Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DonRazzino

    senior tag

    #18084 1501N: Azért nappali fényben elég jól meg lehet nézni egy vázat. Az alapvető külső szemrevételezés után, ami alatt persze benézel a szenzorhoz is, minden(!) gombot, kapcsolót, tárcsát tesztelj le rajta. Minden úgy "klattyanjon" ahogy kell. Szerintem a fotóparadicsomos fazon van olyan élelmes, hogy fillérekért átnézi neked a gépet, ha a tulaj is belemegy.

    #18085 Mercutio_: Nekem a T1 nem tetszik. Vackok a gombok, a benyomható tárcsákhoz annyira hozzászoktam (szemem az EVF-ről le se veszem, tárcsa benyom, egyből 100% a fókuszpontra.). Plusz a T10-en gyorsabb-jobb az AF-C. Lehet felhördülés, meg ellentesztek mutogatása. Teszteltem. A T10 jobban talál. Lehet benne van, hogy neki eleve olyanra tervezték a fókuszrendszerét, amire az öregebb T1-et förmveresen próbálták feljavítani. Made in Thailand? Ennyi pénzért, amennyit tud, egyáltalán nem zavar.

    #18090 pethob: Ez a tegnapi szakadó esőben +viharos szél nem sokat segített volna, de valóban cuki. :D

    #18117 Novics: Mivel tőlem került hozzád a kicsike, ezért reagálnék. :U Annyira nem lehet vacak, amennyire itt látjuk. User error lesz.

    #18141 hegyimorc: neked félve merek visszaszólni, mert nagyon zabos vagy. Ráadásul azt írod, hogy azért nem írogatsz ide, mert "...olyan emberek akik csak fényképen látták, szépen meggyőzik a usert, hogy "hát ez bizony ilyen szar, nem szabad tőle jobbat remélni mint egy telefontól" Ezt valahogy én egyáltalán nem tapasztaltan ebben a topicban. :F

    Őszintén szólva ezt meg nem értem: "Ha F/4-en nem tudsz X70-nel ugyanolyan jó (táj)képet lőni, mint egy XT1-el, akkor semmivel sem fogsz, keress magadnak más hobbyt!" nem tudsz olyan lőni, mivel az X70-nél még a 16-50-nek is jobb képe van nem, hogy egy XF16-nak, de nem(!) akarok almát a körtével összehasonlítani, csak pont ezt nem értem, hogy te miért teszed? Annak a pirinyó kis üvegnek ami azon van, nyilván nem kell tudnia olyat rajzolni...Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet vele kifogástalan, éles képet lőni, nem vagyok hülye. De attól még az X70 üvege nem egy resoultion-bajnok. Ettől függetlenül szerettem én is. De azért annyira nem, hogy megtartsam.

    Hátha berakok egy-két vacak turistát X70-el akkor oldom a kedélyeket. Főként sooc jpg, vagy néhol egy-két csúszka. Nehogy valaki elkezdje, hogy zajt kellett volna szűrnöm stb. :N

    Nagy-Fátra (SK) 2016.12.04.

    És akkor a tegnapi szarrá ázás téma. A feladat az volt, hogy kb. 15 kilométeren keresztül egy túra/verseny mezőnyével kellett szemben haladnom és mindenkiről egy képet lőni ahogy elhalad (így túl nagy művészi értéket ide se kell beleképzelni, itt tömeggyártásról beszélünk. (Nem mellesleg a srácok 140(!) kilométert mentek tegnap, úgyhogy le a kalappal). Úgy döntöttem, hogy nem viszem csak az XF35F2-t, így akár a kabát alá is befér a szett, hogy jobban óvjam a cudar időben. Meg kell monjdam: elképesztő amit ez a páros tud! A felém szaladó emberekre singlepoint+AF-C (SET3) a sötét erdőben 94%-os keeper-rate et produkál (lemértem!) a maradék 6% az az, amikor sokan futottak felém és megpróbáltam mindenkit eltalálni, amikor közel értek. 5-10-25(!) méterre is ugyanolyan pontos, pedig 25 méteren már igen csak aprócska egy ember ezen a gyutávon, de 1:1-be belenagyítva elképedtem, hogy az is mind éles. Van új szín módom is, mivel természetesen felesleges is lenne RAW-al baszakodnom: az első tárcsára programozható expó kompenzáció egy álom! Alul-felülexponált képek? Azokat meghagyom csattogós lep.... szóval tükröséknek! Utómunka? 2 mp képenként, de főleg sooc. X-Trans3 a kettőhöz képest? Nagyon más világ. Ahogy Jánosom ;] már többször leírta ebben a topicban. Egy álom velük dolgozni. Egyébként ClassicChrome +4Color -1Shadows. A többi nullán.

    A kocsmásat csak azért raktam ide a lányokról, mert nagyon tetszik, ahogy a magas ISO-t (3200+) kezeli az X-TRANS3 minden utómunka nélkül.

    Ide kapcsolódik, hogy itt látszik a létjogosultsága a két 35-ösnek. Low light, bokeh: F1.4, out in the wild: tájkép, street, AF-C - F2

    sheratan: Tudod mit, igazad volt. Nagyon tetszett, hogy ilyen kompakt szettel mászkálok, ami WR és ilyen minőséget nyújt, de nem az egykilós tele. Most már érdekel az XF50 is. Szólj, ha látsz jó áron!

    Madgie: Énisakarok ilyen videót csinálni a T2-vel :)) . Csak egy ilyen kell hozzá. Néztél már hasonlót? Nagyon fasza cuccos.

    Huhh... mára sok voltam. Bocsi. I'm out.

Új hozzászólás Aktív témák