Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    válasz Yodamest #142615 üzenetére

    Tudod, miért jobb a Skull Island vagy a 2005-ös King Kong, mint bármelyik mai hasonló? Mert lineáris és egy szálon zajlik, egyszerű céllal és a karaktereken keresztül mutatja be a szigetet, a túlélésért vívott harcot, kevés expozícióval és narrálással.
    Viszont a mai modern forgatókönyvek minimum kettő, ha nem 3-4 szálon zajlanak, egyszerre akarnak mindent elmesélni, sokszor nyakatekert, bonyolult magyarázatokkal. Cserébe elaprózzák a karaktereket, széttörik a cselekményt, nem lesz igazi hatása a különböző eseményeknek, fordulópontoknak.
    Minél több szálon zajlik egy történet, annál több idő kell ugyanahhoz a hatáshoz, mert kevesebb hasznos idő jut ugyanarra a karakterre vagy történésre. Teljesen felesleges volt Milly Bob a Godzilla vs. Kongban, mert a nagy leleplezést és gonoszt a másik oldalról is fel lehetett volna fedni. Teljesen feleslegesek voltak a katonák a Transformers-ben, mert nem volt semmi hozzáadott értékük a történethez, nem volt náluk egy árva McGuffin, ami legitimálta volna a létezésüket a sztoriban. És még temérdek hasonló példa van.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák