Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szonizoli

    csendes tag

    válasz Levi123 #4139 üzenetére

    Üdv!

    Annak pedig működni kell! Valamit nem jól állíthattál be,itt nálam megy.Az eszterga verzió kiforrottabb már mint a maró,ott még több hiba van.Látogass az NCT oldalra ott is van fórum,kérdezd Dranka Robit.-persze csak ha itt neagyisten nem tud valaki segíteni :Y
    Két hónapja volt itt egy szervizes kolléga és rákérdeztem ment e már ki 201 es vezérlővel marógép: azt mondta 1 :C
    Nagyoló ciklus (G71)

    Két nagyoló ciklus van az 1 -es és a 2-es típusú.

    Az 1 -es típusú nagyoló ciklus
    Ha adott egy munkadarab kész méretének kontúrja a G71-es ciklus d nagyságú fogásokkal kinagyolja a nyers darabot u/2 és w nagyságú simítási ráhagyással.

    1. Megadási módszer:

    G71 U(d) R(e)
    G71 P(ns) Q(nf) U(u) W(w) F(f) S(s) T(t)
    N(ns) X(U)_
    ...
    F___
    S___
    T___
    N(nf )... utasítássorral történik, ahol:

    d: fogásmélység. Mindig sugárban értendő pozitív szám. A fogásmélység mértékét az 1 339 DPTHCUT paraméteren is meg lehet adni, illetve ez a paraméter kerül átírásra a program utasítás hatására. Ez egyben azt is jelenti, hogy, ha a fogásmélység értékét nem adjuk meg, a vezérlő azt erről a paraméterről veszi.
    e: a kiemelés mértéke. Mindig sugárban értendő pozitív szám. A kiemelés mértékét az 1 340 ESCAPE paraméteren is meg lehet adni, illetve ez a paraméter kerül átírásra a program utasítás hatására. Ez egyben azt is jelenti, hogy, ha a kiemelés értékét nem adjuk meg, a vezérlő azt erről a paraméterről veszi.
    ns: a program simítást leíró részének kezdő mondatszáma.
    nf: a program simítást leíró részének befejező mondatszáma.
    u: a simítási ráhagyás nagysága és iránya az X tengely mentén. Az X koordináta értelmezésének függvényében átmérőben, vagy sugárban értendő előjeles szám.
    w: a simítási ráhagyás nagysága és iránya az Z tengely mentén. Előjeles szám.
    f, s, t: a ciklus folyamán a program simítást leíró ns -től nf -ig tartó részében programozott F, S, T funkciókat nem hajtja végre, hanem a G71 mondatban megadott f, s, t értékeket érvényesíti.
    A fogásvétel mozgás gyorsmenettel (G00 programozása esetén), vagy előtolással (G01 programozása esetén) történik. Ebben a mondatban P(ns ) Z irányú mozgást nem szabad megadni.

    A 2-es típusú nagyolóciklus
    A 2-es típusú nagyoló ciklust ugyanúgy kell megadni, mint az 1 -es típusút, a kódja G71 és a bemenő paraméterei is ugyanazok, mint az 1 -es típusúnak. A különbség a kontúr kezdő mondatának (ns számú mondat) megadásában van. Amíg az 1 -es típus hívása esetén ebben a
    mondatban Z címre nem lehet hivatkozni, addig a 2-es típus hívása esetén ebben a mondatban kötelezően hivatkozni kell Z címre

    Ez a 201 es .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák