-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR007RM
addikt
válasz
sadboy #25493 üzenetére
Most pedig jöhetnek a csavarok, virágok és naplemente fotók.
Szerintetek a naplemente nap nélkül is jó?
Úgy értem ha a nap már nem látszik, csak egy egyszerű tájkép háttérben színkavalkáddal.
Utazok Skóciába, Írországba, vagy Finnországba egy fotóért.
Vagy halászok a netről.
Lefogadom a versenyzők nagy része felkeres egy vagy több fotós havert, hogy segítsen már neki. Biztos ami biztos alapon.
-
hito
nagyúr
válasz
sadboy #25390 üzenetére
Záridő 1/2000 és 16mp között, rekeszérték, ISO 3200-ig, 720p 60fps, 8x-os lassított felvétel, 10x-es optikai zoom. Csak néhány példa, ahogy kérted. De tudom, ezek mind felesleges dolgok, mint ahogyan a 10x-es optikai zoom is, ahogy az előzőkben meg lett említve.
De látom, Te is személyes sértésnek veszed, hogy van olyan dolog ami a 808-cal nem megoldható, az S4 zoom-mal pedig igen. És ez fordítva is igaz jó pár helyzetben. De hiába mondom, csak a felcsattanás megy a 808 tábor részéről, én ezt egyszerűen nem értem. Személyes sértésnek veszitek, hogy a 808 sem mindenható és van eszköz, ami bizonyos helyzetekben az adottságainál fogva jobban teljesít(het).
Sehol nem mondtam, hogy trónfosztás történt, sőt a #2534-ban szerintem egyértelműen felállítottam a sorrendet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
sadboy #22899 üzenetére
Az ND szűrő egyenletesen, homogén módon vesz le az a beérkező fényből, tehát a teljes kép sötétebb lesz. Előnye, hogy hosszabb záridővel lehet fotózni világosabb körülmények között is. Ha csak a világos területek beégését akarta elkerülni utómunkával, akkor csúcsfényeket húzta vissza csak.
-
enginev3.0
félisten
-
válasz
sadboy #18657 üzenetére
Kissé tükrös, meg a fényviszonyok is határozatlanok - attól még a
propellerekszélerőművek mindig mozgalmas témák!Nekem is van pár ilyen még Zirc környékéről...
MR007:
Kutyik! Imádom őket is. Volt a régi párommal egy mopszunk. Na azzal igen kellemeset horkoltam együtt az ágyon. /No persze előtte szépen megfürdettem és kifésültem. De élveztük az alvást!/ -
MR007RM
addikt
válasz
sadboy #18383 üzenetére
Nokia 808 PureView
Bizony célszerű az állvány, de ha ráérünk az idegekkel játszani úgy is sikerülhet valami több lövés után.
erkély
Kézből. Próbáltam nem bemozdulni, ami nem sikerült, de azért még elmegy. Kicsiben pláne.Na igen itt nem volt fókusz véletlenül végtelen módban maradtam. Ilyenkor a közeli dolgok homályosak maradnak.
utcakép
Letámasztva. Így sem lesznek az igaziak, mert lehetetlen nem bemozdulni, de azért kb összejöhet valahogy. -
-
válasz
sadboy #17814 üzenetére
halott pixel (dead pixel)
beégett pixel (stuck pixel)
forró pixel (hot pixel)A hot pixelek a hosszú expozíciós idejű felvételeken jelentkeznek kék, zöld vagy vörös pontok formájában. Ezek a pixelek hideg érzékelő esetén ritkábban, meleg érzékelő esetén sűrűbben jelentkeznek. Az ilyen képpontok egyébként is magasabb hőmérsékletűek és hamarabb telítésbe kerülnek. Innen a hot (vagyis forró) elnevezés.
A már korábban említett képzaj is függ a hőmérséklettől. Minél melegebb az érzékelő, a termikus zaj annál jelentősebb lesz a felvételeken. Ez főleg nyári, meleg napokon készített felvételeken látszik. A termikus zaj annyira függ a hőmérséklettől, hogy sok esetben egy nyári ISO 100 érzékenységű felvétel zajosabb, mint egy téli ISO 200 érzékenységgel elkészített. Meleg időjárás esetén tehát célszerű olyan táskában hordani a gépet, ami megvédi a közvetlen napsugárzástól.
Minél nagyobb Mp-vel van dolgunk annál nagyobb az esély a hibára. Az 1 és a 41 között 41X-es a szorzó, így értendő. -
djzolko
tag
válasz
sadboy #17752 üzenetére
Képminőségben nem sokkal. Mondjuk iso200 felett a mai kompaktok sokkal jobbak, mint akár a 808. Beállítások lehetőségeiben, a rekeszvezérlésben, opcionálisan a raw formátumban is jobbak. + ha lemerül, telefonon még mindig elérnek, stb. És nem kell ehhez fanatikusnak lenni, hogy el tudd képzelni a fentiek előnyét a mobilokhoz képest.
-
Воланд
titán
-
djzolko
tag
válasz
sadboy #17647 üzenetére
Ez egy lumia 800, annak van ez írva a hátuljára. A 900-nak Tessar 2.2/28, a 920-nak pedig csak annyi, hogy Carl Zeiss. Szerk: a vakuja viszont az N9-nek van ezen a helyen.. Szóval szerintem ez lehet, hogy egy N9. Biztos, hogy nem 920, látszik a fénytöréseken, hogy másképp görbül a háza.
-
djzolko
tag
válasz
sadboy #17640 üzenetére
De én mikor mondtam, hogy te fikáztál?
Hogy ne csak a szám járjon, pár kép, még az n8-as érából.
Duna
Nagyon lájtos svenk
Audi
Petőfi híd
Sziklák
Kora esti óváros -
djzolko
tag
válasz
sadboy #17637 üzenetére
Az a baj, hogy félreértitek. Én szeretem nézegetni a 808 képeit, szeretem a Nokiát, és örülök neki, hogy képesek voltak ezt letenni az asztalra.
Viszont azt nem értem, miért kell támadni egyből valamit, ami még meg sem jelent (jelen esetben a L720), hogy szar, mert nem PV. Aztán már olyan is elhangzott, hogy az lenne a minimum, hogy minden telefon PV kamerát kapna, hiszen létezik a technológia. Arra meg csak annyit mondtam, hogy akkor lehetne mindegyik kétkártyás is, meg mindegyik IP67, és ezek alapján mind szar, ami nem az?
Elbeszélünk egymás mellett.
-
djzolko
tag
válasz
sadboy #17619 üzenetére
Igen, de a 808-on a symbian végletekig csiszolt változata fut. A belle-ből is a sokadik kiadás, míg a 920-on a wp8 első kiadása. 2-3 frissítés után nem lesz ott semmi baj, a wp7-tel sincs, ami a stabilitást illeti. A 920 egyébként egy nagyon jó telefon, de ebbe kár belemenni, itt csak a kamera számít.
Quasimodo,
igen, egy van, és az jelenleg épp elég. Ahogy nézem a 808 rajongói egyben symbian kedvelők is, gyanítom akkor sem vennének wp-t, ha PV lenne benne, úgyis találnának benne hibát. Új közönséget kell majd ennek a telefonnak megszólítani, de közben jobbnak is kell lennie, mint a 808 volt, hogy tényleges fejlődésről lehessen beszélni, a jó munkához pedig idő kell. (Nem vitaindítónak szánom!) A téma indítója pedig az volt, hogy jó-jó a 720, de nem PV, és hogy miért nem PV, merthogy mindennek PV-nek kéne lennie. Én csupán ezekre reagálok, és egy percre sem vonom kétségbe a PV 808 létjogosultságát, sőt. De ne keverjük a szezont a fazonnal.
-
válasz
sadboy #17583 üzenetére
Piac nem ezt diktálja. Ez olyan mint amikor az IBM betette a fiókba azt az adattárolási technológiát amivel többet lehetett rögzíteni egy lemezre. Majd elővette később amikor a sok birka már letejelte az elvárást.
Ha nekem nem érdekem valami nem csinálom azt. Majd ha azzá válik abból van profitom meglépem és én leszek a legnagyobb barátod. -
MR007RM
addikt
válasz
sadboy #16270 üzenetére
Meg mondjuk a tied azért szebb is. Van ebben a telóban mélységélesség. A késöbbiekben megpróbálok még pár ilyet, de kb olyan szépet mint a tied. A hátteret nagyon el akartam mosni, ezért próbálkoztam egy durva vékony gallyal (csak az volt a közelben) és közelről. Feszegettem a határokat. Az igazat megvalva nehezen akart fókuszálni, a zoom egy kicsit könnyített is.
-
válasz
sadboy #16230 üzenetére
Mi a hiba mit ír ki? Érdekel mert én a 3.2.4-re telepítettem rá majd a hiba az lett, hogy progi indít, bejön és ki is lép. Utána akármit telepítettem, töröltem már nem ment. Eredmény: Újraszoftverezés. Pár óra az egész...
Valami történt a telefon képeivel szoftverezés óta, mert megváltozott a "minőség". Mostmár a képek nagy részével elégedett vagyok!! [link] pl ezzel!
-
Tuninger
addikt
válasz
sadboy #16221 üzenetére
Itt most az a fő szempont, hogy 1/1.83" vs 1/3.06-os szenzor, 3 év alatt.
Az első kép a nagyobb felbontású, szóval nem tudom hogy láthatod azt erőteljesen pixelesnek.
A mindkét képet a croppolás és forgatás után erőteljesebb tömörítéssel újratömörítettem, de kb ugyanannyi információ veszett el mindkét esetben
Az eredeti képekhez értelemszerűen nem lett hozzányúlva.
-
MR007RM
addikt
válasz
sadboy #16102 üzenetére
Alakul. Ügye ezek csak letámasztva voltak, mert lehetne kicsit élesebb is. Van egy kis mozgás gyanus dolog benne nem csak a fáknál. Végtelen fókuszon volt? Én többnyire azon nyomom, ha nincs közel olyan tárgy ami nem fontos. Csináld sorozattal. Beállítod őket bizonyos értékekre és mehet folyamatában.
Aszem pixel betegséget kaptam. Megyek orvoshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest