökéletes. Hibáját nem hallottam, bár lehet, hogy csak nekem van botfülem.
A lejátszók közül az X3-at és a DX50-et próbáltam ki. Az X3 minőségben nem volt (sokkal) előrébb az SIII-hoz képest, dinamikában viszont jobb volt, legalábbis én ezt hallottam. A DX-50 viszont már szerintem egy tisztességes lejátszó hangban, én megelégednék vele egy darabig biztosan, legalábbis a hangja alapján (nálam szerencsére nem fagyott, nem rendetlenkedett ).Két kérdés viszont felmerült bennem a tegnap ért "traumák" hatására.
1. Milyen illeszték volt az a hosszúkás, szürke gumibogyó a Westone-on?
2. Tegnap volt(ak) Soundmagic fülesek (e10, e30, vsd1), illetve sansa lejátszó is?
3. Létezik olyan DAC+AMP kombó, ami hangminőségben megüti a DX50 szintjét és USB-n keresztül hajtható androidos készülékről is? Ha igen, akkor melyik(ek) ez(ek)?[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz BigBlackDog #1751 üzenetére
A beyerdyanmic a200p és a sony pha-1 ami ilyen lehet. Sajnos eu-ban nem beszerezhető a pha-1.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
kemcso
Ármester
1. Nem tudom, melyik illesztéket használtad, de az összes gyári Westone volt
2. volt az asztal másik végén E10, E30 is.A Shure-ok vágják a magasakat, ez az egyik, ami miatt az 535 nekem annyira nem jön be.
-
kemcso
Ármester
válasz BigBlackDog #1754 üzenetére
Ez a Westone szilikon a kép alapján
Nem az volt, csak a két AD volt a sláger. Ott volt a Beyer 102 is, meg ugye a 846, W4R... -
Ati1979
veterán
Úgy vettem észre elég jól be vannak árazva ezek a lejátszók.
Nálam a sorrend: X5, d90, ak100. (a dx50-et most nem hallgattam, de emlékezetből az x5 alá tenném)
Ahogy mások is írták, az ibasso-nak és a fiio-nak nem ártana a kezelő felületre rágyúrnia egy kicsit.
Továbbá 100k fölött beleférhetne már szerintem egy jobb minőségű kijelző is az árba.Amúgy a dx90 már egész jó. Megközelíti az ak100 szintjét. Csak kisebb a felbontása, és a magasa nem olyan tiszta. Az ak-nak valamivel finomabb a hangja.
Szerintem az ak még mindig etalon abból a szempontból, hogy ekkora méretben ilyen hangminőséget nem hallottunk. Igazából valamit nagyon jól csinálnak...
Az új széria még vékonyabb lesz, és megkapja a 240 kezelőfelületét.
(#1751) BigBlackDog
Én is teljesen meg vagyok elégedve a 846-tal. Amibe bele lehet kötni esetleg, az hogy nem megy fel olyan magasra mint a westone-ok.
(mondjuk ez engem nem annyira zavar) Az a lényeg, hogy tiszta erőtejes mélye van a jellegzetes shure középpel.Köszönet a Pixel Kft.-nek a lejátszók biztosításáért.
-
szentkuti11
addikt
-
törölt tag
Csak annyi kiigazítás, hogy a VSD1 az nem Soundmagic, hanem Vsonic
-
Ati1979
veterán
válasz szentkuti11 #1757 üzenetére
-
BigBlackDog
veterán
Most már bátran mondhatom, hogy volt értelme ellmennem.
(#1758) sheratan: Jogos, azt sikerült lehagynom, pedig múltkor még emlékeztem rá.
-
törölt tag
Valaki összefoglalná röviden, hogy mi van abban a videóban? Innen nem tudom megnyitni
-
.DLL
veterán
válasz BigBlackDog #1763 üzenetére
És a bácsi nagyon örül az új snasszkő berakásos rózsaszín laptopjának ami nem baj hisz van benne sok proci, meg nagy giga
bitbájt.(P.H.)
-
bucsher
őstag
A DX50-nel a sokadik frissítés után már nincs gond, a DX90 volt a fagyogatós.
In the pipe - five by five!
-
gelbelex
őstag
Nahát, télleg.
Jópárszor láttam már, de nem figyeltem a helyszínt sosem. Jól játszanak a színészek . -
kemcso
Ármester
Lassan el kéne kezdeni szervezni a következőt.
sheratan mikor leszel itthon pontosan? -
törölt tag
válasz BigBlackDog #1775 üzenetére
Azzal általában az szokott lenni a gond, hogy akkor senkit nem fognak érdekelni a fülesek Bár mivel nem volt még igazán rá példa, így ez csak feltételezés.
-
.DLL
veterán
1 db fejestalin is kb. az elhozott cuccok negyedét lehet megtapasztalni normálisan, de lehet már sokat is mondtam, mert ott vannak a beszélgetések, tapasztalatcserék, stb.
Agybadugósoknak még az az előnye, hogy elég jól szigetelik a zajokat így környező beszélgetések közepette is jobban lehet rájuk figyelni; nem úgy egy nyitott fejhallgatóra pl.De
egyszóvalröviden túl sok lenne a kipróbálandó eszköz egy napra. Szvsz.(P.H.)
-
kemcso
Ármester
Elég különböző egy füles és egy fejes találkozó.
Fejesesen jóval nagyobb a választék, újként csak kapkodsz ide-oda: fejhallgatók, erősítők, ezek kombinációit végighallgatni szerintem 2 teljes nap sem elég.
Ezzel szemben a fülestalálkozó (nekem) már főleg a beszélgetésről szól, 1-2 újdonság van, azt letudja az ember hamar. -
addikt
múltkorira igértem piston2-t, aztán nem értem rá
most már megvan a b&w is, remélem ráérek, és akkor elmennék. (minor, urbeats, c5, piston2)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
AGE-T
őstag
Lesz amúgy FEJEStali is? Van már valami konkrétum?
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
krx21
nagyúr
Bocs
..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor szerintem lassan elkezdhetjük szervezni komolyabban is, már csak kb 3 ét van hátra.
Tehát..
Időpont: szeptember 27. (szombat), délután (kb. 1400-1800)
Helyszín: Repülő Puli bár (ahogy eddig is)Kérek akkor mindenkit, hogy lehetőleg itt jelezze a részvételi szándékát! A találkozón előforduló és kipróbálható cuccokat ennek fényében írjuk majd össze.
-
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #1789 üzenetére
Ha utalod az árát, akkor hozok neked egy 3003-at
-
kemcso
Ármester
válasz vodkaboy22 #1789 üzenetére
Bizony, és vmi erősítőt is hozhatnál esetleg, ha tudsz Kipróbálnám, hogy mit tud az AD normálisan meghajtva
-
kutkut
addikt
Sziasztok! Úgy néz ki, én is csatlakoznék.
.DLL: A musi 03-ra lehet, hogy igényt tartanék, ha nem baj.
Meizu MX3 32GB
-
szentkuti11
addikt
Én egy RHA MA600i-vel meg egy Shure SE425-tel tudok hozzájárulni a találkozó fényéhez.
-
BluGain
csendes tag
Megyek, viszek egy Xiaomi Piston 2-t.
-
bucsher
őstag
Menjünk kínaiba!
[ Szerkesztve ]
In the pipe - five by five!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ukrajnai háború
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hálózati / IP kamera
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs