Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mik76

    senior tag

    Clockwork Orange

    Na egy ujabb klasszikuson vagyok tul. Nem tudtam mit varjak mivel spoilerektol tartva gyakorlatilag nulla infoval ultem neki. Annyit tudtam hogy alapvetoen egy tarsadalom kritika a film, meg helyenkent eleg meredek. Azert megkerdeztem anyosomat van-e kedve megnezni? Volt neki.

    Hat az elso kb husz percet eleg kinos volt vegigulni mert egyikunk se ertette hogy ez most komoly-e vagy valami baromi atveres vagy mi... :D Aztan amikor mar lassan beindult a sztori azert jobban osszeallt a dolog. Volt egy olyan erzesem hogy a rendezo a felvetelek elott par oraval a szineszek egy reszenek nyugtatot a masik felenek lsd-t adott. Korai huszas eveimben lattam ilyen arcokat szorakozohelyeken. Egy epkezlab reakciot nem lehetett latni a filmben, a tobbiek valoszinuleg csak ittak par rovidet, azert keresgeltek a helyuket meg a szavakat. A mindenhova becsempeszett dudak, repak (az a szobor bakker :DDD ), egyeb nemi szervek ha masra nem de arra jok voltak hogy tamogassak a filmnek ezt a meglehetosen eklektikus kinezetet.

    A sztori amugy jopofa osszessegeben, van benne par eleg jol sikerult felvetel (szemhely kitamaszto, folyosokon mozgo kamera, szinpadon a csaj), es az hogy a film java resze klasszikus zenei alafestessel lett megtamogatva mindenkeppen adott neki egy stilust.

    Vegeredmenyben bejott de nem ertem mitol lett ez a film amolyan filmtorteneti klasszikus?? Csak mert ezt is Kubrick rendezte? Attol meg a film fele siman a kinosan bena jelenetek gyujtohaza.

    Egynek jo volt. ;)

    6/10

    #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

    http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

Új hozzászólás Aktív témák