- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
N+1. (vagy N+2...?) Fülhallgatós találkozó
Időpont:
Helyszín:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Ha egyben lesz a két tali, akkor igény esetén tudok vinni két fülest (ECCI PR200 MKII, VSonic VSD1S).
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Gondolom elég sokan voltak ott. Szerintem itt is így lesz. Viszont azt csinálhatjuk, hogy beosztjuk az időt. Pl. mi 2-3 óráig fülesekkel foglalkozunk és megkérjük a többieket, hogy utána adják át a helyüket a fejes láncoknál.
Szerintem meg lehet ezt oldani...
Nyíregyen én mindent meg tudtam hallgatni. Szerintem az összes fejest hallottam.
(#201) Bodz
Mindenképpen szeretnénk ha hoznád, ha együtt lesz a két találkozó! Köszi előre is.
(#202) raven12
Azért ezt még nem veszélyeztetjük...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Attól tartok mindkettő jó lenne, csak vannak apró ergonómiai különbségek, ami döntő lehet a választásnál.
Az iBasso-ban az a jó, hogy az előlapi gombok elég nagyok Mondjuk szerintem az X3 is kényelmes ilyen szempontból.Egyébként már a mostani füles találkozón is volt várakozás, mert ugye mindenki az AK-t akarta meg a 4R-t. Mondjuk ezt el lehet kerülni, ha több érdekesség van. Mondjuk ha túl sok cucc van, akkor tényleg több napos ottalvós buli kell majd előbb utóbb. A végén még kinövi magát ilyen amatőr audiótechnika bemutató shownak
-
Zoli133
addikt
Nem az idő beosztással volt gond, szimplán sok volt a cucc, így is majdnem végig fejes volt a fejemen, de egy kis időt fordítottam a fórumtársakra is. Tehát nem az volt a gond, hogy folyamatosan foglaltak voltak az eszközök, hanem hogy kevés volt az idő.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Ati1979
veterán
válasz #16820480 #204 üzenetére
Nekem az ibasso szimpatikusabb. Nem véletlenül szemeztem jó ideig a nagytestvérével.
Szerintem ezen a találkozón nagyon sokan lesznek, és lesz pár kuriózumnak számító cucc is, amit máshol az életben nem hallgathatsz meg. (legalábbis Mo-n nem)
Csinálhatjuk úgyis, hogy szombaton elkezdjük a tesztet és vasárnap meg folytatjuk a fejes találkozón.
Ez csak egy ötelet...(#205) Zoli133
Akkor meg szelektálni kell. Engem pl. eslősorban az érdekel, hogy hogy szólnak az egyes fejesek a lejátszómmal. Kíváncsi vagyok a két audeze-re, meg az ath-ad2000x-re meg a T1-re is ebben a tekintetben. Meg persze érdekel még az Antelope DAC ha lesz, meg persze ha lesz akkor a stax fejes is.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
Lehetne minden hónap második Vasárnapján, vagy valami hasonló.
Egyébként indítványozom a névtáblák bevezetését, mikor ott voltam már akkor se tudtam nagyon kapcsolni a neveket/arcokat, ez most egyre rosszabb, ahogy halványulnak az emlékek, névtáblákkal egyszerűbb lehetne.
-
ggeleven
őstag
Már gondolkoztam rajta, hogy milyen legyen!
Semmi extrát nem szeretnék, szóval gyorsan összedobok egy mintát, hogy mit szóltok hozzá!Amúgy zenét dropbox-ba nem raknék, mert a fájlok megosztása ugye törvénybe ütközik!
Megbeszélni persze mindenképpen meg kell és erre majd kell is ötleteket feldobnunk!Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
Ati1979
veterán
válasz Falconer #220 üzenetére
Ez elég lehetelen feladat, mert az mp3 320 sokszor nem is 320-as hanem 128-ból felkonvertált 320-as.
Sok idióta csinál ilyet.Esetleg ha ott konvertálnánk át, akkor lehetne hitles az összehasonlítás.
(#221) raven12
Szerintem az enyémen már simán kihallatszik. Hallgattunk rajta DSD file-okat is pl. Ott már elég drasztikus volt a minőségjavulás.
A sima CD minőség és 24/192 között is simán hallatszik a különbség.[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz Falconer #220 üzenetére
Na ez is egy jó kis program lenne, de jó nagy falat is egyben!
Névjegykártyák
Ezekhez mit szóltok?
Dropbox
Sajnos az arckép elég szarul néz ki, ha ráteszem, de hagytam bent olyan képet is, hogy meg tudjátok nézni...[ Szerkesztve ]
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
raven12
senior tag
leteszteljük, leteszteljük
Ennek a dolognak már többször utánanéztem, és mindig azt találtam, hogy inkább a lelkiismeret megnyugtatása miatt jó a FLAC, egyébként meg elkerülendő a szar mp3 konverziókat.
Azok a DSD-k megvannak 16/44.1-ben is? Csak akkor hiszem el, hogy olyan jók.
Értem én, hogy a 24/192 nagyságrendekkel nagyobb felbontást ad, de hogy hallani lehet-e... Vettem már fel gitárt így is, úgy is, soha nem hallottam semmi különbséget (jó, ez nem mérvadó ).ggeleven: Tetszetős
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Leteszteljük! +1
Kipróbálhatjuk mp3-mal is. (olyat még nem látott még úgysem )
Csak annyir ír ki a lejátszó, hogy DSD. Alapból rajta volt. Neked vannak esetleg ilyen zenéid vagy tudod honnan lehet ilyet szerezni?
Szerintem lehet hallani. Vagyis én hallom, úgy érzem. Mindegy lesz rajta ilyen zene is...
-
raven12
senior tag
Tudom, mi az a DSD. Azt akartam tudni, hogy megvan-e jó minőségben 16/44.1-ben, netán jó minőségű mp3-ban? Csak mert azt mondtad, jelentős a minőségjavulás. De hát mihez képest, ha nem hallod lekonvertálva?
Free DSD
DSD linkek
Ha érdekel, itt vannak, egyébként nagyon kevesen kísérleteznek ezekkel, főleg a komolyzene. Metallicából nem fogsz találni SACD-t, úgy érzemKéne valami fasza 24/192, lekonvertálni 16/44.1-be, majd 320-as mp3-ba, de a lehető legjobb programokkal.
Itt megnézheted, hogy mennyire nem mindegy, hogyan, mivel konvertálsz.Aztán én se vagyok valami szakértő a témában, lehet Zoli leszól majd
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Nem feltételeztem, hogy nem tudod!
Igaz, megnézem mi a file neve, aztán megszerzem (megpróbálom legalábbis) flac-ban. Aztán onnan meg lehet konvertálni mp3-ba.
Igazából én nem tudok túl sokat erről a formátumról. Csak annyit, hogy SACD-hez tartozik.
Köszi a linkeket, meg fogom nézni...
Ezt a linket is meg fogom nézni, csak már ittam valamennyi sört... Ez most sok nekem így éjszakára.
Én a toolsofr audio tools programot használom. Ezt ismered?
-
raven12
senior tag
Nincs is semmi misztikum, amit tudni kéne róla.
SACD
Érdekes, hogy megemlít egy kettős vak tesztet ahol DSD és 16/44.1-ot kellett felismerni, és 48% döntött helyesen, tehát totál randomSörről jut eszembe, játszhatunk olyat, hogy aki felismeri FLAC és 320mp3 között a különbséget, annak fizetek egy sört Na jó, persze ehhez 3x be kéne tolni, hogy meggyőződjünk, nem random találta el, meg amúgyis hülyeség, mindegy, tényleg későn van
nem én, fingom sincs ezekről
Amit ott a linkelt headfis linken látok legjobb, az az AltoMP3 encoder.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ggeleven #223 üzenetére
Szerintem ez a legjobb, amit most betettél ide. Arcképeknél jobb volna, ha egy fehér korongra tennéd őket rá. Szerintem el lehet kérni valahogy a házigazdáktól a beépített arcképeket, akinek meg custom van, az meg úgyis megvan nagyobb felbontásban.
(#227) raven12: Hát, Metallicából van 24/96-os flac, az már azért közelíti
Apropó, van valakinek valami ötlete, hogy mivel lehet normálisan feldarabolni cue sheet alapján flac-ot? lehetőleg olyan kellene, ami fel is címkézi az így készült fájlokat.[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Igen ott már én is néztem.
Na majd ezt is kipróbáljuk, ha lesz rá idő. (szerintem most nem lesz)
Én a biztonság kedvéért egyáltalán nem használok mp3-mat. (bizonytalan minőség)
Saját magam meg nem tömörítem, mert nincs szükségem a helyre. Ha nagyon akarom, akkor rá tudok tolni 192gb-ot a lejátszómra. Így nem izgat a hely annyira.(#230) sheratan
toolsoft audio tools - ezt használom ilyen célra.
-
törölt tag
Köszi mindenkinek a tippeket, majd megnézem őket, csak ahhoz át kell menni Windows-ra.
-
Bodor
veterán
Sziasztok! Más irányú, kötelező elfoglaltság miatt sajnos nem tudok részt venni a 22-i találkozón, szóval húzzatok ki a listából!
Sajnálom a dolgot, remélem a következőn már ott tudok lenni. -
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Hol lehet vásárolni iBasso DX50-et?
FiiO X3 at tudom!Köszönettel!
Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
pkaresz
őstag
Sorry lemaradt.
Ki fogja forgalmazni?
Magyarorzságon?[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Zoli133
addikt
Füles maradjon 22, egymás utáni napon legyen tartva?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest