Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Fecogame #40819 üzenetére

    Ez nem x1, akkor nem tudna 1500 MB/sec-et, hanem csak 900 körül nyomna. Az nem számít, hogy a BIOS-ban RAID vagy AHCI van, az a SATA eszközöknél bír jelentőséggel, az NVMe-t egész más vezérlő hajtja, ami teljesen független az alaplapi SATA vezérlőtől. Az NVMe vezérlő csak natív NVMe-módot ismer, nem támogat se ATA, AHCI, sem RAID módokat.

    Amúgy el kell keserítselek, ha 3000-4000 MB/sec-re képes SSD-d lenne, és menne is annyit benchmarkon, a géped akkor sem lenne gyorsabb, mint a mostani 1500 MB/sec-es SSD-vel. Sőt, ha van lehetőséged kipróbálni egy 500 MB/sec-es SATA SSD-vel, annál is meglátod, hogy az sem fog lassabbnak tűnni, legalábbis betöltési, bootidőket mérve. Egyedül nagy fájlok másolásakor jön ki a különbség, de akkor sem a géped lesz gyorsabb, hanem csak a fájlátvitelnek kell kevesebb idő.

    (#40826) Laccoss: rapid mód én is úgy tudom, hogy csak SATA-nál van. Annak ellenére, hogy lényegében RAM drive-ba cache-elést jelent, és megvalósítható lenne simán NVMe-n, sőt nem csak lenne, vannak ilyen általános RAM drive szoftverek, amik tudnak mindenfajta háttértárhoz cache-ként szolgálni.

Új hozzászólás Aktív témák