- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
Spirit
őstag
válasz flavio #12247 üzenetére
Olvasd el az utolsó hozzászólást is az idézett topicban. "SimonTower"-ként írtam.
Ezek szerint lehet majd váltani hűségidőn belül, de csak felfelé, ami csak a sebességre vonatkozik, tehát árban lehet kevesebb. Tudom-tudom nekünk még szoktalan, ex-Fibereseknek, de létezik ilyen isHa ez igaz, akkor a mostani 9k-s 10/2-es helyett lesz 6+5k-ért 120/10-es net+71 csatornás digitális tv.(akkor már beleugrok a tv-be is, de a fiber analóg minőségéért egy fillért nem fizetek)
[ Szerkesztve ]
-
Gyzmo
csendes tag
Sziasztok!
A vonatkozó szerződési feltételeket, illetve a csatornakiosztásokat a UPC oldalain található általános szerződési feltételek lapján tudjátok megtekinteni.
Szerződési feltételek
A csatornakiosztásokat a 2. számú melléklet tartalmazza:
Csatornakiosztás -
RLND
tag
"Azért a UPC silver csomagban nem sokkal kevesebb csatorna van, mint a Fibernet családiban... És a családit ugye ez váltja..."
igen igen, már felfedeztem, csak itt nem a UPC saját csomagjai, tehát "start, bronze, silver" van, amire elvileg átváltanak, hanem a régi fiber-es: információs, alap, családi... bár végül is nincs sok jelentősége
-
club1
veterán
Tény az, hogy azokon a Fibernettől átvett területeken, ahol április közepén új UPC szolgáltatások lesznek bevezetve, az ÁSZF megfelelő része nem rendelkezik. Ebben ui. csak a régi Fibernetes csomagok (kisebb átalakításokkal) találhatóak meg. Viszont mivel a kiküldött levélben az szerepel, hogy a korábbi szolgáltatásokat az alábbi és új UPC szolgáltatások veszik át (nevesítve a UPC kábeltv start, bronze és silver csomagot), nem tudom elképzelni, hogy azonos csomagnéven egymástól jelentősen eltérő csatornakiosztást eszközölnének.
Hozzáteszem, hogy a UPC ügyfélszolgálat nem tudta a gondolatmenetemet megerősíteni, mivel ők csak április elsejétől tudnak a Fibernetesek kérdéseire válaszolni... -
pjtr
aktív tag
Sziasztok
- 6666 Ft a Digitális családi csomag Gödöllőn? Most olvasom, ami be lett linkelve..???
+ ha 2 tv-re akarom, akkor 2x832 Ft az Stb?- Lehet majd csupasz netet kötni?
- Csomagban olcsóbb lesz?
- A 2 az egyben, 3 az egyben csomagok csak annyi ami ki van rakva, vagy van mindenféle lehetőség a csomag alakításra?
-Silver díjcsomagot nem is látok a honlapjukon. ez már nem létező csomag?
- A telefonszolgáltatásuk mennyire megbízható?
Voltam bent az Örsön lévő
üszin, 40 perc várakozás után kijelentette a kiscsaj, hogy majd április 1 után tud konkrétumot mondani.Na mondom fasza, ez is jól kezdődik.
Az oszlopokon 2 különálló vezeték megy, ez miért van?
Hát hirtelen ennyi
Köszi peti
-
Sz_Imre
senior tag
Ha erre gondoltál, akkor én itt találtam a kábeltv silver. Bár azt nem tudom hogy ez létező-e.
[ Szerkesztve ]
-
pjtr
aktív tag
ebédidőbe voltam belefért
A többi kérdésre esetleg tudtok vmi választ?
Szerk: Ha szeretnék HBO-t, akkor adnak vmi dekódert? Vagy a fibernetes dekóder marad (van még ilyen egyáltalán??) és majd egyszer cserélik azt is?
Gondolom ha digitális, akkor azt az stb szabályozza, de ha analóg, akkor mi van?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz zsambek #12245 üzenetére
Ki lehet használni de nagyon kell próbálkozni, 4-5 különböző letöltés, letöltésenként több szál, több gép egyszerre. Ennél a csomagnál már a különböző szervereknek és a közbenső eszközöknek a terhelése határozza meg a valós sebességet ami sokszor jóval elmarad a lehetséges maximumtól.
Én pl FTP-n teszteltem többször is és 3-4 egy idejű letöltés kellett több különböző szerverről, hogy meg legyen a 15 MBps és végül is nagy nehezen sikerült.
Viszonylag gyakran töltök le különböző dolgokat http-n keresztül és nagyon változó az eredmény, függ a szerver aktuális terheltségétől, van hogy 8-10 megával is jön de olyan is előfordul, hogy alig 1,5-2-3 a sebesség de ettől eltérő eredmények is voltak, mind rosszabb és mind jobb irányba.
Ami egy ilyen csomagnál azonnal a felvetődik az a torrent, aktív torrentes vagy én magam is így viszonylag sok tapasztalattal rendelkezek e téren. Főleg felfelé töltök de az eszetlenül, havi 1,5-2TB a forgalmam aminek 80-90% a torrent feltöltés. Lefelé szinte kizárólag nagyon friss (2-3 óránál nem régebbiek) anyagokat szedek így sokszor még nagyon gyengén van seedelve az anyag, sokszor csak 1-2 seeder van, ebből következően a letöltési sebesség semmi valami acélos de gyorsan leszoktak jönni az anyagok.
Összegezve kijelenthető, hogy ki lehet használni a teljes sebességet de több különböző irányú adatforgalomra van szükség hozzá. Komolyabb torrentes forgalom bonyolításához ajánlott egy NAS beállítása.
ITT olvasható egy cikk amiben elég alaposan le lett tesztelve mit is tud a 120-as csomag.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sfdrakex
nagyúr
válasz zsambek #12245 üzenetére
120 mbites netnél, de már lassabbnál is arra nem árt áldozni hogy külön vinyóra tölts le amire semmi mást nem telepítesz, nem használod semmire, mert 15 megabájt/sec írás mellett olvas is, ami nem lenne vészes, de pl torrentnél ugye nem folytonosan vannak az adatok ezért a fej ugrál ide oda, tehát ha a rendszer is arról a vinyóról menne, vagy programok, akkor lassítja a rendszert nagyon. Torrentel egyébként szerintem ki lehet használni, nekem 80/25 ös Digi van, simán szokott jönni 8-10 megabájt/secel és megy fel 3,1 megabájt/secel a cucc. Persze ha olyan helyről töltök ahol a seeder gigabittel tolja, és esetleg van több ilyen seeder is, vagy a többiek is min enyémhez hasonló nettel vannak. Ilyen esetben akár egy torrentel is ki lehet használni, de többel már tuti.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
intuicio
aktív tag
válasz tijstijs #12206 üzenetére
Hali. Tutti biztos, hogy még nem lesz 120/10-es net.. Ahhoz szerintem ki kéne alakítaniuk azt a rendszert.. Én is ott vagyok gondban, hogy ha meg kell kötni UPC-vel az 1éves hűséget, mert ugye a Fibernél már nincs hűségem... Ergo akkor megint 1 évig várhatok a T-home-ra.. Most vagy az lesz, hogy pár hónapig nem lesz net (torrent,msn,póker mentes böjt) avagy lehet-e upc-nél korlátozott szerződést írni októberig. Még passzolok mindent.. De inkább T-home mint Upc. szerintem....
-
tijstijs
tag
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #12265 üzenetére
UPC-vel bonyolítod ezt a mennyiségű adatforgalmat????
Még nem korlátoztak le a 300 GB-os határ miatt???? Vagy üzleti UPC csomagod van? -
intuicio
aktív tag
válasz sfdrakex #12270 üzenetére
Pontosan ez lesz tervben.. Csak mennyi lehet az a kis csomag 3-4-5k... HD filmek rulez, de ha 100kb/s-el fog jönni a 16gb film, akkor meg fogok őszülni.. max. addig vissza ereszkedek xvides BDRip-re Jól felizgatott ez a T-Home is, és a nyamvadt ásatásaival nem haladt, hiába építette ki a redszert majdnem minden utcában :S Bár 2009es hír, de teszetős Már 50 ezer lakást ér el optikával a Telekom
-
nagyúr
Mekkora egy p*r*szt volt a futár (postás), aki hozta a modemet. Felhív és beleszól, hogy "Itt van nálam egy modem, mit csináljak vele?"
Én meg csak forgattam a szemem, hogy tessék?????
Nem úgy volt, hogy a kézbesítés előtt egyeztetnek a megadott telefonszámon?
Aztán erősködött, hogy odaadná a szomszédnak... Eszem megáll...
Aztán abban maradtunk, hogy otthagyja a postán. Ennyi erővel az ügyfélszolgálatra is bemehettem volna...Komolyan mondom, veszem a fáradságot és megnézem a UPC levelét, hogy mi áll benne és ha igazam volt, akkor írok nekik, hogy legközelebb válogassák meg jobban, hogy kikkel kötnek megbízási szerződést....
De még, ha nincs is igazam, akkor is mi a f*szért van megsértődve a kedves kézbesítő, ha hétfőn délelőtt, munkaidőben nem vagyok otthon? Vagy azt gondolta, hogy a két hetes intervallumban otthon ülök majd és várom, hogy kegyeskedjenek kézbesíteni a modemet????
Ez a magyar posta (igen, kisbetűvel) egy rakás kaka, ami a szolgáltatás színvonalát illeti...
[ Szerkesztve ]
-
gozi
tag
válasz intuicio #12267 üzenetére
Most kaptam meg az UPC-s modemet (Scientific Atlanta EPC2203), ezek Docsis 2.0-ások, tehát velük lefele nettó kb. 50Mbit érhető el.
Apropó: nem kéne nyitni egy új, az átállással foglalkozó topikot a Fibernet/Dunaweb->UPC-seknek? (így nem szemetelnénk össze a Fibernetnél maradók topikját)
[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
Jaja nekünk még sajnos szükségünk lesz a fibernet topicra, mert a cég és ahogy elnézem a szolgáltatás is marad!. Hahhhhhhhhhhhhhhhhóóóóóóóó Invitel ha olvassátok írjatok már valamit, hogy legalább tudjunk róla lesz-e fejlesztés, vagy semmi változás, hanem megy minden tovább.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
InvitelGuide
csendes tag
válasz kigyi_23 #12280 üzenetére
Kedves kigyi_23!
A Fibernet akvizíciójának a GVH általi jóváhagyása óta munkatársaink folyamatosan azon dolgoznak, hogy javaslatokat tegyenek arra vonatkozóan, milyen fejlesztéseket és hol érdemes megvalósítania cégünknek. A munka eme fázisa igen időigényes és egyben maximális körültekintést kíván. Ebből kifolyólag a fejlesztésekkel kapcsolatos kérdésekre csak a későbbiekben fogunk tudni választ adni.
Megértésedet és türelmedet előre is köszönjük!Üdvözlettel, InvitelGuide www.facebook.com/Invitel
-
RLND
tag
megérkezett a Thomson DVR DC1622UPC box (meg a kábelmodem)
valaki tudja, hogy a boxon lévő usb port jó valamire? -
kirkri
addikt
Te is azt a modemet kaptad, mint amit gozi fórumtárs?
21 éve a Prohardveren! ™
-
-
kigyi_23
addikt
válasz InvitelGuide #12281 üzenetére
Üdvözlöm kedves Invitel munkatárs!
Köszönöm a tájékoztatást, jól esik néha ennyi is, hogy dolgozunk rajta, majd lesz döntés és tájékoztatunk mindenkit. Ez számomra elég egyenlőre. Azért kicsit elhanyagoltnak érezzük magunkat a UPC rohamléptei után Sokat dolgoztam kihelyezett Ügyfélszolgálaton a fibernetnél (én marha elvállaltam) tudom milyen nehéz az ügyfelek igényeit kielégíteni (ezt tetézte, hogy az ügyfélszolgálatnak csak a neve volt az hiszen az anyacég semmit sem volt hajlandó biztosítani így hozzáférés híján segíteni sem tudtunk sokszor az ügyfeleknek...) Remélem az ügyfélszolgálat és a számlázási rendszer végre egységes és "normális" lesz. Ha az elején ennyi történik már megérte. Most viszont akkor már türelmesen várom a fejleményeket, a tájékoztatást még egyszer köszönöm!
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
smog86
senior tag
Én úgy tudom, hogy Docsis 3 modemet csak azoknak adnak, akik 60-as vagy 120-as netet rendelnek.
-
villamos
őstag
Mindenesetre furcsának találom, hogy megtartja az Invi a Fiber nevét, mint márkát. Ezt még érteném, ha egy olyan cég lett volna a fiber, ami képes volt normálisan szolgáltatni. De a fiber nem ilyen cég volt.
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
-
RLND
tag
Persze, logikus, hogy nem adnak mindenkinek 3.0-ás modemet.
-
kirkri
addikt
Akkor menni kell ügyfélszolgálatra?
Most még hiába hívnám őket, hogy én az indulástól 60-as netet szeretnék, így eleve 3.0-ás modemet küldjenek. Elsejétől vagyok ügyfelük, akkor hívhatnám már őket, de szerintem addigra már átadják a postának a modemet, vagy már ki is hozzák.
21 éve a Prohardveren! ™
-
titán
Természetesen UPC hálózatán keresztül bonyolítottam le ezt a forgalmat. A család már a UPC Mo-i bejövetele óta előfizető ktv-re majd 2002 év vége óta folyamatosan net kapcsolat is tőlük van mindig a legnagyobb csomaggal, telefont 2007 januárja óta szolgáltatnak nekünk (agyó T-Com) így nagyon is hűséges ügyfelek vagyunk.
Sima lakossági előfizetésem van, semmi extra díjat nem fizetek és nincs is UPC ismerősön aki elintézte volna nekem.
Idén január közepén a UPC gondolt egyet és lekorlátozta a 300 GB feletti ügyfeleket úgy két és fél hétre a szerződésben foglaltak szerint. December óta minden hónapban megkapom a havi 2 figyelmeztető e-mail-t (a korlát 80 és 100%-ának elérésekor) de korlátozást nem kapok, januárit kivéve.
A forgalom nagy része torrent feltöltésből jön össze, napi 70-80 GB.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
titán
Azzal kell vigyázni, hogy ne SA/Cisco EPX2203-as modemet kapjatok mert ezzel a típussal nagyon sok embernek volt baja, köztük nekem is, hogy szakadozik a net/állandóan újraindulgat a modem teljesen magától.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
villamos
őstag
válasz Gubek-Einste #12294 üzenetére
Olyan hírek keringenek, hogy a upc korlátozza a torrentet. Ebből mennyi igaz?
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
titán
-
nyxor
aktív tag
A T-Home-nál valamelyik nap jót mosolyogtam. Ugye voltam bent február közepén, akkor azt mondták nekem házszámra, hogy tervezett, 1-2 hónap múlva, pillanatok alatt behúzzák, stb stb. Mondom oké, szuper, végre egy értelmes szolgáltató is beteszi a lábát a sorházunkba. Jött a jó idő, eltelt 1,5 hónap, de még mindig nem mozdították az ásókat, gondoltam bemegyek már megint, és érdeklődök, hogy mi van. Erre hozzám vágják ugyanazt a szöveget teljes verzióban: "tervezett, 1-2 hónap múlva érdeklődjön újra". Azért nem mindegy, hogy 1-2 hónap múlva lesz is optika, vagy csak megint mehetek be érdeklődni...
LG G2
-
-
szelidorzo
aktív tag
Azért azt nem teljesen értem, hogy egy sd "beltérinek" mi a faszért kell ekkora böszme nagy darabnak lennie.
Olyan mint egy 10 éves típus, pedig az elektronika egy picit már fejlődött.kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Synology NAS
- Milyen házat vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Építő/felújító topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest