Hirdetés

Hirdetés

  • E61 blog 2. rész

    lo [Előző rész]Folytatnám a történetét a E61-nek. A sztereotípiákkal ellentétben még nem kerültem anyagi csődbe, és nem...

  • Decadent - Az őrület határán

    gp A jövőre érkező játékban egy veteránt irányíthatunk, aki a fiát szeretné megmenteni a rémségektől.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    Na akkor a moziéjszaka.

    Dawn of the Planet of the Apes

    Megnéztem megint, nem bántam meg, több apróságra is figyelmes lettem (többek között, hogy hova tűnt a néger meg a másik, miután elmenekültek a majomvárosból). Így másodjára is azt tudom csak mondani, okos, jól felépített film, Cézár nagyon jó karakter és az egyetlen ordas nagy hibája a kétdimenziós gonoszkarakter.

    Hercules

    Ez lett a meglepetésfilm. Gagyi volt, persze, de a badassfaktor kiakasztotta a mércét, Dwayne Johnson tényleg afféle akciósztár lett, mint Arnold volt anno. Jótt tett a filmnek a "csavar", nem különösebben eredeti, de mindenképpen érdekes, hogy valós alapokra helyezték a sztorit, a csapat szokásos keménylegényekből áll, Herkules meg zúz. Nagyon. Ami tetszett, hogy tele volt fasza beszólásokkal, többször figurázták ki Herkules méreteit, mindenkinek nagy volt a szája, jól állt a filmnek. Nem váltja meg a világot, de az elmúlt pár év szandálos filmfelhozatalából szerintem kiemelkedik, mint szórakozás, habár nem lesz maradandó élmény. És nagyon jól választottak végefőcímdalt, nagyon tetszett az end credits, plusz pontot ér mindenképp.

    And So It Goes

    Na ez meg a feketeleves. Ez ugye az a film, ami remekül lett fordítva, Szerelem a végzetem és amiben Mekdöglesz nagyon öreg, Diane Keaton is öreg és erről szól a film. De tényleg, elképesztően inkoherens az egész, mert vígjátéknak tűnik, ám a poénok nagyrésze Oren bunkóságából fakadt, ami nem épp egy hahotaforrás. Másrészről viszont olyan jeleneteket tettek a filmbe, amit nem akartam elhinni, kőkemény családi drámák szintját akarta megütni a film, de a gyenge poénos körítésbe nagyon belerondítottak ezek a részek. Összességében másfél óra üresjárat, renegeteg felesleges dialóggal, elnyújtott jelenetekkel. Divatját élik mostanában ezek az öreg filmek, vannak közütk jobbak, de egyre több a rossz alkotás, lehet észbe kéne kapni és nem meggyalázni minden régi színészlegendát.

    A Most Wanted Man

    John le Carré, 21. század terrorizmus. Fantasztikus színészek, jó rendező, elsőrangú operatőri munka jellemzi a produkciót, nem fullad unalomba, végig fenn tudja tartani az érdeklődést. A színészek felől a legkönnyebb az értékelés, Philip Seymour Hoffman betonbiztosan hozza karakterét, habár sosem kedveltem, mint embert, színészként megkerülhetetlen volt az elmúlt években, nagy veszteség az ő halála. Én mégsem őt emelném ki elsősorban, hanem Isza Karpov megformálóját, Grigorij Dobrinyint: a testileg, lelkileg megsebzett embert visszafogott, hihetetlenül minimalista és pont ezért mellbevágó módon kelti életre ez a kvázi ismeretlen férfiú. Lehengerlő teljesítmény, amihez a két nagyágyú Hoffman és Dafoe mellett még Rachel McAdams is hozzá tudott tenni, nem is keveset, a sok jól megírt mellékszereplővel együtt. Az igazi baj a filmmel a vége. Az addig jól felépített kémsztorit sikerült egy ilyen banális, kiszámítható végkifejlettel megfejelni, egyszerűen nem akartam elhinni. Persze, érthető a rivalizálás az ügynökségek, nemzetek között, de ez egyszerűen rombolta az illúziót, hiteltelen, irreális megoldás volt. Ettől függetlenül remek kémfilm és dráma, nem annyira lassú, mint a Suszter, szabó... úgyhogy bátran ajánlható bárkinek.

    Guardians of the Galaxy

    Elolvastam mindenki véleményét a filmről az elmúlt hetekben. Kicsit ironikus, hogy pont én néztem meg premierben és most másdoszor, de így tudok lehetőleg objektív véleményt formálni a filmről.
    Igen, gyerekes lett, nem is kicsit. Viszont egyszerűen vannak részletei, amiket nem lehet egy "kezeljük a helyén" legyintéssel elintézni, a gyerekesség nem mentség arra, hogy egy film több jelenetben is lemenjen full retardba, márpedig itt ez történt. Sokan képesek voltak a Star Wars-hoz hasonlítani és nem most mondom, nem alaptalanul, mert olyan hype, olyan siker és elismerés övezi ezt a filmet, mint Skywalkerék legendás univerzumát, épp csak ez nem megérdemelt. A Star Wars is gyerekeknek szól elsősorban, ezt nem lehet elvitatni, de olyan összetett szimbolikával és felnőttek számára is élvezhető tartalommal rendelkezik, amiről a Galaxis őrzői csak álmodhat. Ami mellett nem tudok egyszerűen elmenni, az az, hogy habár a film oroszlánrésze dedós humorral van tele, amik néhol még engem is megnevettettek, máshol nem, ez elnézhető, viszont a tömény erőszak és obszcenitás nagyon nincs a helyén kezelve. Legyen gyerekfilm, oké, de akkor ne káromkodjanak benne, ne legyen benne végeláthatalan erőszak, ahogy azt a Star Wars is remekül megoldotta. Vagy szóljon a teljes családnak, jobb poénokkal, kikacsintásokkal, működhet az is, ez viszont így értékelhetetlen. Persze, máshonnan is erőszakot meg csúnya szavakat tanulhatnak a gyerekek, de ez nem mentség egy 200 milliós produkció számára, amit a fél világ megnéz és referenciaponttá válhat sok gyerek számára, ahogy a Star Wars is referenciapont volt annak idején.
    A fent említett full retard mód a másik, amin megütköztem: tele van a film olyan jelenetekkel, amik egyszerűen nem méltóak hozzá, hülyének nézik, kizökkentik a nézőt a baromságukkal. A kezdés még egy dolog Quill táncával, az elnézhető, de Gamora megmentése az űrben és Ronan figyelmének elterelése a végén bicskanyitogatóan idióta megoldás lett. Ezek mellé érdemes odatenni az érthetetlen döntéseket és karaktereket, lásd a Gyűjtő facepalm asszisztense, vagy Drax úgy unblokk, akit az első bolygón ki kellett volna dobni a francba, akkora idióta (és nem vicces) és akkor még nem is említettem azokat a részleteket, amik bántóan ismerősek lehettek máshonnan.
    Mindenki eldöntheti magának, hogy mennyire képes befogadni ezt a filmet, de itt nagyon tisztán látszik az, hogy a blockbusterek legmagasabb szintjén is beindult a butulás, amit a nép pedig bekajál. Előzetesen a mókus meg a fa volt a kiakasztó számomra, utólag a zene és a látvány mellett pont a mókus meg a fa voltak pozitív tényezők érdekes módon, pedig a végére belőlük is kezdett kicsit sok lenni.

    (SPOILER Ez teljesen mellékes, de enyhén szólva is vicces a világegyetem legerősebb kavicsát pont annak a Nova Corps-nak a gondjaira bízni, aminek a legnagyobb fegyvere bármilyen fenyegetéssel szemben egy kilométeres szúnyogháló. Well played, Galaxis őrzői.)

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák