Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz pohár #47259 üzenetére

    Végülis megtudom érteni. De amúgy a mai BD rippek nem olyan szörnyűek.
    Igazából sajnálom az időt és a tárhelyet is olyan film esetében aminél nem számít a látvány. :)
    Jóbarátokat már legalább 6-7x láttam minden részét... És főként ebéd közbeni alapzajnak használom már. :)

    No, de amúgy ha rendes filmről van szó, akkor én is a lehető legjobbat keresem a BD50-en kívül.
    Volt szó arról, hogy észre lehet-e venni a különbséget a sima 1080p és a BD50 között..

    Nos egyértelműen mondhatom, hogy igen! A lényeg a video bitráta. Nem az, hogy minek nevezzük. És pedig én aztán abszolút nem vagyok audiofil se videofil se pedofil se semmi ilyesmi. :D
    A lényeg, hogy én úgy vettem észre ezt a bizonyos durva(!) különbséget amiről szó van, hogy akkor még kb nem is tudtam mi az a bitráta.
    Az egész úgy kezdődött, hogy feltűnt, hogy bizonyos 1080p-s filmjeim szebbek, jobbak, mint más szintén 1080p-s filmek. Nehéz megfogalmazni még részletgazdagabbnak, még élesebbnek tűnt, egyszerűen szebb volt a képe...
    És akkor jutott eszembe, hogy kutassunk picit, mi lehet a különbség. Csak így, laikusként. És észrevettem hogy amíg az egyik film bitrátája olyan 8-10Mbit/sec volt, addig a másiknak 19(!). A különbség viszont döbbenetes volt.
    Szóval én azóta csak 14-16Mbit/sec fölötti videobitrátával rendelkező filmet töltök le, ha premier és "jó" filmről van szó.

    De persze mindez függ a tévétől és a nézőtávolságtól is. Nekem a 42cm-es tévé 200cm-re van tőlem. Ez még így is több, mint amennyire muszáj lenne, de a szoba adottsága nem teszi lehetővé, hogy 130cm-ről nézzem a tévét, pedig 1080p esetén az lenne az ideális (THX ajánlás alapján).
    De én még így is jóval közelebbről nézem az ekkora tévét mint a többség. A többség a 100 centis tévét is 3-4 méterről nézi... mert úgy szokta meg. Na úgy már tényleg nincs értelme a bitrátát nézni, sőt úgy még a 720p is tökéletes bármire.

Új hozzászólás Aktív témák