Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    The Lobster
    A homár

    Tudtam, hogy művész film elé fogok leülni, de a wtf faktor még így is erősebbet ütött, mint amire fel voltam készülve.

    Az első perc, ahogy indul, tudatosítja benned, hogy oké, akkor ez egy ilyen film lesz. Aztán nézed tovább, és egyre többször mormolod a fogad alatt, hogy "mi a fasz :F ". Egyedi stílusú, szerintem sosem éltem át hasonló filmélmény volt ez számomra, és azt kell mondanom, hogy rettentően élveztem.

    Valahogy az atmoszféra, a sajátos karakterek, a színészek ennyire tárgyilagos játéka, teljesen átadja és már-már valóságossá, hihetővé teszi azt a világot, ahol ha nem találsz magadnak párt 30 napon belül, akkor vagy kihajtanak az erdőbe levadászható vadként élni tovább, vagy átalakítanak egy olyan állattá, amilyent választasz magadnak. A főszereplőt például homárrá.

    Természetesen a párválasztás sem a megszokott formában történik.. A kapcsolat keresés mellőzi az olyan kispolgári dolgokat, mint a szexuális vonzódás, itt a maszturbálás, merevedés, análszex, ezek pusztán csak eszközök vagy hozadékai az eseményeknek, párt csak úgy fogsz találni magadnak, ha találsz valami közös kapcsolódási pontot. Mind a ketten sántítotok, spontán orrvérzés, vagy egy rosszul látás, közös idegen nyelv vagy érdeklődés valamelyik tudomány ág miatt, ez az ami számít.

    Persze mindez úgy hajlítgatva, hogy az beleférjen a rendező szándékolt társadalom kritikájába amire nem fogom azt hazudni, hogy tisztán megértettem, mit is akart nekem mondani, de a módszer, amivel és ahogy ezt tette, az nagyon is bejött.
    Külön pont a smink nélkül is gyönyörű Léa Seydouxért, akinek a törékeny szépségű arcáét a Death Stranding óta rajongom

    #értékelés

    Határozottan nem ajánlott mindenkinek!

    [ Szerkesztve ]

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák