Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Dafi72 #1023 üzenetére

    Igen, természetesen létezik (számtekben ez megszokott dolog, hogy a "100% Compatible with ..." nem feltétlenül/nem minden esetben igaz a gyakorlatban is)

    Sandforce vezérlős SSD-hez(sok ilyen van) nem javasoljuk a Marvell vezérlőt, mert néha nem látszódik a BIOS-ban az SSD, alaplap BIOS frissítés sem oldja meg, arról nem is beszélve, hogy messze elmarad a sebességtől az az SSD, amit Marvell vezérlőre kötnek.

    A Samsung SSD-k egyes Hudson chipsettel nem férnek össze, pl legutoljára 2 db 512-es Pro meg sem nyikkant RAID-ben egy Hudson D4-es deszkán (itt egyszerűbb volt alaplapot kidobni alóla, hisz 2 ilyen meghajtó(nem Basic) 270K+ creditbe került, és ilyen inkompatibilitás miatt nem cserélik ki őket. (új, de szintén Hudson chipsetes deszkán meg azóta is tekernek))

    Laposoknál halmozottan igaz, hogy vásárlás előtt alaposan körbe kell járni a kérdést, főleg, ha valami régebbi modellről van szó. Ilyenkor alapvető, hogy megnézni, hogy a laposhoz van-e újabb BIOS ill. a neten kutakodni rendesen, hogy a kiválasztott SSD-vel vannak-e negatív tapasztalatok az adott lapossal összefüggésben.

    Nagy általánosságban igaz, hogy Intel vagy AMD sata vezérlő esetén ritka az inkompatibilitás, így az ilyen vezárlős asztali- és hordozható gépek esetén szinte bármelyik ajánlott SSD-vel nem valószínű, hogy gond merülne fel.

    Az OCZ Petrol egy rossz széria, így sajnos egyáltalán nem meglepő a dolog, itt magával a meghajtóval van gond, amit talán(de csak talán) FW frissítés orvosolhat, viszont -mint korábban már írtam- erre ügyelni kell, mert a gariztatás során a szerviz szeret hivatkozni arra, hogy a hibás/hibásan kivitelezett FW frissítés lehet az oka és ezért nem cseréli ki. (Az SSD sorozatszámából visszakereshető, hogy milyen FW-el szállították)

    Phvhun
    Az a táblázat már jó ideje nincs, elavult és időközben ill. a problémás meghajtók is ki lettek szedve. Nem olvastam teljesen végig, de se ebben, se a másik SSD topikban már nincs az ajánlottak között.
    Ha gariztatásra kerülne a sor (de azért megvárjuk mire jutsz), akkor mindenképp ragaszkodj másik típushoz vagy a pénzt kérd vissza.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák