Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz C. s. #40794 üzenetére

    Felesleges inicializálgatni (ez csak új partíciós táblát hoz létre a lemezen), mert mikor húzod vissza a Macriumos mentést, az a partíciós táblát is klónozza (meglévőt felülírja) default. Először tisztázni kéne, hogy a mentett rendszered milyen, MBR vagy GPT, milyen boot (Legacy CSM BIOS vagy UEFI), milyen eltolást használ a partícióknál.

    De én a látatlanban is azt mondom, hogy nem éri meg szenvedni vele. Felhúzol egy friss, MS oldaláról letöltött v2004-es Win10-et. Majd szépen belakódik ez is a 0-ról. Legalább azt is látod, hogy így újonnan az SSD milyen gyors, szűz Windowszal, lesz egy kiindulási alap, amihez később viszonyítani tudsz, hogy a rendszer meg az SSD mennyire lassul be ha már használódik el. Plusz a rendszernek is jót tesz, ha néha tiszta lappal kezdesz, mert nincs benne a sok év alatt behalmozott szemét, amitől belassulna. Tudom, be kell lakni, de majd belakod. Évekkel ezelőtt a most belakott rendszered is belakatlanként kezdte, akkor sem vitt el miatta a mentő, most se fog.

    SSDOK-nál nem baj, ha a WD Blue 3D nem támogatott, az infók 99%-a így is helytálló lesz, csak a jobb oldali oszlopban a legalsó néhány sor nem lesz értelmezhető, írásmennyiség, kondíció, stb..

    A Windows újratelepítés arra is nagyon jó alkalom, hogy ha még Win7-8-on lennél, akkor Win10-re válts (még mindig lehet nem hivatalosan ingyenesen, a Win10 telepítő simán megeszi a Win7-8-as termékkulcsokat) és telepítés ELŐTT meggyőződj, hogy UEFI boot, natív AHCI SATA mód be legyen kapcsolva lehetőleg, és ne legyen a lemezvezérlő IDE módban felejtve, meg arra is jó alkalom, hogy ha eddig egy partíciós rendszered volt (ugyanazon a partíción voltak a Windows rendszer és felhasználói adatok), akkor most kétfelé particionáld, ez a későbbi újratelepítéseket tudja megkönnyíteni. Plusz mivel a Windows telepítővel particionálsz, a partíciók eltolása is stimmelni fog (1024K).

    Az új belakás lehetőséget ad arra is, hogy amiket használtál programokat, azokból most már új verziókat telepíts, ne a régi, 1000 éves verziókat használd belőlük.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák