Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Tud valaki megoldást arra, hogy HP címkés OEM (de Samsung) 840 PRO-ra felerőltessem (saját felelősségre, blabla, papírnehezék, blabla...) a retail 840 PRO (vagy valamely Dell OEM verzió, mindegy) firmware-ét?

    Azért kérdezném, mert folyamatosan nő a 183 Runtime Bad Block (Total) számláló a SMART adatoknál, és mivel NTFS van rajta (Windows rendszermeghajtó, szóval nem lehet ReFS vagy Btrfs, stb, ami checksum-olna mindent), illetve mivel ez OEM firmware (nem biztos, hogy jól értelmezi a HD Sentinel a SMART adatokat), így nem tudom ezek valójában milyen jellegű, avagy valódi hibák-e. Kicsit parázom a "silent data corruption" miatt, így kíváncsi lennék, hogy újabb firmware-el mi a helyzet (ezen most ez van: DXM05H6Q és sehogy sem találtam semmit a HP support-nál, próbáltam az összes címkén szereplő sorozatszám félét).

    Azt már próbáltam, hogy lementettem mindent és adtam neki egy secure erase-t, illetve végig TRIM-elte a teljes LBA területet, majd visszaállítottam a képfile-t, de semmi sem változott. A SMART szerint nem "nyugdíjaz" cellákat (nem tudom miért, ha tényleg rendszeresen fordulnak elő hibák...).

    A gyári firmware frissítő nem ismeri fel (nem meglepő), a hdparm-al pedig nem tudom neki elküldeni a képfile-t, mert úgy tudom titkosított formában van (és a gyári szoft tudja dekódolni).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák