Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ricsi99 #37467 üzenetére

    A SMART nem függ attól, hogy AHCI vagy IDE módban fut-e az SSD.

    De örülök, hogy jól szórakozol, gondolom arra célzol, hogy „fun” a topik, a „fan” az rajongót vagy ventilátort jelent.

    Senki nem vár megváltást a HD Sentineltől, azért ajánljuk azt, mert az ismeri a legtöbb SSD-t, és olyankor is fut, amikor nem szabványos SATA driverrel hajtod, ilyenkor a gyártói SSD-s progik nem szoktak elindulni. Néhányan csak kíváncsiak, hogy mennyit írtak hosszú távon, ez teljesen rendben van. Néha napján én is rá szoktam nézni a sajátomra, nem aggódásból vagy kímélésből, hanem hogy képben legyek a hosszútávú prognózissal, meg lássam, ha elkezd valami progi irreálisan sokat írni.

    Alapból semmit nem kell leszabályozni a Windowson. Jó, talán a 30 gigás SSD-nél igen, de a 120-ason már nem. Az meg elvileg baromira nem számít, hogy milyen gépben van, Xeon, Atom, AMD FX, Intel LGA1150, a lényeg, hogy mire használod, milyen OS és programok futnak. Menteni meg mindig kell, nem csak SSD-nél. Egyik fajta adattárolásnál sem garantálható az adatvesztés elkerülése.

    De 30 gigás SSD-t Windows alá nem ajánlok. Win7 alatt is bajos, Win10-nek meg régen sem volt elég, hiába volt hivatalosan 16-20 giga megjelölve lemezigénynek, nem nagyon fér el 32 gigán, most hivatalosan megemelték a min. system requirementsben 32 gigára, de az is szűkös, min. 50 kell neki, de jobb inkább 64 fölött, de ez attól is függ, hogy ki milyen progikat használ, hova telepíti őket. Meg az egész elméleti lett, mert 120 gigás SSD-t sem nagyon vesz már senki, max. csak régi gépbe, ahol nem Win10 fut. Jellemzően ma már mindenki a min. 240-256 gigás méretet keresi, és adják el a kisebb méretű SSD-iket. Egy 240-1000 gigás SSD-n meg ugyanaz az írásmennyiség a 30-120 gigás SSD-hez képest, 8×-33× annyi cella között oszlik meg, tehát több írást is bírnak a méret növekedésével.

    Egyébként a 30-120 gigás SSD-t se kell kidobni vagy leírni, jó az adapterrel USB3-as pendrive-ként használva, vagy áttenni valami retró gépbe, esetleg linuxozni, ilyen felhasználási körben még újabb éveket tud szolgálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák